Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.08.2011: Matkastudio akustiselle duolle


Akustinen duo tai vastaava kokoonpano. Jokin halpa ja hyvä ratkaisu pitäisi äänittämiseen olla, ei jaksaisi tonniakaan laittaa kiinni, mitä tehdä mitä tehdä, kun ihan vähän vaan tahtoisi kokeilla äänitystä..

Tämä oli ongelma minulla ja kaverillani. Molemmat ulkomailla komennuksella ja kotimaassakin välimatkaa on ja visiot mökkinauhoitteluista kiehtoo, mutta kumpikaan ei tahtoisi laittaa - vielä - paljoa rahaa kiinni kamoihin. Joten sovelluksen aika.

Pikakelaus loppuun: Saatiin aikaiseksi erittäin toimiva matka/kevytstudio, joka riittää ainakin meidän akustiselle duolle vallan mainiosti. Biiseistä saa selvää riittävän hyvin ja hinta? n. 450 euroa.

Osat ovat seuraavat:
- Kone: Miniläppäri (Itsellä Asus 1015, maksoi 350 euroa)
- Mikki: Zoom H1, n. 90 euroa
- Äänityssofta: Audacity, ilmainen

Reissun päällä piti saada helppo ja halpa studio joka kuitenkin puskisi ulos kelvollista ääntä. Tuossa olivat lopullisen mietinnän tulokset ja toimiiko? Kyllä vain!

Uskomatonta mutta totta, halvalla saa hyvää. Audacity on yllättävän hyvä ilmaiseksi ohjelmaksi. Toki häviää tempuissa cubaselle (esim. efektit aina tehdään suoraan ääniraitaan - niitä ei voi vaihdella päälle tai pois, korjatkaa jos olen väärässä), mutta ydinasioissa ohjelma toimii. Löytyy EQ:t, kaiut, häivytykset, normalisoinnit, kompurat ja muut. Kyllä sillä biisiä miksaa.

Myöskin miniläppäri on halpa. Ja vaikka epäillä voisi, niin tähän asti kokeiltuna ei ole ongelmaa pyörittää neljää-viittä stereoraitaa samaan aikaan. Ainakin meidän duolle riittää mainiosti.

Zoomin H1:kään ei paljoa kustanna, ja hintaisekseen sekä kokoisekseen laatu on häikäisevä. Toki häviää "oikeille" mikeille, mutta kun lasketaan sen ominaisuudet ja verrataan hintaan, on peli erittäin hintansa väärti. Kirkas ja hyvä ääni.

Ja kuten osistakin voi päätellä, kokonaisuus on erittäin siirreltävä. Tietysti tärkein, "no millainen laatu sitten on?" Aloitteleva harrastelijamiksaaja, joka ei osaa kunnolla edes laulaa, toteaa että parempi antaa siis lopullinen tulos. Olkaa hyvä ja tutustukaa itse: http://muusikoiden.net/tule . Ainut biisi Missing mikä löytyy on ko. kokoonpanolla tehty.

En muista tiedä, mutta meidän jalat maassa -duolle yhteensä 440 euron paketiksi (90, jos miniläppäri/vastaava on jo - ikäänkuin sille ei muutakaan käyttöä olisi...) olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Samassa jamassa oleville voimme varauksetta suositella.

Kuvassa näkyvä musta laatikko on Otterbox 2000, noin 15 euron hintainen iskun- ja vedenkestävä loota, jonka ostin H1:lle. Mahtuu hyvin sisään kolmijalan, piuhan ja varapariston kera.

Parannusajatuksia: kestävä kotelo H1:lle, 3,5mm uros-urospiuha jotta voi kuulokkeilla monitoroida suoraan omaa ääntä Audacitystä.

Kirjoittanut Waris 01.08.2011

            800×600  -  158 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

neanderthalis: Kokeile edes Reaperia Audacityn korvaajaksi. http://reaper.fm
Waris: Jostain syystä tämä poisti kommentin jossa suositeltiin kokeilemaan reaperia... No, vastataan: kokeillaan toki, kiitoksia vinkistä.
strat0caster: Mainio paketti! Itelläni oli käytössä vielä äskettäin hackintosh minikannettava, jolloinka pysty käyttämään garagebandia äänityssoftana. Jäänyt sittemmin ylimääräiseksi vekottimeksi.
L.Ruoska: Jeah, Reaper on halpa kuin mikä ($40) ja aivan erinomainen ihan pro-tason tuotoksiin asti. Recommended!

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Harjoitustilat ja kotistudiot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti