Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

30.12.2010: Marshall Master Lead combo


Tulipa tuossa syksymmällä tuollainen hommattua Peavey Classic30 kombon tilalle. Kyseessä siis yksikanavainen 30w transistori vahvari jostain vissiin 90-luvulta. Perus JCM800 säädöt eli

- Preamp volume (säätää Gainin määrää)
- Master Volume (se perus volumepotikka you know)
- Low, Mid, Hi
- Presence
- High ja Low input

NO MUTTA TUOHAN ON TRANKKU ELI PASKA???!!!

Eipä ole ei. Ainakin dynamiikkaa löytyy yllättävän paljon ja soundi on sitä itseään Marsu pörinää eli ei mitää kauniin pyöreää vaan raakaa crunchii mistä marsut tunnetaan. Ja ei, kyse ei ole sellaisista pienistä karvaisista otuksista vaan ihan vahvistinb Marshallista.

Soundi on hyvion paljon JCM800 tyylinen ellei peräti samanlainen. Harmi vain että omassa kombossani on Preamp kytkin vissiin vähän risa kun se vasta säröttää kunnolla kun kääntää nupin täysille, eli sellaista välisarjan säröä tuosta ei oikein saa irti, mutta kuka sellaista kaipaa ku se yks särö on niin perhanan murea.

Ääntä kyseisestä pedosta lähtee ihan tarpeeksi bändikäyttöön. On meinaan kaikki 30W kotona.

EQ on ihan mukiinmenevä, ei maata järisyttävä mutta saa ruuvattua soundit mistä itse tykkään.

Itse olen vannoutunut pedaalien käyttäjä ja olin hyvin yllättynyt kuinka hienosti tämä kombo söi pedaaleja. En ole huomannut kuherruskuukauden jälkeen mitään suurempia ongelmia tässä kyseisessä asiassa.



+ simppeli käyttää
+ hyvä pohjasoundi
+ syö pedaaleja hyvin
+ ääntä piisaa
++ kunnon marshall särö kun joskus väännän Preamp potikan kaakkoon

- pakko käyttää clean asetuksia kun ei toistra vahvaria
- ei kaikua (ei nyt sillein iso vika mulle)
- ei lähtöjä lisäkaiuttimille
- ei FX looppia (pärjään itse ilmankin, mutta olis kiva olemassa)

SUMMA SUMMARUM

Hyvä, perusvahvari, mistä en aio luopua. Paras Marshall särö IMO tähän asti mihin törmännyt. Jostain kun saisi vanhan Silver Jubileen

Kirjoittanut blues_n_heaven 30.12.2010

            330×263  -  10 kt.


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

juici: Ko. malli on 5010, itselläni oli aikoinaan 5210 eli 50 wattinen 1x12" combo. Kyllä siitäkin lähti bändikäyttöön tarpeeksi mökää ja hyvin söi pedaaleja, laitteen oma särö ei ollut kovin kummoinen...
juici: ...mutta se taisikin olla tuolloisten kaksikanavaisten solid-state vahvareiden ominaisuus.
blues_n_heaven: juici: niin.. mä tykkään itse tuon master leadin säröstä :D.. itse en pidä esimerkiks Mesa Rectifier säröä kovin hienona.. emt, musta putkwet on yliarvostettui :D.. mut tämähän on makuasia kuten tämä sanonnan viisas koira sanoi :D
Two77Clash: calenture, kerta jos trankkuvaffarista ei hyvää soundia irti saa, niin miten selität esim. Wilco Johnsonin (Dr. Feelgood) kitarasoundin?
aptele: Wilkon soundi onkin niin huono että se on jo hyvä. music man ista lähtee wilkosaundi kun vola on 7 ja master 1.Musarissahan on trankkuetuaste ja putki pääte. särö on jotenkin armotonta ja tasaista raakaa pörinää. putkarin soundissa on enämpi joustoa.
Gafa: jep, hyvä peli.
torsp0: Hyvä saundinen laite, työn alla muuttaa tälläinen nuppi versioksi.
john-eduardo: Kyllä nää 87-92 vuosien trankku marsut vaan kuulostaa paremmilta kuin mikää mitä ne on tehny 2000-luvulla siis trankuista ja jopa parempii kuin osa nykyisistä pienemmistä putkikoneista.

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle