Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.09.2003: Yerasov Delay DM-5


Tämä on yksi niistä kimpassa tilatuista kuuluisista Yerasov-polkimista. Lupauduin jo tilausvaiheessa tekemään artikkelin laitteesta ja tässäpäs tämä sitten on.

Ulkoisesti pedaali on harmaa ja kooltaan aika iso verrattuna esim. kaverin Tube Screameriin. Työn laatu on hyvää ja laite tuntuu kestävältä.

Laitteessa on yksi sisäänmeno ja kaksi ulostuloa. Toisesta ulostulosta saa signaalin jossa on miksattu kaiku signaalin kanssa ja toisesta tulee ulos viivesignaali. Virtakytkin on sisäänmenon liittimessä. Virtakytkimen olemassaolon havaitsin unohtamalla piuhan kiinni jolloin paristo kului loppuun :-)

Poljin sisältää kolme kumista säädintä:

- Repeat rate
- Echo
- Intensity

Säätimien asennot muokkaavat viiveen toistonopeutta, kaiun määrää ja intensiteettiä melkoisen hyvin. Mieleisen soundin saa kun vääntelee aikansa ja piirtää nuppien asennot paperille muistiin.

Koska kaikkien laitteiden toimintaperiaate pitää saada selville, niin avasin laitteen ja kurkistin sisälle. Työn laatu sisäpuolelle oli vähän rosoisen oloinen ja juotokset aika karmean näköisiä. Hieman tuli sellainen fiilis, että tuo ei välttämätt kestä ikuisesti, mutta senhän saa selville vasta ajan kuluttua. Muutoin tämä on aivan normaali digitaalinen kaiku/viive ja ei eroa mitenkään muista vastaavista.

Kokeilin efektiä seuraavien laitteiden kera:

- Omatekoinen putkivahvistin
- Behriger GX112 Blue Devil

Kotikutoisessa vahvistimessa ei ole vielä efektiluuppia ja kytkin kitaran kiinni polkimeen ja polkimen ulostulon vahvistimeen. Tämä lienee täysin väärä tapa (vahvistetaan kaikua), mutta yllättävää kyllä puhtaat soundit ainakin ovat oikein hyvät. Säröpuoli taas on huonompi kytkentätavan takia. Kun saan efektiluupin aikaiseksi niin uskon että laite pääsee oikeuksiinsa myös säröjen kanssa.

Behringerissä on itsessäänkin samat efektit ja pääsin vertailemaan Yerasovia niihin. Jostain syystä efekti aiheuttaa pientä huminaa efektiluuppiin kytkettynä. Toiminnallisuus vastaa hyvin paljon Blue Devilin omaa delay-efektiä. Soundillisesti väittäisin kuitenkin vahvistimen omaa efektiä melko paljon paremmaksi, siinä on selkeämpi ja kirkkaampi soundi.

Hintaansa nähden tämä on kohtalaisen hyvä laite jos sisuskalut vaan kestävät käyttöä. Huonoin ominaisuus on kohtuullisen iso virrankulutus. Paristo ei kestä kovinkaan pitkää soittelua, joten muuntaja on pakollinen hankinta pitempiaikaiseen soitteluun.

Tämä ei varmasti ole paras efekti mitä maailmasta löytyy, mutta hinta antaa paljon anteeksi.

Kirjoittanut sihvoh 20.09.2003


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti