Muusikoiden.net
19.01.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.02.2012: Warmoth '72 Telecaster Custom


Tavoitteena oli saada aikaan mahdollisimman hyvin omiin tarpeisiin sopiva, laadukkaista osista kasattu palacaster.

Projektin pohjana on käytetty Fenderin '72 Telecaster Custom mallin kitaraa, joka kuitenkaan ei kaikilta osin vastaa omia mieltymyksiäni, joten jonkun verran muutoksiakin esikuvaan nähden on tullut.

Projekti lähti kitaran puuosien valinnalla ja päätin kääntyä Amerikkalaisen Custom Shopin, Warmothin puoleen, josta olin kuullut pelkkää hyvää netin keskustelupalstoilla ja myös täällä muusikoiden netissä. Joten päätin heti alussa, että tämä kitara kasattaisiin laatuosista ja siinä ei käytettäisi mitään muita kuin Amerikkalaisia ja Japanilaisia osia ja näin myös kävi.

Puiksi valikoitui bodyn osalta suosaarni ja kaulan osalta vaahtera. Suosaarni puuna on erittäin hyvin resonoivaa, mutta kuitenkin melko kevyttä painoltaan, joten säästää myös pidemmän päälle selkää hihnalla soitettaessa. Vaahteran valitsin oikeastaan enimmäkseen ulkonäön takia, mutta nämä puut kyllä soinniltaan tukevat hyvin toisiaan. Pintäkäsittelynä bodyssä on Polyuretaani Alpine White- värillä ja kaulassa Clear Satin Nitroselluloosa- lakka.
Sekä kaulassa, että bodyssä lakkaus on ohut, joten puu pääsee elämään ja sitä myöten paranemaan iän myötä. Nauhoiksi kaulaan valikoitui Dunlopin 6105:t ja profiiliksi standard thin, sekä radiukseksi 9.5. Eli aika perus Fender- tyyppinen ratkaisu tältä osin.

Hardware on enimmäkseen Japanilaista tuotantoa. Kaikki bodyn routtaukset, sekä pleksi on suojattu alumiiniteipillä häiriöäänien minimoimiseksi.
Talla: Vintage- tyylinen talla kompensoidulla paloilla- Hosco
Potikat: 2 kpl 500K- Göldo, 2 kpl 250K- Göldo
Jakki: DiMarzio
Switch: Göldo
Mikit: Seymour Duncan -59 kaulahumppari + Seymour Duncan STL2-Hot tallasinkkuna. Hieno Vintage- tyyppinen soundi isommalla ulostulolla. Etenkin STL2 on hyvin erotteleva soundiltaan ja koska kyseessä on kuuma mikki, ei se jää teholtaan humpparin jalkoihin.

Kaulan osalta osiksi valikoitui Gotohin virityskoneisto ja Graphtechin Tusq- satula ja kieltenohjain. Vire pysyy hyvin kovemmassakin soitossa ja kielten "vingutus" onnistuu helposti.

Kokonaisuudessaan erittäin hyvin onnistunut projekti, eikä juuri minkäänlaisia ongelmia matkan varrella ilmennyt, joten eiköhän tämä kitara säily arsenaalissani ainakin seuraavaan projektiin asti.

EDIT: tätä nykyä satula on vaihtunut luiseen ja kieltenohjain metalliseen kirkkaamman soundin saamiseksi, tusqussa tuntuu se yläpään klangi hieman häviävän. Hyvin pitkälti makuasia tietty sekin.

-ts

Kirjoittanut ts82 28.08.2011

            3072×2304  -  1523 kt.

3072×2304  -  1662 kt.

3072×2304  -  1189 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

joppejoo: Mitä kieliä käytät? Paksuus?
ts82: GHS 9-46 tällä hetkellä paikallaan, toimii hyvin telessä.
Gabe: Todella hieno peli. Kokositko itse? Jos et niin paljon maksoi?
ts82: itse kokosin alusta loppuun, ainoastaan sähköjä en tehnyt itse.
ts82: nykyään tämä kitara on jossain päin Suomea, ilmeisen hyvissä käsissä.
Dacatch: Tele asustelee tätä nykyä Joensuussa. Hyvin soi, vaikka, hienoista ongelmaa nauhojen kanssa onkin. Liekö sitten talvipakkaset vähän nostaneet 11. nauhaa kolostaan ylös.
ts82: voi olla että talven kuivuus on aiheuttanut ton nauhan nousemisen, itelläni on koko talven ollu ilmankostutin kämpässä.

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti