Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

18.09.2003: Yerasov GR-1 Grunge, toinen näkemys


Laitanpa minäkin muutaman sanasen tuosta Yerasovin Grungesta, lähinnä Härskin mainion laitearvion oheislukemistoksi.
Minulla ei ole perinteistä kitaravahvistinta, on V-Amp2 ja nyt myös putkiradio. Kummankin kanssa Grungea kokeiltuani voin vakuuttaa, että se on tosi extreme-särö. Se särkee sen perhanasti jo grunge-säätö nollassa, toisessa ääripäässä huutaa kuin villiintynyt sirkkeli. Jos tuumii, että "polkaisenpa tuosta vähän säröä", kannattaa polkaista jotain muuta kuin Grungea.
Suoraan radioon kytkettynä soundi on ärhäkkä, mutta kaipaisi tuekseen volumenappulan vääntämistä isommalle kuin kerrostalossa voi.
Vampin ja kuulokkeiden kanssa sai tehdä aika pitkään töitä ennen oikeiden asetusten löytämistä. Aloitin ensin ohittamalla vahvistin- ja kaiutinmallinnukset, mutta aika sirisevää kirskunaa irtosi - Vampin sävynsäädöt kun putosivat samalla pois pelistä. Lopulta selvisi, että oikea tapa on etsiä Vampista ensin mahdollisimman neutraali clean-soundi ja tallata sitten Grunge päälle. Sitten löytyi raakaa säröä odotusten mukaisesti.
Onko Grunge hintansa arvoinen? Minulle ei välttämättä, Vampista saa sellaisenaankin ihan hyvää säröä. Rikastuttaa se soundimaailmaa toki sillä, että näin raakaa ääntä Vampista en ole ennen kuullut. Ja kyllä ulos saa aika ennenkuulumattomat soolosoundit, kun ohjaa Grungen villeimmän sirkkelisärön Bossin Harmonistin kautta Vampiin.
Testauksen jälkeen en ehkä Grungea olisi ostanut, mutta en kauppaa kadukaan: metka peli, jota ei joka kodista löydy. Härski varmasti soitti omaansa vahvistimen kautta, joten lukekaa kehut hänen arvostelustaan.

Kirjoittanut karkki 18.09.2003


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti