Muusikoiden.net
16.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

13.06.2011: Ankan uudet kujeet


ESIPUHE:
Nyt se tulee, vihdoinkin huolellisemmin tehty artikkeli minun kamoista. Edelleen mielipiteet on vaan minun omiani, joten ei kannata suuttua jos en ole samaa mieltä sinun (hyvä lukija) kanssa.
Kokemuksia erilaisista kitaroista minulla on jonkin verran, sen verran kuitenkin, että uskon, että saan jotain kirjoitettua teidän iloksenne.
Vanhan artikkelin lukijat varmaan huomaavat, että minun mielipiteet joihinkin soittimiin ovat muuttuneet. Tämä kertoo vaan siitä, että on tullut kokemusta enemmän soittimia kohtaan.
Tämä artikkeli tulee saamaan vielä paljon päivityksiä. Lopussa tuli kiire saada vain jotain ulos, joten tarkennan ainakin tuota loppua vielä. Perustelkaa, jos annatte kiitosta tai miinusta. Muistakaa myös kertoa kaikista asioista, mitä artikkelissa voisin parantaa. Arvioita otan mieluummin vastaan tekstin sisällöstä kuin oikeinkirjoituksesta. Tiedän, että mulla on noita yhdys___sana___ongelmia
Mutta pidemmittä puheitta:KITARAT, NUO JOKAISEN ROKKARIN RAKKAIMMAT ESINEET


Ibanez rgr 321:
Sain kitaran joululahjaksi. Tämä maksoi ymmärtääkseni noin 250 euroa. Toiminut ykköskitarana siitä lähtien kun tämä tuli taloon.

Varmoja faktoja kitarasta:
Ibanez RGR321EX-BK electric guitar - basswood body, 3-piece neck, rosewood fretboard, 24 jumbo frets, dot inlays, fixed bridge, thomann black hardware, 2x Ibanez humbuckers INF1 and INF2, Colour: Black (Thomanilta)

Minun omia mielipiteitä:
Tämä on hevikitara isolla H:lla. Ulkonäkö, kaula, soundi, eli lyhyesti kaikki viittaavat siihen.
Kaula on kitarassa ohut, jopa erittäin ohut. Kaula on nopea soittaa ja sen lakka on varsin ohut (jos sellaista siinä edes onkaan). Juuri tästä syystä pidän kitarasta erittäin paljon; sitä on niin helppo soittaa
Soundi on varsin hevi. Oikeastaan todella hevi. Siksi tämä kitara sopiikin minulle hyvin. Mikit ovat ihan hyvät, mutta eivät räjäytä mitään soundillisia taivaita. Hevin (eli särön) lisäksi kitara sopii myös puhtaisiin soundeihin ihan hyvin. Kyllä tällä One:n soittaa.
Kitara pysyy vireessä ihan mallikkaasti. Ei siis mitään ongelmia sen kanssa. Kielet eivät myöskään kovinkaan paljoa särise, vaikka pidän kieliä varsin alhaalla.
Viimeistely on kitarassa hyvää. Nauhat ovat kunnossa eikä muitakaan mokia viimeistelystä (minun silmät) löydä. Minulle osui varmaan hyvä yksilö

Numero: 8... Perus hevikitara, jossa kaikki perus asiat ovat kunnossa. Jos numeroa antaisi joku jazzkitaristi, niin numero olisi varmasti hyvin erilainen


Squier Stratocaster.
Ensimmäinen kitarani. Maksoi 150 euroa. Käytettynä ostin. Kitara on rakennettu joskus 90-luvulla kiinassa.

Varmoja faktoja kitarasta ei ole paljoa
-Mikkeinä on 2 Humbuckeria
-Tässä kitarassa ei ole aivan perinteisiä stratocasterin säätönappeja, sillä kitarassa on vain yksi nuppi (volume).
-Materiaalia en lähde veikkaamaan, koska en ole mikään puiden asiantuntija :-P

Minun omia mielipiteitä kitarasta
Tämä kommentti, että kitara on nykyisin mökkikitarana, kertoo varmaankin kaiken oleellisen. Ihan hyvä ensimmäiseksi kitaraksi
Kaula on paksun lakan peitossa, ja tämä on piirre josta en oikein pidä. Lakka nimittäin estää nopean soittamisen. Kaula on tuollainen melko perinteinen. Selvästi paksumpi kaula kuin Ibanezissa.
Soundia on tässä kitarassa melko vaikeaa tiivistää yhteen musiikkityyliin sopivaksi. Vähän kaikki menee. Ehkä enemmän kuitenkin tuollainen rock kuin jazz tai blues. Mikeistä voisikin tiivistetysti sanoa; sopii kaikkeen heikosti
Kitaran viimeistely on ihan hyvää luokkaa. Vuosien varrella kitara on kuitenkin ottanut jonkin verran osumaa ja uskon että kitaraa on myös joskus korjailtu/muokkailtu jonkin verran.
Tallassa on melko terävät tapit, jonka seurauksen nopea demppaus on varsin vaikeaa ja välillä kivuliasta (kun unohtaa musiikin mukana että nuo tapit ovat olemassa)

Numero: 6+... mökkikitara. Siinä se.


Eastone (superstrato)
Uusin hankintani. Kyseessä on nyt erittäin halpa kitara. Valmistusmaasta tai vuodesta ei ole minulla mitään käsitystä. Sen verran kuluneelta näyttää että kai se on jostain 2000-luvun alusta tai 90-luvulta.

Varmoja faktoja kitarasta ei ole (taaskaan) paljoa
-Mikkeinä kaksi yksikelaista mikrofonia ja yksi humbuckeri
-nuppeja on kaksi (volume ja tone), ihan samalla tavalla kuin Ibassakin
-Materiaaleja en lähde veikkaamaan

Omia mielipiteitä
Kitarasta tulee mieleen, että Ibanez ja PRS olisivat saaneet lapsen ja Les Paul olisi kummisetänä. Jostain syystä lapsessa olisi kuitenkin joitain oikkuja ja siksi kitara on niin halpa
Kaula on varsin paksu ja pyöreä ja itselleni mukavasti käteen sopiva. Kaulassa ei ole mitenkään paksua lakkausta, ja se on melko nopeasoittoinen. Nauhoja on 24.
Mikit. Yksikelaisista tulee jonkin verran ylimääräistä pärinää, mutta sitä ei huomaa minun ei-niin-uber vahvistimella, vain lähinnä yhden tutun Mesa/Boogiella. Mikit sopivat vähän kaikkeen ja tämä kitara on minulla sellainen yleiskitara, jolla soitan vähän kaikkea
Talla on samanlainen kuin Squikassa, mutta ei niin terävä. Viimmeistelyssä on tässä kitarassa joitain pieniä virheitä, ja kielet rämisevät joiltain nauhoilta painettuna. Vire pysyy kitarassa ihan hyvin. Käytöstä on jäänyt kitaraan joitain selviä jälkiä.

Numero: 7... Perus kitara. Ei herätä tunteita suuntaan eikä toiseen. Ja on se vielä halpakin


VAHVISTIMET, NUO RAUHALLISTEN IHMISTEN RAUHAN TAPPAJAT

Fender Mustang II
Minun kotivahvistin

Varmoja faktoja
Fender Mustang II E-Guitar Combo, 40 Watt, 1x12" Special Fender Design Speaker, 8 Ohm, 1 channel with 24 Presets, thomann controll for Gain -Volume- Treble- Bass- Master- Preset Select- Modulation Speed- Delay/Reverb Select- Save Button- Exit Button- Tap Tempo Button, 12 Modulation Effects (Chorus,Flanger,Tremolo,Vibratone,Octaver,Phaser,St ep Filter, 12Delay/Reverb Effects incl.Tape Delay, Stereo/Mono Delay, Room/Plate/Hall Reverb)Aux Input, Headphone Output (1/8" Double jack as Speaker thomann Emulated Line Out), Speaker Emulated USB Out, Dimension HWD 43,8 x 46,4 x 22cm, Weight 10,9kg, incl. Ableton Live Lite 8 Fender Edition und IK Multimedia (Thomanilta)

Omia mielipiteitä
Tuollainen ihan hauska vahvistin kotiin. Aika halpa ja ihan mukava soundinen vehje. Ei kuitenkaan räjäyttänyt minun maailmaa (nyt joku kokeneempi naureskelee, että ei noilla kitaroilla, ja se kai onkin osittain totta). Riittävän hyvä minulle, mutta varmaan tulevaisuudessa bändejä varten täytyy joku putkikone hommata. Risuja siitä että vahvari on vähän liian tietokoneriippuvainen, kunnon ohjeita ei tullut paperilla, ja minun vahvarilla on ongelmia yhdistää minun tietokoneen kanssa.
Vahvistimessa on onneksi valmiina 8 erilaista vahvistintyyppiä (esim: british 60, metal 2000, deluxe), joista jokaisesta on 3 erilaista versiota (8x3=24) ja jokaista näistä voi vielä itsekkin muokkailla omenlaisekseen, joten ihan heti vahvistimestä ominaisuudet eivät lopu kesken. Se etten saa vahvistinta yhdistettyä koneeseeni vaikuttaa vain siihen, että en voi luoda esim: 24 mättöhevisoundia vahvistimeen.
Koneettomuudessa on myös sellainen ongelma, että joitain efekteihin liittyviä säätöjä en pysty tekemään ilman konetta.

Numero: 8... Perus vahvistin


Vox Da5
Entinen ykkösvahvistin, nykyisin mökillä

Varmoja faktoja
Vahvistimesta löytyy efektejä vaikka muille jakaa. Mukana kaikki tutut kuten: wah ja delay.
Vahvistimesta voi valita, että pitääkö päällä 5, 1,5 vai 0,5 wattia.

Omia mielipiteitä
Noinkin pieneksi hyvin äänekäs vahvistin. Tasa laatuinen ja suurimmaksi määrin ongelmaton vahvistin. Nyt kuitenkin kovan käytön jälkeen ruvennut vähän paukkumaan ja käynnistyksessä on myös pieniä (huom pieniä!) ongelmia. Suosittelen lämpimästi kenelle vain kotiin tai reissuun vahvistimeksi. Ja aloittelijalle ihan loistava valinta vahvistimeksi.
Päihittää mielestäni kevyesti ehkä kovimman kilpailiansa Roland Microcuben

Numero: 8-... Ihan kiva pikkukombo


MIKSI MULLA EI OLE EFEKTEJÄ TAI MUITA PEDAALEJA

Toistaiseksi en ole tarvinnut, koska vahvistimissa on ollut efektejä ihan tarpeeksi omaan käyttöön, mutta kyllä niidenkin aika vielä joskus tulee. Sitten viimmeistään kun rupean enemmän bändeissä pyörimään.
Hyvää kohtuuhintaista säröpedaalia saa ehdottaa minulle vaikka pikaviestilla


Kuvat tulevat perästä ja lisää juttuja ja viimmeistelyäkin tulee, eli lue artikkeli myöhemminkin vielä uudestaan. Ja muista kommentoida

Kirjoittanut rock ankka 11.06.2011

            2048×1536  -  434 kt.

2048×1536  -  423 kt.

2048×1536  -  406 kt.


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

HulluNieminen: Asiallinen artikkeli.
rock ankka: Aijaijai, ei annetta viittä tähteä, mutta mitään puutteita ei perustella ;-D
tmu_prika: Laita nyt arvostelu myös noista rockbändin ohjaimista :)

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti