Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.01.2011: ESP LTD M-100FM arvostelu/testi (käytett...


Ensivaikutelma on hyvä

Tämmöinen noin reilu vuosi käytetty LTD:n ei ihan halvimman pään kepukka tuli käsiin. Thomannilla uusi tällä hetkellä näyttää kustantavan vajaa 400¤. Siis tutkimaan millainen skeba on, josko siitä saisi ihan soittopelin. Usein kun halpiksista saa täysin pro-tason keppejä pienellä viilauksella, säädöllä ja mikkivaihdolla jne.

Tanakasti rakennettu

Skebahan on tehty, kuten kaikki CNC-koneistetut nykyisin, niin ettei valittamista rakenteista löydy. Kaula on kohtuullisen ohut mutta tukeva ja mukavan pyöreä aivan otelaudan reunaan asti ja aivan suora; soittotatsi on kylmiltään aika jees oikeastaan. Eikä skeba mikään pahan näköinenkään ole. Eli ensivaikutelma: ihan mukava, miksei tästä voisi tullakin ihan käyttöpeli vielä.

Heikkouksia löytyy heti

Sitten miinuksiin. Ensinnäkin skeba on sairaan painava, mikä ei minusta tällaiseen superstratoon käy ollenkaan. Nauhat on myös paitsi kovin kuluneet jo (miten pehmeää se metalli sitten on?) myös ilmeisesti alunperinkin vaatisi pientä hienosäätöä korkeammissa rekistereissä. Mutta aika matalalle aktion saa, jos ei yli askeleen venytyksiä tarvitse vetää 12. nauhan jälkeen.

Satulan asetus pahiten mokattu

Sitten intonaatio. Kitara oli tarkalleen vireessä avoin/12.nauha mutta ihan selvästi epävireinen keskeltä kaulaa. Pieni tutkinta selvitti että lukko/satula on liian kaukana 1. nauhasta, sitä pitäisi siirtää aavistus sisemmäs. No se on jo aihe heittää keppi kiertoon, liian iso projekti. Sain laitteen aika hyvin yleisesti intonoitua, nyt se on kaikkialta aika tasaisesti vireessä, varsinkin 1-8 väleillä soittaessa jopa hyvin, mutta sen jälkeen alkaa soinnuttelu olla todella kuolleen soundista. Kummiskin nyt sentään sillä voi soittaa leadejakin oikein intonoidun kitaran päälle ilman että kuulostaa aivan saatanan huonosti soitetulta väkisin :-)

Floikka on sekundaluokkaa

Sitten seuraava killer downer. Floikka on suoraansanoen ihan saatanan paska. Liekö uutena ollut ehkä OK, nyt se on just sellainen jäykkä paska että ei onnistu kunnon floikutustemput lainkaan, mutta silti sopivasti lörö että vähänkin napakampi avoin E vaikka aiheuttaa melkoisen flöbinän siinä.

Sitten se on vielä käsittämättömän raivostuttavasti rajoittunut niin ettei sillä saa ylösvedettyä kuin just yhden sävelaskeleen - ja sekin jää aivan karvan verran alavireeseen. No huhhuh. Parempia floikkia on kävellyt vastaan satasen pelastusprojekteissa. Kielten kiinnityskin (varsinkin nollaysin) oli ihan tuskaa, ei meinaa millään saada nalkattua kieltä tarpeeksi tiukkaan vaikka pelotti jo kierteiden puolesta tosissaan.

Virittimissäkin löytyy valittamista

Ikäänkuin tuo floikan onnettomuus ei riittäisi, on ne hienoviritystapitkin niin löysät että vire katoaa niihin hengittämällä tai vihaisesti katsomallakin suurinpiirtein...eikä päävirittimet juuri paremmat ole. Lukko sentään pelastaa ne.

Ei toivoton tapaus mutta ei hyväkään

Sai siitä ihan OK intonoidun harjoittelukeihään, mutta ei tuollaista voi kellekään suositella. Vaikuttaa ettei nauhat ja floikka kestä mitään pidemmän päälle ja ihan pro-vireeseen sitä et saa itkemälläkään tai nauharempalla vaan puutöitä vaatii. Kun sitten vielä painoakin on ja mikitkään ei lauluun innosta, jos kyllä paljon huonompiakin mikkejä on nähty, niin ei tästä kannata mitään ruveta rakentelemaankaan.

Jos halvalla saa, kyllä tällä kuitenkin soittelee ja soundi on ihan OK

Kuten heti alussa sanottu, puutteista huolimatta itse soittotatsi on ihan hyvä ja kepeä, eikä se mitenkään pahalta vahvarin läpi kuulosta. Jollekin aloittelijalle tästä vielä saisi ihan jees laitteen kun blokkaa floikan ja vaihtaisi nuo viritysruuvit senverran tiukempiin jotka ei ihan itsestään pyöri koloissaan sentään...jos sopivia jostain löytyy. Suoraan sanottuna en itse maksaisi tästä keihäästä missään tapauksessa jotain 80-90 euroa enempää, mutta olenkin pihi paskiainen joka ei siedä heikkouksia kitaroissa. Ja sittenkin pitäisin siitä pelkän kaulan ja muutamia irto-osia. No joo, kaulasta saisi kyllä varmaan aika hyvän nauharempalla, eli ehkä siitä satkun voisi maksaa...mutta niiden pehmeys kyllä arveluttaa kannattaisiko sekään sittenkään. Nauhojen vaihto jos luonnistuu itseltä, niin hyvän kaula-aihion siitä saisi.

Ei tullut minusta LTD-keppien fania tällä erää, ja loppukaneettina väittäisin että mikä tahansa Squire CV tai vastaava on takuulla perusasioiltaan parempi valinta kuin tällainen, ja jos floikka on pakko saada niin suosiolla joku hieman laadukkaampi keihäs sitten samantien...muuten on ihan liikaa taistelua vireen jne. kanssa.

Kirjoittanut deeaa 23.01.2011

            1000×744  -  147 kt.


Arvostelu

2,92,92,92,92,9    (25 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

palomaeki: tiukkaa settiä.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti