Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.12.2012: B.C. Rich Chuck Schuldiner Tribute


Ajattelin raaputella arvioni DEATH:n edesmenneen keulahahmon nimikko kitarasta. Kyseinen kitara saapui kotiin viimevuoden puolella kun olin tarpeeksi sitä tiiraillut T-kaupan sivuilta. Kitara oli erittäin vähällä vaivalla soittokunnossa eli pieni viritys ja tallan säätöä omien mieltymysten mukaan. Seuraavassa speksit jottei jää epäselväksi mistä on kyse:

Construction: neck through
Body wood: alder
Top style: bevel top
Tuners: Grover® Mini Rotomatics

Fretboard: ebony
Frets: 24 jumbo
Scale: 24 5/8

Bridge: Wrap around
Pickups: Dimarzio® X2N
Controls: 1 volume

Aikani kitaraa tutkittuani löysin viimeistelyssä pieniä huomautuksia. Maalaus ei ole aivan täydellinen, kohdasta jossa kaula loppuu on pieni maalamaton osa ja virittimen ruuvi oli löysällä. Muuten ei viimeistelyssä ole huomautettavaa.

Kitaran muotoilu on mielestäni loistava sillä sitä on helppo soittaa istuen ja seisten. Kitara on suhteellisen pieni kokoinen ja pientä kaulapainoisuutta siinä esiintyy. Kaula painoisuutta hoidin kunnon remmillä ja plektra käsi makaa rennosti ylemmän sarven päällä.

Kaula on paksuhko ja pyöreähkö, tällaisen kaverin jonka kädet ovat kuin lapiot kaula istuu mainiosti. Ylimmät nauhat on helppo saavuttaa eli tilutus onnistuu mennen tullen.

Ehkä suurin hämmästyksen aiheeni oli wraparound talla, palmmutet vaativat uudelleen harjoittelua eli käden kulmaa tallan suhteen oli hieman muutetteva olenhan tottunut lepuuttamaan kättä floydin päällä.

Saundillisesti kitara on täysiverinen Heavykeppi X2N antaa melkoiset potkut perseelle kun gainia lisää. Pinch harmonicit sekä natural harmonicit kuin hyppäävät kitarasta. kitarassa on mahtava sustaini johtuen kaulaläpi rungon rakenteesta. Tämä kitara on suunniteltu suunniteltu rock/heavy genreen ja siihen se on täydellinen.
Nykypäivänä vahvistimien ollessa mallintavia, onnistuu muutkin kuin heavy pienen vahvarin ruuvaamisen jälkeen. Ja onhan itse Steve Vai käyttänyt kyseistä X2N mikkiä aikoinaan. Itse olen soitellut Peaveyn Vypyrillä ja tarkoituksena olisi koittaa jollain mainittavalla putkivahvarilla.

lista:

+rakenne
+mikki
+toimivuus
+yksinkertaisuus

-case/laukku vaikeaa löytää sopivaa
-tyylisuunta rajoitteinen

Muuta:
Markkinoilla liikkuu kahta versiota tästä toisessa on inlayt 24:n nauhan kohdalla ja toisesta puuttuu ne. Omistamassani ei ole 24:n nauhan inlaytä.

edit. Tein tallan vaihdon kun mielestäni en saanut wrap-around tallaa haltuuni. Tilasin T-kaupasta Schallerin 455 tallan jonka paikalleen asensi Markun Musiikin avulias henkilö kunta n.60e:n hintaan. Tuo talla on tappien leveydeltä täydellinen.
joten ammattilainen laittoi siihen jotain ainetta väliin jotta talla pysyisi kiinteästi paikallaan.

Kyseisen tallan päällä käsi lepää mukavasti ja kieliä saa laskettua vaikka kaulaan kiinni, tämähän ei ollut mahdollista alkuperäisellä tallalla.

Allekirjoittanut todella tyytyväinen modaukseen. Ja kyseisen musiikkiliikkeen pojat meinasivat ostaa kitaran käsistä jopa kaksi ostajaa oli jo olemassa.

Kirjoittanut 333halfway 14.04.2011

            800×600  -  129 kt.

1024×768  -  114 kt.

1024×768  -  135 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (20 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti