Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.08.2012: Nopea DIY Pedalboard


Iski halu ja kuume saada jonkilainen pedalboard olemassa oleville ja parille tulevalle polkimelle..

No ensin varastoon katteleen sopivaa puuta/lautaa/levyä....eipä olluna. Sitten komeroiden ja kaappien tutkimista ja kouriin osui vanha alumiinisalkku..

Hetken sitä pyörittelin käsissä ja suoritin suunnitteluprosessia aivojen syövereissä, sitten vaan tuumasta toimeen.
Salkku kääntyy ylösalaisin, eli kannesta tulee pohja ja pohjasta kansi.
Ensitöikseni katkaisin saranoiden metallilenkit ja naputtelin saranatapit irti, jotta saisin kannen kokonaan irti. Seuraavaksi hieman pohjaosan saranoiden levittelyä työkaluilla ja kansiosaan saranatapit takaisin paikoilleen. Nyt kansi on sellainen, että sen saa kätevästi irti käytön ajaksi, ja paikoileen kuljetuksen ajaksi. Pysyy ihan omillaan ilman mitään remeliviritelmiä.

Seuraavaksi sisältä kaikki ylimääräinen pois ja velcroa tilalle. Voi olla, että velcron oma liima ei ajan kanssa pidä ja joutuu liimamaan/nitomaan nuo kunnolla kiinni.
Luonnollisesti porakonetta ei ole, joten parit läpiviennit piuhoille syntyi kätevästi ruuvimeisselillä poramalla :)
Etu-ulkopintaan tarraa ja jatkoroikkaan myös jotta pysyvät yhdessä toimintatilanteessa. Pedaalit sisuksiin ja homma sitä myöten valmis.

Sakemannilta tilasin vielä Artecin Power Brickin virtalähteeksi ja muutaman Planet Wavesin pikkupiuhan polkimien väliin. Eihän tuo mikään kaikkein kaunein ole, mutta toimii.


Kunhan kaikki osat ovat kasassa tsekkaan vielä, että asennanko tuon roikan tuonne sisäpuolelle ja vedän johdon reiästä ulos. Silloin vain piuha on aina tökerösti ulkopuolella..Mutta kattoo nyt.

EDIT: Bilteman tarrassa ei liimat pidä tuota laukun sisäpintaa vasten => kuumaliimalla kiinni niin johan pysyy.

EDIT 9.8.2012: Tänään tuli Power Brick, piuhat ja Iban Fuzzi. Kamat paikoilleen ja alkaa olemaan valmista. Pikkusen lisäsin tarraa sisuksiin vielä ja ehkä vielä hankintaan muutama sellainen väliplugi joissa ei ole piuhaa ollenkaan välissä. Noise Gate vielä tulee tässä joskus kunhan sellaisen saa joltain ostettua. Ihan tyytyväinen olen ensimmäiseen tekeleeseeni.

EDIT 20.8.2012: Loputkin tarrat saa kuumaliimata paikoilleen, eivät millään pysy tuon laukun sisäpinnoitteessa ittekseen.Mutta kuumaliimalla pysyy ja lujasti :). Viimeisin härpätin tuli perjantaina (artec Noise Gate) ja nytpä siinä sitten kaikki onkin paikoillaan. Muutamia plugi-plugi liittimiä tartten, ettei tuu ahdasta ja tulo - sekä lähtöpiuhat pitää muuttaa L-mallisiksi samasta syystä.

Kirjoittanut Diabolicum 02.08.2012

            1632×920  -  138 kt.

1632×920  -  150 kt.

1632×920  -  170 kt.


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (21 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

strat0caster: Ihan hyvää DIY meininkiä! Mihinkä tarvihet vielä euroschuko roikkaa, kun saat polkimiin virrat power brickistä?
Diabolicum: Eurosukoa ei oikeastaan tarttekkaan mihinkään enää. Lähinnä ajatuksena, että kulkee vaan mukana jotta saa tarvittaessa virrat lautaan kauempaakin.

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti