Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.07.2012: Hämis, yllä ajatusten virran!


Hämärästä aamunkoittoon-yhtyeen kesäkiertueen eilinen lähtölaukaus Pellon kahvila-ravintola Grannissa oli onnistunut. Nelikkoa oli saattamassa matkaan heidän omalla kotikentällään kolmisensataa kuulijaa.

Grannin pation yleisö muodostui yllättävän sekalaisesta seurakunnasta eri-ikäisisiä, mutta Hämiksen message onkin osoitettu meille kaikille.

Kun laulaja-lauluntekijä Jukka Koivumaan katse viipyili pation alapuolella virtaavassa Tornionjoessa, ei hän hengittänyt samaa ilokaasua kuin pellolaiset Eini tai Tarja Ylitalo, joita heitäkin tarvitaan, vaan sydän löi raskaammin ja mielenmaisema oli enempi mukkalainen.

Viimeinen mohikaani Koivumaa lauloi teksteillään lievitystä sydänsuruihin.Sen oikean rakkauden etsimisen lisäksi, hän rohkaisi ja hätisteli arkielämän demoneja. Hän kuljetti pitkistä varjoista kohti valoa, samalla kun auringon säteet Väylän toisella puolen heikosti näkyivät pilvien lomasta.

Hämisten akti oli riisuttu, mutta tehokas.Se oli pyhä toimitus. Asialliset tummat puvut ja napakat välispiikit. Samalla kun musiikissa sykki rock, Riston veljesten, Villen banjo ja Antin stilika toivat siihen kantri-ja hillibillielementit, mutta kaikista syvimmällä musiikissa soi kuitenkin reissumiesperimä Tapio Rautavaara-tyyliin.

Hämiksellä on siis repussa hyvät eväät. Se onkin valmis täyttämään kaikki melankolian tyhjät huoneet. Arvostetun levy-yhtiön Suomi Musiikin kautta yhtyeellä on siihen kaikki mahdollisuudet. Elokuussa ilmestyy Vailla rakkautta vanhenen-sinkun jatkeeksi laulu Juoppohullu.

Hämärästä Aamunkoittoon-yhtyeen näet Suomen kiertueella seuraavasti: 17.07. Ravintola Stage, Kalajoki, 18.07. Ravintola Stage, Kalajoki, 19.07. Pub 51, Ähtäri, 20.7. Brando, Vaasa, 21.07. Blues bar Gopi Desert Canoe Club, Tampere, 24.07. Bar Mendocino, Helsinki, 25.07. Rosso, Kotka, 26.07. Kotkan meripäivät Pub Jaakko V, Kotka & 27.07. Kings Crown, Kuopio

Hämärästä Aamunkoittoon: Ville Risto (kitara & banjo), Jukka Koivumaa (laulu & basso), Timo Reijonen (rummut) ja Antti Risto (steel-& soolokitara)

Kirjoittanut battaglia 16.07.2012

            441×409  -  48 kt.


Arvostelu

1,91,91,91,91,9    (22 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti