Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.08.2011: Andrae Grouch Helsingissä 31.7.2011


Seitsenkertaisia Grammy-voittajia käy harvakseltaan Suomessa, joten päätin käydä kuuntelemassa Andrae Grouchia. En miehen tuotantoa juuri tuntenut lukuunottamatta Soon, very soon-biisiä, mutta nythän oli hyvä tilaisuus tutustua. Konsertti järjestettiin Saalem-seurakunnan tiloissa Hakaniemessä. Sen alku myöhästyi reilun tunnin artistin viipymisen takia. Siinä sitten kökötettiin pitkässä Hakaniemen torille ulottuvassa jonossa odottaen sisäänpääsyä.
Lopulta Andrae Grouch saapui paikalle ja yleisö päästettiin sisään. Sali oli lähes täynnä, paikalla oli reilut 1000 katsojaa. Kaikki lukivat Isä meidän rukouksen, lämmittelyryhmä esiintyi ja vihdoin lavalla kuulutettiin PASTORI Andrae Grouch! Yleisö otti Grouchin hienosti vastaan ja hän totesikin: "Mikä vastaanotto!" Ensimmäisen kappaleen Grouch esitti yksin pianon ääressä, ja se paljasti 69-vuotiaan gospellegendan yhä voimakkaan äänen ja pianonsoittotaidot. Tämän jälkeen menoon yhtyivät taustabändi Higher Ground Band ja lauluryhmä Trisis.
Konsertin voi sanoa olleen yhdistelmä
musiikkitapahtumaa ja herätyskokousta. Jälkimmäisen puolelle mentiin nuoren taustalaulujattaren yleisöä tenttaavissa puheenvuoroissa. Andrae Grouch piti pitkiä puheita, joissa hän kertoi muusikkouransa alusta, kappaleiden taustoista ja uskostaan Jumalaan. Hänen todistuksensa ei kuitenkaan tuntunut päälleliimatulta, koska se tuli sydämestä ja eletystä elämästä.
Pääosassa oli kuitenkin musiikki. Grouchin kappaleet ovat niin hyviä, että ne kelpasivat aikanaan Elvis Presleylle. Saimme kuulla aivan ehtaa mustaa Gospelia, ja kappaleiden kirjo oli valtava hiljentyneestä hartaudesta hillittömään bailumeininkiin. Kun Grouch ja Trisis kajauttivat "Bless the Lord, amen" niin yleisö innostui tanssimaan. Toisinaan mentiin kyllä turhan rymistelyn puolelle. Se mitä jäi ehkä toivomaan oli puolen tunnin tai vaikka tunnin osuus, jossa Grouch olisi laulanut yksin vain pianon säestyksellä (mahdollisesti lauluryhmän tuella). Silloin hänen hienot kappaleensa tulisivat parhaaseen mahdollisen valoon. Ikä nähtävästi vain pukkaa päälle, ja estää tämän vaihtoehdon.
Konsertti kesti reilut pari tuntia. Kappeleita en osaa luetella, kun en niitä tuntenut. Through it all-kappaleen Grouch ainakin esitti, ja kertoi sen syntytaustasta, vaikeasta vaiheesta elämässään.
Konsertti loppui siihen mihin alkoikin, yleisö lausui Herran siunauksen Grouchille ja esiintyjille.

Ps. konsertin aikataulutus jäi totisesti ihmetyttämään. Laulaja tuodaan paikalle reippaasti myöhässä, soundcheck tulipalokiireellä ja eikun esiintymään. Ei parasta mahdollista valmistautumista lähes 70-vuotiaan esiintyjän konserttiin. Ei ihme että Crouch vaikutti alussa uneliaalta. Mutta musiikki erosi edukseen nykypäivän muovinmakuisesta "gospelista".
Elvis, Paul Simon, Elton John, Madonna... aika kunnioitusta herättävä on Crouchin biisien esittäjälista.

Kirjoittanut kaakari 01.08.2011


Arvostelu

2,52,52,52,52,5    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jaril: Juu, harmi ettei itse päässyt elävää legendaa kuuntelemaan. Madonnat ja muut ovat saaneet apuja omiin biiseihinsä myös tältä kaverilta..ja eiköhön melkein 2000 biisiä nikkaroinut kaveri ole arvonsa ansainnut! Vaik ei siitä itse numeroa teekkään :)
skaleksi: joo itsekin olin paikalla ja hyvin samat fiilikset välittyi. hg bändille plussat meiningistä. näytti että yksikin biiseistä tuli ekaa kertaa esille lauteilla. nimi on muuten Crouch, ceellä...?
grabber: Olin itse AC:n keikalla Keuruulla samana kesänä. Keikan viivästyminen johtui artistin terveyden tilasta yms. Keikan alkua ei ainakaan Keuruulla viivytetty tarpeettomasti. Istuivathan kaikki ketkä sisään mahtuivat jo valmiina odottamassa sisällä :)
mikey_a84: Olin itse Turussa kuuntelemassa häntä tässä taannoin. Konsertin alku myöhästyi juurikin artistin terveydellisen tilan takia, mutta eihän se menoa haitannut.

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti