Muusikoiden.net
22.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.02.2012: LFR -> OFR, Dean ML Warbird


Tällaista on siis floikan vaihto helpoimmillaan. Asennuskuvat osoitteessa:

http://smg.photobucket.com/albums/v607/Mestari/Floikka/

1. Löysää ja irroita kielet sekä floikan jouset ja nosta itse talla kolostaan ulos. Deanin lisenssifloikan tapauksessa tallan korkeussäätötapin pesät ovat kiinni toisissaan lattaraudanpätkällä, ja tämä kokonaisuus on kiinni kitaran rungossa kahdella ruuvilla. Irroita ruuvit ja nosta tämä julman ja kunnianhimoisen oloinen rakennelma irti kitarastasi, se ei ole tiukassa ja tarvittaessa voi ruuvata tapit paikoilleen ja kammeta niistä esim. pihdeillä (suojaa kitaran lakkapinta ennen toimenpidettä).

2. Kaikista lukemistani kauhutarinoista huolimatta Deanin lisenssifloikan ja OFR:n korkeussäätötapin pesä on kuin onkin täsmälleen samankokoinen. Tämä tarkoittaa sitä että asennus todellakin on mallia "heitä kiinni"!

3. Tee työtä käskettyä, ja heitä OFR:n tappipesä kiinni kitaraasi. Vanha alkuasukkaiden viisaus kertoo että jos kitarassasi ammottavan reiän ja tappipesän liitos ei ole täysin tiukka (ts. lähtee ilman taistelua sormilla nostamalla irti), voi väliin laittaa hieman jonkin sortin paperia antamaan liitokselle tarvittava tiukkuus. Rohkeimmat voivat myös käyttää liimaa, mutta siinä tapauksessa kannattaa huomioida että jos haluat joskus jostain syystä vaihtaa tai irroittaa tappipesän, täytyy kitara hajoittaa sen ympäriltä.

4. OFR paikalleen ja tiukkaa ajoa!...ellet ole sortunut samaan virheeseen kuin minä ja tilannut floikan paniikissa, tarkistamatta mikä on oikea yläsatula omaan kitaraasi (se on muuten R4). Alla lista yleisimmistä satuloista, joidenkin lisenssivalmistajien satulan alla lukee myös kätevästi suoraan oikea taikasana. Deanin satuloista tuskin löytyy mitään niin kätevää, mittanauhahommiksi meni mullakin.

R1 - Neck Width 1-9/16" (39,7 mm) - 10" radius
R2 - Neck Width 1-5/8" (41,3 mm) - 10" radius
R3 - Neck Width 1-11/16" (42,9 mm) - 10" radius, narrow string spacing
R4 - Neck Width 1-11/16" (42,9 mm) - 10" radius, wide string spacing

Jos jäi epäselvyyksiä, on huolia, murheita tai turhia toiveita niin kysykää!

Kirjoittanut MasterRuben 16.02.2012


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

deeaa: No, onko se nyt huimasti parempi???
MasterRuben: Siis sehän on paras! :D
Decadetroll: pikkuvinkki noihin liimattuihin tappipesiin: jos moisen irti halajaa, niin sitä voipi kuumentaa esim. kolvilla, jonka kärjessä on tinaa johtamassa lämpöä. liima sulaa, pesä irtoaa. ilman kitaran tuhoamista vieläpä :)
Bf109: Made in Korea Transbrazilianburst ML:n kanssa ei ollut ihan yhtä hyvä tuuri. Eli korkeussäätötappien pesät lähes samankokoiset muttei aivan. Laitoin orkkiksen tapit paikalleen liima/paperitilkkeen kanssa mutta päädyin lopulta vaihtamaan alkuperäisen lattar
Bf109: vaihtamaan alkuperäisen lattarautahässäkän takaisin koska sustain huononi liikaa. Vanhat tapit ovat kuluneet ja harvemmalla jengalla kuin OFR tapit, joten joudun vielä miettimään uudelleen myös tapitus/porausvaihtoehtoa.
Bf109: Myöskään itse kolonen kitaran rungossa ei ollut bolt-on: lisenssifloikka oli kaiken kaikkiaan vähän pidempi OFR sustainblock mahtuu heilumaan mutta kammen kiinnityspötikkä floikan alapinnalla otti runkoon. Vaati vähän kourutalttaa toimiakseen.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti