Muusikoiden.net
20.01.2019
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

31.07.2012: Squier Vintage Modified Jazz Bass V -mod...


Eli modattavana laitoksena jo sellaisenaankin tyylikäs peli Squier VM Jazz Bass V. Valmiina natural finish ja vaahteraotelauta, josta on helppo lähteä ulkonäköä viilaamaan. Laite sinäällään oli jo yllättävän laadukas muutaman sadan euron arvoiseksi soittimeksi. Kaikki nauhat soivat lähes moitteettomasti ja viimeistely on todella laadukasta luokkaa. Vireen basso pitää aivan kuin "aito" Fenderikin. Itselläni on kovin vähän kokemusta Fenderin Jazzareista, mutta yhden U.S.A.- Precision Bassin omistajana tätäkin Indonesialaista taidonnäytettä voi pitää erittäinkin kehuttavana.

Ensimmäisenä päätin alkaa viilaamaan saundia kirkkaammaksi ja munakkaammaksi. Tämä toive saatiin alulle Seymour Duncanin Quarter Pounder-passiivimikeillä. Erottelevuutta tuli heti huomattavasti lisää.

Seuraava askel olikin sitten kosmeettinen. Vanhana Elixirin päällystetyiden kielien käyttäjänä ajattelin kokeilla mustia DR:n Black Beauty-kieliä. Positiivisena yllätyksenä kielien vaikutus ei jäänyt pelkästään kosmeettiseksi. Varsinkin kolmessa paksuimmassa kielessä saundi olikin huomattavasti munakkaampi kuin Elixireissä. Kaksi ohuinta sitten puolestaan ehkä hieman muovisempia saundeiltaan. Tässä vaiheessa ajattelin että rahan tuhlaus loppukoon ja basso olisi tässä vaiheessa valmis...

..Eihän se niin mennyt.

Modaaminen sai luvan jatkua ja Ebay näytteli suurta osaa. Sieltähän löytyi vähän lisää mustia osia jassoon:

-Hipshot A-Style talla
-musta control panel
-musta custom neck plate
-mustat ruuvit kaulaliitokseen, tallaan, control plateen ja pleksiin.
-mustat viritinkoneistot
-musta kielenohjain
-musta Graph Tech- satula
-mustat potikannupit
-mustat Schallerin hihnalukot

Pleksi bassossa olikin jo valmiina musta. Ja mustat block inlayt.

Saundiin odotan lisää kirkkautta, munakkuutta ja sustainia tallan ja satulan myötä.

Rahaa paloi varmasti basson arvon verran, mutta jos sitä rahaa aina jää miettimään niin mitään ei saa koskaan tehtyä. Ja tämä nyt on henkilökohtaisesti ensimmäinen projektibassoni, joten intohimo tekemiseen löysää kummasti rahapussin(Visa) nyörejä.

Projekti on nyt siinä vaiheessa, että joutuu odottelemaan noita Ebaysta tilattuja osia, joten joudun päättämään stoorin tähän ja palaamaan asiaan kuvien kera kunhan saan osat kiinni. Olisi perin kätevää jos tänne Artikkelit-osioon voisi myös ladata saundinäytteitä, kun kerran soitinrakennuksestakin puhutaan.

Kuvassa lähtötilanne. Eli VM Jasso naturaalina ilman meikkiä.

-Nieby ja Squier Vintage RE-Modified Jazz Bass V

8.8.2012 Osia saapunut!

Tänään oli se juhlan päivä kun palasin mökiltä himaan niin postilaatikko oli tupaten täynnä kamaa. Kiireesti paketit auki ja sieltä löytyi "tylsimmät" osat eli kieltenohjain, tallan ruuvit, satula ja vasuriviritin. Sitten oli kirje Itellalta, ajattelin että varmaan talla noudettavissa postista mutta vitut, se olikin tullikirje. Ja tallasta päsähti 16e tullausmaksu. No ei siinä mitään. Sais nyt tulla noita "isompia" osia että pääsis vihdoin rassaamaan.

Palataan kun osia putkahtaa lisää!

-Nieby

9.8.2012 Osien asentelua..

Satula:

Satula olikin lähinnä satulan aihio eikä valmis suoraan kiinni menevä vekotin. Piti hioa suunnasta ja toisesta ennen kuin sopi koloonsa. Ja menin tietysti hiomaan sen hieman liian matalaksi, joten jouduin tekemään vihaamani patenttiratkaisun eli tekemään pienen korokepalan kartongista. Korkeutta piti ottaa pari milliä pois ja paksuutta puolisen milliä ja johan upposi paikalleen. Tässä vaiheessa vielä ongelmana se että G-kieli jää hieman korkeammalle kuin originaalissa-> sitä pitää siis viilata vielä vähän. Toinen ongelma elikkäs pieni miinus on että satula on reilun millin kapeampi kuin alkuperäinen, eli kaulan sivuille jää pienen pienet kolot. Ei haittaa. Mutta olin kyllä satulaa tilatessani mitannut alkuperäisen leveyden, mutta silti joku meni pieleen ja tuli ostettua liian kapea.

Kirkkautta saundiin tuli luvatulla tavalla, jopa yllättävän paljon. Loistavaa.

Virittimet:

Hipshotin vasuriviritin napsahti paikalleen lähes ongelmitta. Ainut pieni vaikeus oli että yhden ruuvin reikä ei mätsännyt lavan reikien kanssa. Siis pora soi.

Sitten neljä raittiviritintä, jotka tänään saapuivat Postiin. Tarvikevirittimiä ovat, mutta tuntuvat vahvemmilta kuin tuo Hipshotin viritin. Reiät oikeilla paikoillaan. Tietysti tässäkin pieni ongelma: Lapaan tulevat holkit n. 0,5mm liian pieniä halkaisijaltaan-> Erikeeperiä väliin että pysyvät paikoillaan. Toivotaan notta pitävät vireensä.

Kieltenohjain:

Tilaamani kieltenohjain oli omaan makuuni liian leveä verrattuna alkuperäiseen, joten päätin olla käyttämättä sitä. Maalasin alkuperäisen ohjaimen mustaksi ja lakka päälle. Lopputulos loistava. Samalla maalasin potikoitten aluslevyt ja mutterit ja jakin samaiset osat. Näitä en ole vielä lakannut, koska jouduin juuri äsken uusimaan toimenpiteen.

Lisäksi vedin mustalla spermanenttitussilla tuon pleksin valkoisen pinstripen mustaksi. Mustaa ja vielä kerran mustaa.

Tästä jatketaan toivottavasti huomenna jos osia heruu kotinurkille asti lisää.

-Nieby

11.8.2012 Tallan asennus:

Hipshotin High Mass- talla pätkähti eileen postilaatikkoon ja ei muuta ku pahvit helevettii ja asentamaan. Aluksi pienen säikähdyksen tuotti se että tallassa oli 9 reikää. Alkuperäinen oli kuudella ruuvilla kiinni. Noh, tarkemmin katsottuani vain neljä reikää oli uppokantaruuveille joten aloin mallaamaan tallaa paikalleen. Ja ne neljä reikäähän osuivat vanhoihin reikiin perfekto. Tässä vaiheessa vasta hokasin että tallassa on myös Strings through- mahdollisuus.. Pitäisiköhän vielä ottaa pora käteen ja hommata holkit..? Ruuvit kiinni ja kielet perässä. Aluksi säätelin kielten korkeudet kohilleen ja sitten intonaatio. No tällä kertaa saikin sitten yllättyä positiivisesti! Intonaatio oli jopa paremmin tehdasasetuksilla kohdillaan kuin originaalissa tallassa. Loistavaa.

Talla on todella jykevä, saundiltaan muhkeampi kuin edeltäjänsä ja todella tyylikäs ulkomuodoltaan. Kielet on nyt "helpompi" vaihtaa, koska kieliä ei tarvitse pujottaa tallan läpi, vaan siinä on sellaiset raot, joiden kautta kielen saa "tiputettua" koloonsa. Virekin säilyi yön yli hienosti.

Nyt puuttuu enää hihnalukot, neck plate ja control plate. Sitten basso on valmis ja suuri lukijakunta saa vihdoin nähdä kuvan valmiista tuotteesta. Toivottavasti saapuvat alkuviikosta.

-Nieby

16.8.2012 Viimeset osat kiinni ja basso valmis!

Neck plate:

Ebay:sta ostamani laatta olikin kromin värinen eikä musta. No en tietenkään jaksa vaivautua palauttamaan vaan otin vanhan kromisen käyttöön. Päälle pari kerrosta mustaa maalia ja lakka päälle. Tuli loistava, Squierin logokin jäi stylesti näkyviin. Tuon custom-laatan myyn pois kunhan ostaja löytyy.

Control plate:

Tässä nyt ei ollut sen kummempaa kuin potikat kiinni plateen ja ruuvit kiinni. Tone-potikka jäi aluksi toimimattomaksi mutta parin purkukerran jälkeen pelittää. Lopuksi vielä pari päivää sitten tulleet potikannupit kiinni ja avoooot!

Viimeisenä, mutta ei niinkään vähäisimpinä saapuivat pleksin mustat ruuvit. Nää toki olis voinu itsekin maalata, mutta eipä ne kalliita olleet.

Basso on nyt siis kokonaan ready steady and bass. Kylläpähän tääkin rojekti kannatti. Paljon tuli näinkin pienissä hommissa opittua. Itselläni ei ole kärsivällisyys millään kuninkaallisella tasolla ja tää projekti opetti että on oltava kärsivällinen ja tehtävä rauhallisesti jotta jälki olisi hyvää. Basson arvokin nousta ropsahti varmasti useammalla sadalla. Mutta myymässä en ole. Toki pistin kaikki orkkisosat myyntiin ja niistäkin on jo suurin osa myyty.

Ostamani osat toimivat juuri niinkuin luvattiin. Suurimman muutoksen saundiin aiheutti mikit-talla- yhdistelmä. Ei ollenkaan enää niin perinteinen jazzarisaundi. Kyllä tällä kelpaa heviä taas soitella. Ulkomuotonsakin puolesta ;)

Kuvat:

1. Lähtötilanne Squier Vintage Modified Jazz Bass V
2. Modattuna takaa kuvattuna
3. Modattuna edestä

***CASE CLOSED***

-Nieby ja Re-Modified Jazz Bass

Kirjoittanut Nieby 31.07.2012

            728×728  -  40 kt.

1500×2000  -  671 kt.

1500×2000  -  724 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

L.Ruoska: Laita nyt toki kuva lopputuloksesta?
L.Ruoska: Äh, luin vähän hätäisesti..kuvia onkin tulossa :) No, niitä odotellessa..
Stalkah: Häätänäm, olit tänne tällasenki laittanu mut mitää ollu kertonunna!

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti