Muusikoiden.net
20.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.02.2011: Genz Benz Black Pearl 30


Kyseessä on melko tuntematon vahvistinmerkki meille suomalaisille. Genz Benzit on rakennettu Arizonassa USA:ssa, ja kyseessä on kuitenkin jo melko pitkään toiminut firma. Vahvistinta toi aikoinaan Suomeen tod. näköisesti Into Luthmann ja sitä kaupattiin DLX:ssa.
Koska vahvarin saanti nykyisellään on vaikeaa Suomesta, ei varmaankaan omistajiakaan ole paljoa.
Kyseinen Black Pearl malli nojautuu perinne vahvistimiin, kuten ac30. Useissa arvioissa vahvaria onkin pidetty Ac30 paranneltuna versiona. Se ei todellakaan ole kaukaa haettu väite, jos vertaa nykyiseen Vox Kiina tuotantoon. Kyseessä on huomattavan paljon laadukkaampi vahvistin, joka on rakennettu huomattavasti laadukkaammista osista. Olen omistanut myös Ac30 point to point koneen made by Kiinan pojat ja täytyy todeta ettei Black Pearlia kannata laittaa edes samaan vertailu kohtaan, on se niin paljon laadukkaampi kuin nämä kinukit.
Jos tutkiskellaan vahvistimen rakennetta, voidaan todeta että viimeistely on priimaa. Vahvistin kotelo on rakennettu puusta. 13 kertainen baltic birch (koivu) vanerista tehty kotelo on painava, mutta samalla myös tukeva ja hyvin soiva.
Putkina on käytetty päätteessä neljää El84:sta ja etuasteessa viittä 12ax7:aa. Myös tasasuuntaus on toteutettu putkella, kuten myös kaiku. Kaiuttimina on 2x12 Eminence Red Fangit, jotka tyyliltään hyvin samanlaiset kuin Celestion Alnico Bluet. Eli kyseessä on Alnico kaiuttimet. Kaiuttimet ovat hyvin tasapainoiset sekä tukevasti alapäätä tuottavat ja hyvin heleästi yläpäätä soivat.
Vahvarissa on yksi kanava, joka lisää sen tyyliä kunnon vintage vahvarina. Lisäksi käytössä on Tube Boost Preamp jalkakytkimellä, jolla saa sooloihin mahtavaa laulua. Itse sounsi on yksi suurimmista Cleaneista joita olen kuullut. Vertaisinkin vahvarin cleania Bad Catin clean soundiin. Paljon kuulen yhtäläisyyksiä näiden kahden vahvarin välillä. Gainia käännettäessä astuu esiin Blues säröä ja lopulta päädytään AC/DC osastoon. Hevimusiikkiin tämä vahvari ei taivu todellakaan, vaan on parhaimmillaan roots osastossa ja puhtaissa tanssi/country soundeissa. Tästä vahvarista ei Clean headroom todellakaan lopu kesken.
Vahvistin ei ole nirso pedaaleille, vaan tuntuu syövän hyvin speduja. Myös pentode/triode valitsin on erinomainen. Voit valita millä watti määrällä työskentelet. Valittavina on 30w/15w tai 8W. Tällöin kotisoittokin on mahdollista pienemmillä volumeilla.
Loppuun mainittakoon, että itse lafkan omistaja Jeff Genzler vastaa mielellään kysymyksiin s-postilla, joten tuotetuki kohdallaan.

Tässä hieman raakaa osastoa:
+ Erinomaisesti tehty USA:ssa
+ Mahtava clean!!!
+ Huippu osat ja tukeva rakenne
+ Putkella ohjattu kaiku
+ Erinomainen tuki suoraan omistajalta
+ Varustettu jo tehtaalla huippu kaiuttimilla

- Kova hinta Suomessa (n. 2000e)
- Painava rakenne (2x12 painaa 36kg)

http://www.genzbenz.com/?fa=detail&mid=2001&sid=519&cid=91

Kirjoittanut janpeko 04.02.2011

            550×451  -  65 kt.

1000×427  -  161 kt.

800×536  -  90 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: On mennyt ihan ohi tällainen. Pitääpä tutustua tarkemmin. Hyvä artikkeli.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti