Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.02.2011: Roland M-48 & RSS S-4000D


Bandillämme on jo aiemmin ollut mikserinä Rolandin M-400 + 2 * RSS S-1608 lavaboxit. Tässähän hurjan näppärä ominaisuus on nuo digitaaliset lavaboxit. Ethernetpiuhaa vaan mixerin ja boxien väliin ja eiku soittamaan.

Monitorointi puoleen emme vielä olleet täysin tyytyväisiä tällä ratkaisulla, vaan päätimme laajentaa systeemiä Rolandin digitaalisilla monitorointi palasilla. Hommattiin tuo S-4000D routteri ja useampia M-48 personal miksereitä. On siis sellainen systeemi että jokaisen soittajan kohdalle tuodaan ethernetpiuhassa kaikki mikserin input kanavat, ja niistä voi poimia ne itselleen omaan monitorimiksaukseen mitä haluaa kuunnella.

M-48:ssa on 8 potikkaa millä jokainen voi säätää semmoisen monitorimiksauksen kuin itse haluaa. Noita voi käyttää kahdessa layerissa eli 16 input kanavaa voi kaikkiaan poimia. Joka kanavaan voi itse lisätä haluamansa määrän kaikua.

Systeemi tuntuu toimivan hyvin sekä nappimonitoroinnilla että monitorikaapin kanssa. Äänenlaatu on hyvä. Viiveitä ei ole häiriöksi asti. Ambient mikki M-48:ssa on hyvä ominaisuus nappien kanssa. Ei tunnu läheskään niin suljetulta soundi luureissa kuin ilman tätä.

Loppusummaryna voi kyllä sanoa että kaikinpuolin ollaan tähän monitorointisysteemin erittäin tyytyväisiä. Soundcheckajat lyhenee, kun ei tarvi monitorointipuolta juurikaan säädellä. Jokainen voi livevedon aikana säätää oman haluamansa balanssin. Samoin illan aikaan jos alkuillasta biitit & volat on alempana, voi loppuillan rymistelyitä varten myös koko ajan monitorointibalanssin pitää parhaana mahdollisena. Parempaan tulokseen tällä pääsee monitoroinnin suhteen, kuin että olis vaikka lavalla erikseen monitorimiksaaja. Ei tarvi viittoa tai ilmeillä, vaan itse kääntää potikkaa ja niin on soundit kohdallaan.

Huonoja puolia ei taida muita tulla mieleen kuin hinta. Toki jos *kunnolla* haluaa monitoroinnin tehdä jollain muulla systeemillä, niin äkkiä sama raha palaa.

Sopii bandeille millä on oma äänitekniikka. Ei ehkä niinkään vuokrakäyttöön.

Kirjoittanut tpzx 10.02.2011


Arvostelu

1,81,81,81,81,8    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti