Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.09.2011: 20.9.11 Uriah Heep Tavastialla


Olen fanittanut Heepiä teininä, ja tuntuu että bändi on ollut aliarvostettu parhaina päivinään. Tuskin silloin tulin ajatelleeksi, että kävisin heidän konsertissaan ekan kerran nyt yli 50-vuotiaana.

Väkeä Tavastialla oli melkoisesti, ei täynnä kuitenkaan. Soittto alkoi luvatusti noin klo 21.30. Olin aavistanut, etttä korvatulpat on otettava mukaan ja oikeaan osui, vaikken ihan herkkäkorvainen olekaan. Ainakin yläkerran baariin miksaus oli outo: jumalaton bassorummun jytinä, niin että ilma liikkui ja sisuskaluissa tuntui. Paljon muuuta ei kuulunutkaan.

Heikko vokalisti ei pysynyt oikein melodioissa ja UH:lle tyypilliset falsettilaulut eivät onnistuneet lainkaan. Koskettimet eivät juuri kuuluneet, vaikka ne ovat olleet merkittävä osa yhtyeen soundia. Traagisesti alkuperäisen yhtyeen heikoin lenkki, kitaristi Mick Box on ainoana alkuperäisjäsenenä jäljellä. Hänen kitaransoittonsa koostuu ja on aina koostunut päämäärättömästä tiluttamisesta ilman mitään linjaa ja väliin pitkistä venytyksistä, joiden jälkeen hän katsoo yleisöä kuin ihmeen tekijä. Kitarasoundi on kuorrutettu sellaisella wahwah-särö-efektillä, että soiton todellisesta laadusta ei saa oikein tolkkua. Ilmeisen heikko soittotaito koetetaan peittää. Basisti oli teknisesti osaava, mutta kelasi turhan monimutkaisia kuvioita esim. sellaisessa yksinkertaisessa biisissä kuin Lady in Black. Rumpali veti ihan hyvän soolon, mutta ei hänenkään voimallinen soittonsa oikein sopinut kokonaisuuteen. Herkkyyttä ja vivahteikkuutta ei bändillä alkuperäiseen tapaan ollut, vaan lähes täysillä mättöä koko setin ajan. En enää ihmettele, että alkuperäiskokoonpanon kantava voima, pääasiallinen säveltäjä ja urkuri-kitaristi Ken Hensley on lähtenyt jo aikaa sitten. Bändi kelasi nyt monia vanhoja hittejään muodossa, josta niitä oli vaikea edes tunnistaa. Uudempi tuotanto on ollut aika mitäänsanomatonta. Suomalainen hyvin miksattu cover-bändi voisi olla parempi.

Ei ollut vaikea lähteä pois hiukan etuajassa, pääsi hyvin narikalle ilman jonoa ja siitä ulos. Tulipahan nähdyksi.

t. Joosef

Kirjoittanut Joosef 22.09.2011


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

svilo: Vedettiin poikien kanssa 1997 Heep tribuutti Tavastialla, en ollut ennen kuunnellu koko bändiä, Sliippareiden versioita kylläkin ;)
kimmot: Pitää muistaa, että jäsenten keski-ikä on 60
calenture: Traagisesti alkuperäisen yhtyeen heikoin lenkki, kitaristi Mick Box on ainoana alkuperäisjäsenenä jäljellä. Hänen kitaransoittonsa koostuu ja on aina koostunut päämäärättömästä tiluttamisesta ilman mitään linjaa ja väliin pitkistä venytyksistä
calenture: ....joiden jälkeen hän katsoo yleisöä kuin ihmeen tekijä. Kitarasoundi on kuorrutettu sellaisella wahwah-särö-efektillä, että soiton todellisesta laadusta ei saa oikein tolkkua."
calenture: Tollasen kommentin heittävä yli 40v ammatikseen soittavasta kitaristista sanovan täytyy itse olla aivan vitun AMATÖÖRI ym ymmäryksen puutetta!!
Joosef: Onhan se nbiiinkin, etä parhaat soittajat kiertävät 40 vuoden soittamisen jälkeen stadioneilla kymmenille tuhansille katsojille. Toiset taas muutaman sadan hengen paikoissa missä milloinkin.
pekka montin: Itse omaan bändin kaikki levyt. Orkesteri myi 70-luvulla platinaa ja kultaa mutta oli kriitikoiden inhokki sen ajan vaihtoehtoisena rock yhtyeenä.
pekka montin: Hensley lähti 80-luvun ihan alkupuolella ja syynä se että hän ei voinut sietää John Slomanin lauluääntä joka siis lauloi Conquest levyllä, jossa myös rumpali Chris Slade soitti. Conquest levyä pidetään yhtyeen joko parhaimpana tai huonoimpana.
pekka montin: Bändin pelasti 80-luvulla kuitenkin taitava laulaja nimeltä Peter Goalby sekä keepparisti John Sinclair. Nuo levyt edustavat Heepiltä melankolista AOR musaa ja toimivat hyvin.
pekka montin: Musiikillinen laskusuunta kuitenkin alkoi kun HEVILAULAJA Bernie Shaw liittyi bändiin. Mies osaa laulaa HEVIÄ mutta äänessä ei ole teatraalisuutta tai rockia sitten yhtään. Heepin materiaali on myös ollut kauttaaltaan surkeaa 80-luvun lopusta lähtien.
pekka montin: Näin Heepin itse vuonna 2007 ja petyin pahasti. Luulin että kyseessä on keskitason Uriah Heep coverbändi...luulin väärin. Uusin Heepin levy on saanut ihan hyviä arvosanoja mutta ei mua henk.kohtasesti kiinnosta kuunnella vanhojen vaarien hevikokeiluja...
pekka montin: Kunpa noi vanhat ukot tajuais sen että me "penikat" nimenomaan halutaan kuulla niitä 70-luvun juttuja eikä sitä että vanhat vaarit yrittää päivittää itteensä nykypäivään, nykypäivään jossa ei paljon kehumista ole.
502CI: Maa kutsuu!
Mysiini: Ei iällä ole väliä, kuunnelkaa vaikka Sabbathin komppia viimeisissä Ozzy/Dio live-äänityksissä. Nekin on yli 60v.
pekka montin: Yleensä menee niin että mitä iäkkäämpi, sen parempi soittaja. Aika looginen päätelmä joka usein myös pitää kutinsa. Heeppi nyt on vain ollut hunningolla jo viimeiset 25 vuotta. Biisintekijät ja selkeä keulakuva puuttuu. Hevilaulajia on Suomikin täynnä.
pekka montin: ...mutta vaikeampaa on löytää samanlaisia kavereita kuin Byron tai Hensley oli. Siitähän se on aina roikkunut noiden kohdalla. Mick Boxin rahkeet ei yksistään riitä pitämään koko pakkaa kasassa. Ihan asiaahan tuossa arviossa on puhuttu, kaunistelematta.
VillaIndie: Paskan puhujia koko sakki. Oli hyvä keikka ja hyvä levy toi Into The Wild. Toki Heepin kulta-aika oli 70-luvun alussa Byronin, Hensleyn ja loistavan basistin Gray Thainin aikana. Mun mielestä toi Mick Boxin parjaaminen on ihmeellistä. Kaveri soittaa hyvin.
502CI: VillaIndie: Oon täysin samaa mieltä! Mitä vittua tuo Montiinin pelleki tos sekoilee, mies tienannu soittamisella varmaan kympin joskus ja nyt iän myötä se katkeruus iskee kaikkiin olemssa oleviin!
janpeko: Oh hoh. Taitaa olla Jooseffi paran kuulo menneen lopullisesti. Heep oli erittäin hyvässä iskussa ja on edelleen maailman luokan bändi. Vokalisti Bernien laulut toimivat hyvin ja homma oli balansissa. Olipa amatöörimainen arvio.
janpeko: Mick on kehittänyt oman tunnistettavan tyylin soittaa ja sitä ainakin kitaristina arvostan. Näitä kloonaajia on maailma pullollaan. Ihme arvioita, jos muusikoista puhutaan!
502CI: Janpeko: I agree :D
Joosef: Näköjään on Youtubeen tullut piraattivideoita Tavastian keikalta. Katsokaa nyt vaikka The Wizard ja Lady in Black ja verratkaa aiempaan tuotantoon!
janpeko: Keikka taltiointi tuollaisella nauhoitus tavalla ei kerro edes 10prosenttista totuutta. Mielestäni keikka oli oiva osoitusbändin edelleen toimivuudesta. Kannattaa mennä Storyvilleen, jos kaipaa sliipattua jazzia. This is ROCK!
502CI: JOOSEF: Jos sulle on noin vitun vaikeeta heepin kans niin mitä vittua sä sitä seuraat! Rautakaupasta sais halvalla köyttä!!
pekka montin: Mun mielestä on reilua että myös rakentavaa kritiikkiä harrastetaan. En ole koskaan ymmärtänyt sitä että omaa suosikkia fanitetaan ns. Lasit silmillä. Onhan uusin Uriah Heep raudankovaa musaa jos funtsii laadun kannalta, mutta kun se ei ole Uriah Heeppiä.
pekka montin: Tätä arvostelija yritti sanoa ja itse myös allekirjoitan sen(bändin kaikki levyt omaavana ja historian tuntevana) että Heep kadotti paljon kun Hensley lähti bändistä ja kun Byron lähti, lopullisesti(R.I.P.).
pekka montin: Mick Box on saanut ihmisiltä taas sen takia kuraa niskaan paljon koska ei ole ns. Tekniikka kitaristi ja peittää osittain tekniikan puutettaan jatkuvalla Wahin käytöllä, siinä missä Hammetkin. Tämähän ei tee kenestäkään silti huonoa kitaristia
pekka montin: ...kuin myös kenestäkään rakentavan kritiikin antajasta huonoa ihmistä. Fanien pitäisi tämä myös ymmärtää, sen sijaan että lähdetään nimettömänä arvostelemaan toisia jotka luvan kanssa tekevät arvostelun Uriah Heepistä tälle sivustolle.
pekka montin: Itsehän esim. Pidän Conquest levyä Heepin parhaana, vaikka suurin osa faneista vihaa sitä levyä laulajaa myöten. Hienoa silti on että mielipiteet jakautuu, ja musiikkia sekä makua on yhtä paljon kuin ihmisiä. Edit: Gary Thain oli helvetin kova basisti.
502CI: Voi voi Montin!!

Yhteensä 30 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti