Muusikoiden.net
11.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.09.2011: 20.9.11 Uriah Heep Tavastialla


Olen fanittanut Heepiä teininä, ja tuntuu että bändi on ollut aliarvostettu parhaina päivinään. Tuskin silloin tulin ajatelleeksi, että kävisin heidän konsertissaan ekan kerran nyt yli 50-vuotiaana.

Väkeä Tavastialla oli melkoisesti, ei täynnä kuitenkaan. Soittto alkoi luvatusti noin klo 21.30. Olin aavistanut, etttä korvatulpat on otettava mukaan ja oikeaan osui, vaikken ihan herkkäkorvainen olekaan. Ainakin yläkerran baariin miksaus oli outo: jumalaton bassorummun jytinä, niin että ilma liikkui ja sisuskaluissa tuntui. Paljon muuuta ei kuulunutkaan.

Heikko vokalisti ei pysynyt oikein melodioissa ja UH:lle tyypilliset falsettilaulut eivät onnistuneet lainkaan. Koskettimet eivät juuri kuuluneet, vaikka ne ovat olleet merkittävä osa yhtyeen soundia. Traagisesti alkuperäisen yhtyeen heikoin lenkki, kitaristi Mick Box on ainoana alkuperäisjäsenenä jäljellä. Hänen kitaransoittonsa koostuu ja on aina koostunut päämäärättömästä tiluttamisesta ilman mitään linjaa ja väliin pitkistä venytyksistä, joiden jälkeen hän katsoo yleisöä kuin ihmeen tekijä. Kitarasoundi on kuorrutettu sellaisella wahwah-särö-efektillä, että soiton todellisesta laadusta ei saa oikein tolkkua. Ilmeisen heikko soittotaito koetetaan peittää. Basisti oli teknisesti osaava, mutta kelasi turhan monimutkaisia kuvioita esim. sellaisessa yksinkertaisessa biisissä kuin Lady in Black. Rumpali veti ihan hyvän soolon, mutta ei hänenkään voimallinen soittonsa oikein sopinut kokonaisuuteen. Herkkyyttä ja vivahteikkuutta ei bändillä alkuperäiseen tapaan ollut, vaan lähes täysillä mättöä koko setin ajan. En enää ihmettele, että alkuperäiskokoonpanon kantava voima, pääasiallinen säveltäjä ja urkuri-kitaristi Ken Hensley on lähtenyt jo aikaa sitten. Bändi kelasi nyt monia vanhoja hittejään muodossa, josta niitä oli vaikea edes tunnistaa. Uudempi tuotanto on ollut aika mitäänsanomatonta. Suomalainen hyvin miksattu cover-bändi voisi olla parempi.

Ei ollut vaikea lähteä pois hiukan etuajassa, pääsi hyvin narikalle ilman jonoa ja siitä ulos. Tulipahan nähdyksi.

t. Joosef

Kirjoittanut Joosef 22.09.2011


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

svilo: Vedettiin poikien kanssa 1997 Heep tribuutti Tavastialla, en ollut ennen kuunnellu koko bändiä, Sliippareiden versioita kylläkin ;)
kimmot: Pitää muistaa, että jäsenten keski-ikä on 60
calenture: Traagisesti alkuperäisen yhtyeen heikoin lenkki, kitaristi Mick Box on ainoana alkuperäisjäsenenä jäljellä. Hänen kitaransoittonsa koostuu ja on aina koostunut päämäärättömästä tiluttamisesta ilman mitään linjaa ja väliin pitkistä venytyksistä
calenture: ....joiden jälkeen hän katsoo yleisöä kuin ihmeen tekijä. Kitarasoundi on kuorrutettu sellaisella wahwah-särö-efektillä, että soiton todellisesta laadusta ei saa oikein tolkkua."
calenture: Tollasen kommentin heittävä yli 40v ammatikseen soittavasta kitaristista sanovan täytyy itse olla aivan vitun AMATÖÖRI ym ymmäryksen puutetta!!
Joosef: Onhan se nbiiinkin, etä parhaat soittajat kiertävät 40 vuoden soittamisen jälkeen stadioneilla kymmenille tuhansille katsojille. Toiset taas muutaman sadan hengen paikoissa missä milloinkin.
502CI: Maa kutsuu!
Mysiini: Ei iällä ole väliä, kuunnelkaa vaikka Sabbathin komppia viimeisissä Ozzy/Dio live-äänityksissä. Nekin on yli 60v.
VillaIndie: Paskan puhujia koko sakki. Oli hyvä keikka ja hyvä levy toi Into The Wild. Toki Heepin kulta-aika oli 70-luvun alussa Byronin, Hensleyn ja loistavan basistin Gray Thainin aikana. Mun mielestä toi Mick Boxin parjaaminen on ihmeellistä. Kaveri soittaa hyvin.
502CI: VillaIndie: Oon täysin samaa mieltä! Mitä vittua tuo Montiinin pelleki tos sekoilee, mies tienannu soittamisella varmaan kympin joskus ja nyt iän myötä se katkeruus iskee kaikkiin olemssa oleviin!
janpeko: Oh hoh. Taitaa olla Jooseffi paran kuulo menneen lopullisesti. Heep oli erittäin hyvässä iskussa ja on edelleen maailman luokan bändi. Vokalisti Bernien laulut toimivat hyvin ja homma oli balansissa. Olipa amatöörimainen arvio.
janpeko: Mick on kehittänyt oman tunnistettavan tyylin soittaa ja sitä ainakin kitaristina arvostan. Näitä kloonaajia on maailma pullollaan. Ihme arvioita, jos muusikoista puhutaan!
502CI: Janpeko: I agree :D
Joosef: Näköjään on Youtubeen tullut piraattivideoita Tavastian keikalta. Katsokaa nyt vaikka The Wizard ja Lady in Black ja verratkaa aiempaan tuotantoon!
janpeko: Keikka taltiointi tuollaisella nauhoitus tavalla ei kerro edes 10prosenttista totuutta. Mielestäni keikka oli oiva osoitusbändin edelleen toimivuudesta. Kannattaa mennä Storyvilleen, jos kaipaa sliipattua jazzia. This is ROCK!
502CI: JOOSEF: Jos sulle on noin vitun vaikeeta heepin kans niin mitä vittua sä sitä seuraat! Rautakaupasta sais halvalla köyttä!!
502CI: Voi voi Montin!!

Yhteensä 17 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti