Muusikoiden.net
19.02.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.08.2012: IBANEZ SA360QM


Harkintaa
Pitkään on tehnyt mieli hankkia jonkinlainen kampikitara. Ensimmäisessä sähkökitarassani - Kent - tuo oli, mutten kampea siihen ikinä laittanut, vaan pidin kiinteänä. Kokeillut olen, hetkellisesti, joitain ystävien vastaavia. Jotenkin vaan on kutka vuosien varrella pikkuhiljaa kasvanut ja.. nyt nähdään sopiiko tällainen meikäläiselle.

Yllättäen pisti halvemman luokan "strato-iba" silmään Tampereen Musiikissa ja naps:
Tuossa ylittyi floikkahankinnan kynnys. Vaikka huomioin kitaran jo helmikuussa, lähdin ostoksille vasta heinäkuun viimeisellä viikolla. Kriteereinä oli floikka ja keveys, sekä sormille sopivan ohkainen kaula & kapea otelauta. Tällaiset on vaikea määrittää ostohetkellä, joten kävin ennakoon testaamassa ja noutaessa testailin vielä hetken. Sopivalta tuntui ja Skriik..
Boss-ketju edessä järkytti pientä mieltäni lähtemättömällä tavalla. Kaipaatteko kuvaa kyseisestä megaketjusta ?

Äsken säädin hienovireen, noin kahdeksan millin pituisilla miniruuveilla tallan takaa. Pidentäessä piti kieltä hieman löysyttää, että tallapala pääsi liikkumaan taaksepäin. Noin 20 minuuttia ja sitten otin pihalla kuvat.

Kitaran ominaisuudet:
Kolmen kilon kitaralla on ohut umpirunko mahongista, loimuvaahterakansi ja simpukkabindaus.
Värinä on hehkeä Salvia Red Burst, joka tummuu vähemmässä valossa.
Vaahterainen 25.5-tuuman pulttikaula, ruusupuisella otelaudalla ja 22:lla medium nauhalla.
Mikkejä on kuvanmukaiset kolme; kaksi yksikelaista, AHS-1, AHS-2 ja tallamikkinä tuplakelainen True Duo B1, johon puolitus löytyy volumepotikkaa nostamalla. Vipukytkin antaa viisi eri soundivaihtoehtoa, plus puolitus kaksi lisää:
http://www.nuloop.com/dj_equipement/Ibanez/sa360qmsrb_carac3.jpg
FuzzFace:lla, tai MercerBox:lla volumepotikka säätää portaattomasti särön määrää ja huom. tämähän ei kaikilla mikkisetupeilla toimi.
Moitteet: Maadoitus on hieman huonompi kuin muissa kitaroissani, lievä harmaa hurina kun kitaraan ei koske. Nauhojen alapäistä muutama on muita terävämpi, muttei hiottaviksi asti. Volumepotikka tuntuu hontelolta.

Normaali bendailu muuttuu, koska talla antaa sitä enemmän periksi mitä enemmän venyttää. Virittäminen on erilaista kuin normikitaralla ja parasta vetää kaikki ensin keskiarvovireeseen ja vasta sitten tarkentaa. Vire on kovan kampeamisen jälkeen jännästi pielessä ja se pitää palauttaa no, sillä itsellään. Kammella voi nostaa sävel-askeleen, tai laskea viisi-kuusi puol'sävelaskelta. Tämän kampi on herkkä, toisin kuin esimerkiksi JazzMasterin ja vaatii hellän kosketuksen, eli karhealla kouralla soundannee karmealta.

Soitin tuntuu edelleen hyvältä, varsinkin keveys hartialla. Vibrailu pitää edelleen viehätyksensä, mm. nostopickaus antaa lähes täydellisen Koto-imitaation ja oheisen LakeLie -pätkän Wetting on "aivan mahdottoman hauskaa".

Demoillaan:
Demoilua ostoa seuranneena päivänä. Signaalitiellä:
MercerBox - Little Green Wonder - EHX StereoMemoryManHazarai - JC120 & Bugera V5 - Ilmaaaah -
AKG C2000B & Behru ECM8000 - Tascam PS5 (teki myös MP3:t).

Lovecho

LakeLie

Kirjoittanut BubbleBob 08.08.2012

            767×1023  -  200 kt.

1024×768  -  270 kt.


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: Toi helmibindaus on muuten tosi hieno. Eipä tuo sähköpuolen uusiminenkaan paljon tulisi maksamaan jos on puiltaan muuten hyvä. Mukava artikkeli kuitenkin, plussaa siitä :)
BubbleBob: Kiitos. Uskon, että maadoitus on helppo korjata.
Decadetroll: Hieno on ibanez.. Sen verran kysäisen, että olit hankkimassa floikkakitaraa ja ostit tuollaisen, missä on enemmälti vintagevibra? Jännä. Toinen pieni huomautus kaulasta, joka ei ole 55,5". Sehän olisi jo ~141cm pitkä.. Skaala lienee 25,5"
Decadetroll: ...Mikä ei siis tarkoita niinkään kaulan pituutta, vaan mittaa satulasta tallapalaan. Mutta näistä nillityksistä huolimatta.. Onnea uudelle kitaralle :)
BubbleBob: Kiitos. Ja ooh,.. 55 tuumaa - korjaan.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti