Muusikoiden.net
16.05.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.06.2012: Operation Amfisound


Eli homman nimi on seurata millainen prosessi on tilata customina kitara, tässä tapauksessa Amfisoundilta.

Aluksi katsotaan vähän tarinaa siitä mikä saa ihmisen maksamaan tuhansia euroja kitarasta jotta voi intopinkeänä sitä sitten odotella ja artikkeli päivittyy sitä mukaan kun projekti etenee. Tavoitteena on luoda pääosin faktoihin perustuvaa tekstiä, josta ehkä sitten on myös ohjeeksi jollekin joka customia harkitsee. Tietää missä joku muu on mokannut... Eiköhän joku aika nopeasti korjaa jos faktat ovat hukassa.

Pohjatietoina annettakoon että kitaraa on tullut soiteltua aktiivisesti noinabout~ 7 vuotta. Kitarat ovat vaihtuneet varsinkin viimeisen parin vuoden aikana reilusti, on kimpoiltu seiskojen ja kuusikielisten RR-mallien välillä, välillä ihan vaan GASin takia. Tarkan listan testatuista kepeistä löytää profiilista. Samaan aikaan olen pelannut mentaalipingistä siitä että tilaanko customin vai enkö tilaa customia. Suurin yksittäinen sudenkuoppa oli hinta, ihan joka päivä ei ole tuollaisia summia heittää yhteen kitaraan.

Eräänä kauniina syyspäivänä avovaimo tuli kertomaan miten kämppä tartteisi uutta ilmettä ja kalusteet pitäisi uusia. Normaalistihan jos menisi sanomaan että ostan uuden kitaran jolla on hintaa vain aivan sikana, joutuisi nukkumaan viikon varastossa. Mutta tästä saatiinkin aikaan sangen mainio diili jossa vaimo ostelee sohvat sekä matot ja minä tilaan customin. Win.

Seuraavaksi vuorossa oli päättää paja josta customini tilaisin. Jo heti alusta alkaen oli selvää että kun customin tilaan, se tulee olemaan seitsemänkielinen ja RR-mallinen (tai joku sen lähisukulaisista), 7-kielisiä rhoadseja kun ei oikein liukuhihnatyönä ole saatavana. Kitaran olisi voinut tilata hyviltä pajoilta niin Suomesta kuin ulkomailtakin mutta loppujen lopuksi päädyin Amfisoundiin, huolimatta siitä että hinta tulisi olemaan huomattavasti korkeampi kuin joltain tuntemattomammalta tekijältä. Merkittävästi asiaan vaikutti se että Amfisoundin kitaroita on jo pitkään tullut katsottua ylöspäin ja kun joka tapauksessa se maksaa (paljon) rahaa niin voi yhtä hyvin ottaa sitten sellaisen kitaran joka tuntuu hyvältä, oli syy mikä tahansa. Eikä sitä laatuakaan voi suuremmin alkaa kieltämään. Ennen kaikkea kitarasta pitäisi tulla näyttävä ja luotettava työkalu metallimusiikkiin.

Laitoin Amfisoundille tarjouspyyntöä jonka jälkeen eestaas lähetettyjen emailien (ja parin puhelun)jälkeen saatiin sorvattua kitara siihen muotoon jotta saatiin kitaran rakentaminen aloitettua. Lista specseista alempana.

Nyt ensimmäinen oikea mielipide: Tähän asti asiakaspalvelu on ollut esimerkillistä. Tuntuu että juuri minun kitaran tilauksella ja onnistumisella on suuri merkitys heille. Kuten kuuluukin. Vaikkei heidän tärkein työ olisikaan.

Nyt, vihdoin, mitä kitara tulee pitämään sisällään (ja päällään):

ATRAIN 7

27" skaala
Läpikaularakenne
3-5-palainen vuorivaahtera kaula
Leppä runko
Spalted Maple kansi
Eeben otelauta
Compound radius
24 jumbo nauhaa
Valkeat sivudotsit
2* M7 Lundgren mikit (EMG koko)
"Direct mounted"- mikit (ilman kehystä)
Volume/Tone/Mikkivalitsin
Mustat Hardwaret
OFR 7
Hipshot virityskoneistot
Original Amfisound NON SLIP potikan nupit
Neutrik lukkiutuva jakki
Schaller hihnalukot
2-toiminen kaularauta
Kiiltävä runko ja lapa
Hiottu satiini kaula (kaulan taustapuoli)
Kova laukku

VÄRI:
Kansi: See-thru RED
Rungon sivut ja pohja: musta
Bevels: "Laavakivi" (multicolor)
Maalatut mikin kuoret (multicolor, bevel match)
Musta lapa

Otelautaan tulee custom-inlay, kuva ~11-13 nauhavälille, muuten merkkaamaton otelauta.

Lisään kuvia sitten kun itse niitä saan, päivitän artikkelia sitä mukaan kun kitara valmistuu.

Tässä parit linkit jotka näyttävät esimerkkejä vastaanvanlaisista yksityiskohdista

Amfisound Atrain: http://www.amfisound.fi/modelsfiles/atrain2.html

Spalted maple kansi: http://www.amfisound.fi/images_international/atraindetail.jpg

Amfisoundin customeita: http://www.amfisound.fi/custom.html

08.02.2012

Nyt on ensimmäinen kuva saatu, hyvältähän tuo näyttää. Nyt odotellaan sitten että artisti saa inlayn valmiiksi... noin-about-ehkä-jotain-sinnepäin valmistusaika kitaralle on alkukesästä.

16.02.2012

Vihdoin, yli kuukausi edellisen editin jälkeen, on inlay vihdoin työn alla. Kitara joutui jopa hetken seisoa paikallaan kun kaikki muu tehtävä oli jo valmista... Oikean kuvan saaminen kestikin vain kolme kuukautta. Vaikka erilaisia viivästyksiä on tullut, edelleen aikataulu (ainakin kun viimeksi asiasta puhuttiin) pitää ja kitaran pitäisi olla valmis ennen kesäkuuta. Eli aika nopeasti. Toivottavasti pian pääsee laittamaan inlaystä kuvaa.

21.03.2012
Kuva Inlaystä lisätty. Ensi viikolla pitäisi saada itse työstä kuvia.

04.04.2012
Inlay kohta valmis. Pienen säätämisen jälkeen saatiin tehtyä sellainen mikä miellyttää. Seuraavaksi laitetaan kaula muotoonsa, esimerkkinä käytetään UV777:n nykyistä kaulaprofiilia. Enemmänkin kuvia löytyy inlay-prosessista, laitan linkkiä jossain vaiheessa muihinkin kuviin kun itse artikkeliin saa vain kolme kuvaa.

19.04.2012
Kaula on nyt hienosäätöä vaille valmis. Luultavasti tänään tai viimeistään huomenna kitaraan laitetaan pohjalakat. Maanantaina sitten kansi maalataan punaiseksi ja ruvetaan katsomaan mikkien ja beveleiden kuviomaalausta tarkemmin.

Linkki kuviin kuten luvattu!
http://imageshack.us/g/189/76873412.jpg/

03.05.2012
Kitara on nyt myös maalattu ja parhaillaan lakattavana. Kuvan laitan vasta valmiista maaleista ;) Sain otoksen suurimmaksi osaksi valmiista maaleista pari päivää sitten ja ainakin oma sydän hyppäsi iskun yli. Muista en sitten tiedä!

Viikoilla 19-20 pitäisi vehje olla koottuna ja lennän Ouluun hakemaan keppiä! Ainakin Norwegian lentää lähes ilmaiseksi.

10.05.2012
Huomenna kuulemma alkaa kitaran kokoaminen. Toivottavasti pian saan tietää milloin kitaraa pääsee hakemaan. Tulossa älytön pino kuvia kunhan saan kitaran hyppysiini. Voi olla että halaan niissä kaikissa sitä.

17.5.2012
Huomiselle varattu lento Ouluun, siellä vietän kaverilla yön ja heti perjantaina aamusta sitten pajalle hakemaan kitaraa. Kuvia kunhan olen lentänyt takaisin Helsinkiin.

19.05.

Ja niitä kuvia!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433858993298806.104444.107667962584579&type=3

26.5.

Nyt kun on kitaraa saanut testailla ja soitella niin entistä enemmän kitara tuntuu hävyttömän hyvältä. Kitara on omaan käteen ennen kokemattoman tukevan ja varman oloinen soitin. Olis kiva jos jostain voisi valittaa. Erityismaininnan näistä kehuista saa kitaran sointi. Hiukan aluksi epäilytti juoruista huolimatta vastaako hinta ja laatu toisiaan mutta nyt voin varauksetta suositella itsekin kyseistä pajaa.

Brasilian reissunkin kesti, tässä parit livekuvat!
http://www.flickr.com/photos/edulawless/sets/72157630114512886/

Kirjoittanut Mindrevolution 19.01.2012

            700×276  -  19 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (39 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Mindrevolution: Mukava kuulla. Pitää yrittää muokata tuo artikkelin ulkoasukin hiukan lukijaystävällisemmäksi kunhan ehtii. Jos tulee kysymyksiä joihin luulette että osaan vastata niin kysykää pois, artikkeliin tai privana.
lärviapina: Mielenkiinnolla odottelen, onko samanlaiset kokemukset kun omassa tilauksessa.....yksityiskohtia paljastamatta....vielä :P
Mindrevolution: Kiitos, arvostan että annat munkin kulkea kuin sokea sumussa loppuun asti ;)
Mrezzye: Lisää odotellaan. Itse olen useamman Amfin jo teettänyt ja palvelu on alusta saakka (2003) ollut moitteetonta. Tietääkseni pajan pojat on nimenomaan kiinnostuneita tekemään juuri Sinun kitarasta mieleisen.
Sotahippi: Tulee kyllä näyttävä kirves. Mutta miten voi olla direct mounted ja tarkoittaako tuo bewels nyt mikkikehyksiä? Eli yleensä käytetään sanaa bezel viittaamaan mikkikehyksiin. Sitten on bevel joka viittaa esim rungon viisteisiin.
Mindrevolution: Jees, faktat korjattu. Puhe on siis EMG 81-7 muotoisista Lundgreneista jolloin mikkeihin ei ole kehyksiä. Mikkien kuoret maalataan. Ja bevelit: rungon viisteet.
Ianuarius: Kuulostaa ihan siistiltä. Ite on tullu käytettyy amfilla kebaskoo huollossa ja ihan asiallinen meininkihän siellä oli. :) Toivottavasti tulee mieluisa kitara!
dynning: Hyvä konTommi! :D
Mrezzye: Btw. Yksi Amfisound -linkki joka saattaa kiinnostaa: www.amfisoundgallery.com
Mindrevolution: Mrezzye, kiitti linkistä
Gabe: Mielenkiintoinen artikkeli. Hauska seurata miten ja missä aikataulussa valmistuu. Hyvältä ainakin tähän asti näyttää :)
Mindrevolution: Kiitos Gabe. Tällä hetkellähän tilanne on se että routtaukset on tehty ja inlaytä väkerretään parhaillaan. Sitten laitetaan kaula muotoonsa ja maalataan. Todella nopeasti ovat saaneet tehtyä tätä.
delarco: Paljonko tuollainen yksittäinen inlay maksaa? Itse kun joskus kyselin koko kaulan custom inlayden hintaa, niin se olisi ollut n. 400¤.
Mindrevolution: Delacro: Inlayn hinta on tällä hetkellä muistaakseni 300-800¤ muodoista ja materiaaleista riippuen
TTV: Tuo asiakaspalvelu on kyllä ensiluokkaista; asiakas tuntee oman asiansa just tärkeimmäksi :-)
Mindrevolution: TTV: Joo, ei ole tarvinnut ikinä kauaa odottaa vastausta. Ihan vaan osviittana hintakyselystä tähän hetkeen on laitettu reilu 70 sähköpostia. Kavereilla lampaan hermot kun jaksaa viestitellä ;)
Bentley: Tosi hieno Inlay. Kuka sen on suunnitellu?
Mindrevolution: Tuon inlayn on suunnitellut yksi tuttava. Inlayn kuva ei ole erityisesti suunniteltu tätä varten vaan se on yhtyeemme monogrammi. Tulee olemaan myös livenä stagegearissa yms. www.facebook.com/enthring
Assahai: Mielenkiintonen ja hyvä teksti
bassjasso: Kitara on nyt pohjalakattu. Pohjalakkasin sen perjantaina, joten maanantaina se on hionta kunnossa ja projekti etenee jälleen. Tomi laittanee kuvia, kunhan ollaan saatu väriä pintaan.
bassjasso: Hieno ja edustava kommentti kaikkine kirjoitusvirheineen tuoki. Noh, eiköhän siitä sisältö selviä kuitenki. Sen siitä saa ku aamusumussa kahavia ryystäen kirjottaa kommentteja...
Mindrevolution: Haha, olet aivan oikeassa. Ei näköjään pitäisi puhelimella päivittää! Ulkoasua korjattu.
Mindrevolution: Bassjasso on meidän sisäpiirin informoija.
bassjasso: Hahah. Ihan vasikka suorastaan! Mää kirjottelen välistä etenemisestä juttua tänne, jos vaan suinkin muistan.
Mindrevolution: Thanks!
wokkipannu: ei juma.. itse olen juuri alkanut säästää customkeppiä varten ja ajatuksena olisi juurikin 7-kielinen Atrain! Odotan innolla lopputulosta!
Mindrevolution: wokkipannu, niin minäkin! ;) Tähän asti on kohtalaisen relana voinut odottaa mutta nyt alan todella himoita kitaraa kuin lihava lapsi juustokakkua.
Gabe: Ja jännitys kohoaa! :)
panttila: a train :) Junalla töihin :)
dynning: KUVIA!!!
lärviapina: Amfisoundin naamakirjasivuilla näytti kuvia olevan....upean näkönen soitin, onnittelut!
Mindrevolution: Kiitos! Linkki kuviin llisätty myös tekstiin.
Gabe: Siinä se ny on :) Upea!
Mindrevolution: Thanks Gabe. Oon omistanut aika paljon hienojakin kitaroita (lue kalliita) mutta niillä kaikilla voi pyyhkiä persettä kun vertaa soittotuntumaa. Fits like a glove.
rosberg: direct mounted, mutta muuten hyvä.
Mindrevolution: Ja virhe korjattu.
Gabe: Mikä oli muuten lopullinen hinta?
Decadetroll: Itse en henkkoht pidä juuri tuosta atrain-muodosta, mutta komiahan tuosta tuli. Onnea uudelle perheenjäsenelle! :)
Mindrevolution: Gabe, laitettu privana.
Mindrevolution: Decadetroll, varmasti valtaosa ei pidä
Mindrevolution: mutta mulla on aina ollut joku fiksaatio noihin RR johdannaisiin ;) Toi kitara on soittotuntumaltaan ihan out of this world, varauksetta voin suositella jokaiselle sitä harkitsevalle Amfisoundin tilaamista.
Hillboy: Jumalauta kun on hienot noi "bewelien" maalaukset ! Ja muutenkin kyllä ensiluokkaisen näköstä työtä!
Mindrevolution: Niin, en tiedä voiko heiltä muuta odottaakaan.
Decadetroll: jos olis ollut perinteikäs RR-malli, niin olisin hyökännyt karjuen kera jättierektion tätä sulta varastamaan.
Mindrevolution: Alunperin pitikin ottaa normaali RR runko mutta melkein juuri ennen kuin sitä alettiin rakentamaan, päätin että otan sittenkin tuon. Sopii omaan tyyliin ja "imagoon" paremmin :3
High: Hei! Hyvin asiallinen artikkeli, joten annoin 5 tähteä. Osaatko kertoa minkälainen on lukkiutuva jakki, kun selasin noita speksejä niin pisti silmään...
Mindrevolution: Eli kuten nimikin kertoo, piuha lukkiutuu jakin sisään ja ei vetämällä irtoa, eli et voi vahingossa piuhaa polkaista tai repäistä irti. Kuten linkistä näkyy, jakissa on punainen vipu jota painamalla lukitus aukeaa ja piuhan voi vetää ulos.
Mindrevolution: http://www.neutrik.com/en/audio/plu … nd-jacks/locking-1-4-chassis-jacks/
High: Aina oppii uutta :)
Aamuhaamu: Kuumottais kyllä vähän tilata monen tonnin customkepukka ja samantien Brasiliaan rundille :D
Mindrevolution: Niin, ehkä sun kannattaisi. Tosin rundit ja kitaran hommaaminen EIVÄT ole liittyväisiä toisiinsa. ;) Voin kertoa sen verran kertoa että hiukan jänskätti lyödä uunituore customi koneeseen ja viedä niinkin tunnetun turvalliseen maahan kuin Brasilia.

Yhteensä 51 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti