Muusikoiden.net
20.11.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.12.2010: Epiphone SG G-400


Kolmisen vuotta sitten etsiskelin uutta kitaraa korvaamaan, Williams merkkistä romuläjää joka tuntui hajoavan käsiin.. SG tuntui selvältä vaihtoehdolta, koska satun soittamaan kitaraa vasenkätisesti, mutta kitarat joita omistan ovat kaikki oikeakätisiä sekä kielet ovat samoin kuin oikeakätisillä, eli jos nyt yrittää selventää kitara on vääränkätinen sekä kielet ovat väärinpäin vasenkätiselle. Kitarassa on kaksi Humbuckeria, kummallekkin Volume ja Tone potikat, Liimakaula, 3-asentoinen mikrofonivalitsin ja Groverin virittimet. Kitara on pitää vireen mielestäni todella hyvin ja virittimet eivät anna periksi vaikka riuhtoisi kunnolla.

Kitara

Kitaran ostin uutena tampereelta muistaakseni noin 300 eurolla, nyt pari vuotta sitä soittaneena täytyy myöntää että ei ollut turha hankinta, koska soittaminen nurinkurisesti on mielestäni erittäin helppoa tämän mallisella kitaralla.

Speksiä:

Liimakaula, Kaksi Alnico-humbuckeria, sekä tune- o- matic talla.

Kaula on mielestäni helpposoittoinen, johtuen suureksi osaksi siitä että se on erittäin ohut ja tätä kautta soveltuu mielestäni metalliin sekä muuhun "nopeaan" kitarointiin. Kaula ei ole lähtenyt taipuilemaan pahemmin mihinkään suuntaan vaikka kitara viettää usein kesät soittokämpässä joka on suht kostea mökki keskellä korpea, hinta/laatu suhde on kaulassa mielestäni erittäin hyvä.


Mikrofonit saattavat olla ehkä vähän "laimeat" mutta mitä voi n.300 euron kitaralta odottaakaan. Soundi on mielestäni talla mikillä jokseenkin kirkas mutta silti hitusen "kermainen" henkilökohtaisesti tallamikki on mukavamman kuuloinen. Kaulamikki taas on todella paksu ja kermainen sekä hitusen epäselväkin, mutta murisee kovillakin säröillä sillain että erottaa äänet vielä kohtuu hyvin. Mikrofonit ovat mielestäni kuitenkin kohtuu hyvät sekä soveltuvat monenlaiseen touhuun, esimerkiksi kaulamikki sekä tonea tiputetaan alas, löytyy hieno bluesimainen soundi, kunhan säröä ei ole liikaa.

Kitara on mielestäni todella hyvä ratkaisu aloittelevalla kitaristille tai vähän kokeneemmallekin konkarille, mutta mihinkään ihmeellisyyksin ei tällä pääse, mutta haukkua en voi oikeastaan mistään, koska hinta oli alhainen ja kitara on mielestäni priimalaatua.

Plussat:
-Kaula (Helppo päästä ylös vaikka kitara on väärinpäin)
-Mikrofonit (Kunnon vahvistin kehiin niin tuntuvat heräävän)
-Kitaran muoto (Suuri plussa varsinkin minulle, koska soitan nurinkurisesti)

Miinukset:
- Lievä kaulapainoisuus
-Plugi (Ei aluksi tahtonut pysyä kasassa)


Huom! Tämä oli tosiaan ensimmäinen artikkelini joten saattaa olla että ei ole paljoa hurraamista, mutta toivottavasti tästä saadaan jotain irti.

Kirjoittanut Niilo94 03.12.2010

            300×400  -  19 kt.


Arvostelu

2,42,42,42,42,4    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

tmu_prika: Saatko sä intonaation tossa kohdilleen kun talla on "väärinpäin vinossa"?
Veiko: En voi sanoa että kaulapainoisuus olisi lievää, myin joskus omani lähinnä sen takia.
H/E: Toinen skittanii oli Epiphonen SG ja muistan kun ripustin sen ekan kerran harteilleni ja kaulapuoli tipahti alas kuin kivi. Ajattelin silloin että perkele, huono ostos, kaula painaa tonnin :D Mutta kyllä se loistava kitara on ollut.
zuppermuhle: tmu_prika: Kuvasta näkyy että kielet ovat oikeakätisesti. Eli soittaessa paksuin kieli on lähinnä lattiaa
Niilo94: Joo eli kielet ovat tosiaan oikeakätisesti: )
kettu81: On se niin kauan hyvä kitara, kunnes kyllästyy bodaamaan sen jäykän kaulan kanssa. Menee mun mielestä ihan turhaa energiaa siihen.
Echelon-IV: oot soittanu siis kolme vuotta niin et kielet on ollu aina "väärinpäin"? wat. :D
ville88: Herää kysymys: Miks vitussa?? :D
tmu_prika: hehheh, no kukin tyylillään :)
tmu_prika: korjaus: talla->silta
Niilo94: Jep 3 vuotta tullu soitettua noin päin, mutta johtunee siitä että sain joskus jonkun kitaran joululahjaksi, joka oli oikeakätinen ja tässähän vaiheessa kielten vaihto oli utopiaa minulle, joten painoin menemään noin.
ankkiz: Eee helevetti, pystyiskö saamaan soitonäytteitä vaikka youtubeen? Ihan näin puhtaasti mielenkiinnosta olisi mukava nähdä ja kuulla mitenkä hommat sujuu kolmen vuoden treenillä, tuollaisella järjestelyllä.
Niilo94: Valitettavasti ei taida onnistua, koska ei ole oikein mitää millä äänittää : / Täytyy vielä sanoa että ei soittamiseni ole korville soveliasta vieläkään : DD
Kutale: Kaveri selittää kahteen kertaan miten päin se kitara on ja ensimmäinen kommentoija ei tajua sitä siltikään.
noodle: mun mielestä hyvä arvostelu ensikertalaiseks! ehottomasti pisteet kotia erilaisesta soittotyylistä !

Yhteensä 15 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti