Muusikoiden.net
13.12.2018
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.11.2011: Harley Bentonin ehostus


Ostin pari kuukautta sitten käytetyn Harley Bentonin Joensuusta, jonka bongasin Muusikoiden.netin palsoilta. Kriteerit ostamiselle olivat lähinnä halpa hinta, etäisyys (100km) ja seitsemän kieltä. Alunperin oli vain kokeilla millaista on soittimen maalaaminen ja olisiko minusta ylipäätään siihen sekä saada 7-kielinen kitara jolla soittaa alemmilla vireillä. Myöhemmin sitten päätin vaihtaa myös mikit kyseiseen skebaan.

Koska kitaran muokkaus oli vielä pari kuukautta sitten täysin vierasta, päätin vain kylmän viileästi ottaa kaikki irtonaiset osat pois. Kaulan, mikit, potikat, kytkimet, johdot ja plugin. Näin jälkeenpäin olisi ollut varmaan viisasta ottaa johdoista kuvat tai katkaista johto siten että johtoa jää hieman näkyviin, helpottaen näin kasaamista.

Aluksi kokeilin maalin hiomista pois mutta se osoittautui hieman työlääksi joten erään ohjeen mukaan, poltin maalia ja skraappasin sen sitten pois. Kuumailmapuhalline olisi ollut kovasana mutta kyllähän tuo tohokin asian ajoi. Hieman vaan jäi polton jälkiä bodyyn. Sitten hionta ensin karhealla pariin kertaan, sitten ohuemmalla ja vielä kerran ohuemmalla. Jälki jäi vielä melko rosoiseksi mutta päätin jättää sen sellaiseksi.

Öystilästä (paikallisesta rautakaupasta) kävin pohjamaalin, ja Tokmannilta kaksi purkkia valkoista ja punaisen sprayn sekä lakkaa. Ei todellakaan mitään laadukkaimpia koska toisen valkoisen ja punaisen maalin suutin jumittui ja suhuutti sitä maalia kaikkialle mm. käsille ja housuille. Huonommat vaatteet maalaamiseen siis ensikerralla. Maalauksen suoritin suurimmaksi osaksi pihalla mutta toisena päivänä maalasin tuulen vuoksi autotallissa. Suurimmilta roskilta kitara ainakin päälleppäin säästyi. Maalia meni n. seitsemän kerrosta ja lakkaa 3. sarvien uurteet olivat helvetillisiä maalata kun maali tuppaantui jatkuvasti valumaan... Eppu normaalin logon tein tuputtamalla sprayta pumpulilla kehyksen läpi mutta kehys ei ollutkaan hyvin kiinni ja liikahti aiheuttaen hieman kotikutoisen muodon.

Sitten suurin ongelma, sähköt. Minulla ei ollut pienintäkään haisua miten mikit joutetaan tai miten Harleyn mikkien kolme johtoa voi korvata wolfin "yhdellä" kunnes mikkienmyyjä selitti että wolfinmikeissä keskimmäinen johto on johdin ja "verkko" sen ympärillä on maajohdin. Pikkuisen menee kyllä vieläkin yli mutta periaatteen oivalsin. Kiikutin sitten kitaran paikalliselle soitin rakentajalle joka sitten laittoi sen kasaan. Olisin itsekkin kyllä voinut onnistua mutta en halunnut ottaa riskejä koska palava halu päästä kokeilemaan. Sitten valmistuttua pääsin vihdoin kokeilemaan. Potikoita kun pyörittelee niin vahvarista kuuluu rätinää ja kaula mikki yksin ei toimi. Kaula/talla ja talla yksinään kyllä pelittää ihan hyvin. Harkitsin takaisin viemistä mutta päätin sitten olla viemättä. Korjaan itse jos tulee inspiraatio. Kielet tilasin nuotti.netistä, Ernie Ball Regu. Slinky 10-56 setti. Kielten viritys osoittautui hankalaksi koska Floikka osoitti aina taivasta, olivatpa jouset miten kireällä tahanasa. Ongelman ratkaisin blokkaamalla floikan vihkosta tehdyllä palalla.

Kitara onnistui omasta mielestä aika hyvin ensimmäiseksi yritelmäksi eikä takapuolen logon pilalle meneminenkään niin pahalta näytä. Roskasta roskaksi mutta rakkaaksi roskaksi. Erniet ja Wolfit soivat ihan buenosti ja tallan blokkaaminen oli todellinen helpotus. Jacksonin kanssa sain taistella ihan tarpeeksi sen paholaisen kanssa. Ja sanoisin että jos maalin hienoista rosoisuutta ei lasketa, on se nykyään ainakin omasta mielestä hienompi kuin ennen. Ensikerralla aion itse vaihtaa/laittaa elektroniikan kuntoon alusta loppuun. Sytytti kyllä mukavan kipinän soitin kunnostukseen. Mission completed!
Rok

Kirjoittanut someone-else 24.11.2011

            1536×2048  -  1142 kt.

1536×2048  -  714 kt.


Arvostelu

2,22,22,22,22,2    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

someone-else: Oisko kellään antaa palautetta? En ota itteeni vaikka haukuttas pystyyn, mut kuhan jtn. :)
neanderthalis: Mikä oli projektin tavoite? Saavutettiinko se? Mitä opit prosessin aikana? Mitä maalia ja lakkaa käytit? Soveltuivatko ne tarkoitukseen? Miltä kitara kuulostaa? Muuttuiko paremmaksi? Mitä tekisit toisella tavalla ensi kerralla?
Rantsula: Floikkaan tarttet yhen jousen lisää, sen säätämiseen kannattaa laittaa ajatusta. Mnetissä on ok ohjeet floikan säätöön.
someone-else: Joo, kiitosta vaan. tuossa onkin hieman vireongelmia ton blokki patentin kanssa. Plus kolme alinta kieltå särisee ja kaula näyttäosi olevan hieman kupera mutta ei suoristu vaikka olen kuinka momta kertaa vääntänyt kaularautaa...

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti