Muusikoiden.net
14.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.08.2003: Fenix Les Paul Custom


Näistä Fenixin Les Paul -kopioista on ollut jonkun verran juttua tuolla keskustelun puolella, mutta itse kitaroista ei tunnu netistä löytyvän juurikaan tietoa. No, minäpä kerron hieman omastani.

Fenix LP Customini on Koreassa valmistettu LP-kopio. Siinä on kaksiosainen mahonkirunko, jonka päällä on puolen tuuman paksuinen loimuvaahterakansi. Tämä tuli ainakin minulle yllätyksenä, sillä yleensä LP-kopioissa on joko vaahteraviilusta tehty kansi tai sitten tavallisesta vaahterasta tehty kansi jonka päälle on liimattu loimuvaahteraviilu (näin on esim. Tokai Love Rockit tehty). Fenixini kaula on myöskin mahonkia ja otelauta on melko tummaa ruusupuuta. Kaula on kiinnitetty runkoon esikuvalleen uskollisesti liimaliitoksella ja kaulan liitos jatkuu kaulamikin kolon puoliväliin asti. Kaula on tehty kolmesta osasta: lapa, kaulan liitoksen alaosa ja loput kaulasta. Kaula on paksuudeltaan juuri sopiva, ei hammastikku eikä halko vaan jotain siltä väliltä. Lavassa ja otelaudan sivuilla on nätit kermanväriset reunalistat, kuten myös rungon etu- ja takapuolella. Otelautamerkit näyttäisivät olevan pearloidia. Painoa soittimella on noin 4,5 kg eli kohtalaisen tuhti möhkäle on kyseessä.

Kitaran virittimet ja tune-o-matic-talla peräkappaleineen ovat Gotohin tuotantoa, eli ihan laatukamaa siis. Satula on uskoakseni muovia ja se oli jo valmiiksi varsin hyvin tehty, tosin itse levensin vähän kielten koloja jotta käyttämäni 10-52 setin kielet menisivät nätisti uriinsa. Kitarassa oli alunperin kaksi avointa (kuoretonta) humbucker-mikkiä. Mikit olivat mielestäni ihan hyväsoundiset..eivät agressiiviset hevi/rock-mikit vaan niistä löytyi miellyttävää pehmeyttä. Pahin ongelma niissä oli se, että ne hurisivat varsin paljon. En tiedä oliko kyseessä vain maadoitusvika, tilalle näet vaihtui Mastertonen aktiivimikit. Erikoisena piirteenä molemmat volume-potikat olivat alun perin push/pull-potikoita, mutta tätä ominaisuutta ei ollut käytetty mihinkään. Saattoivat olla edellisen omistajan asentamat.

Vaihtaessani tilalle Mastertonen aktiivimikkejä jouduin poraamaan jakin reikää isommaksi saadakseni patteriklipsun elektroniikkakoloon. Myöskin potikoiden koloja jouduin hieman suurentamaan, sillä tilalle tulleet DiMarzion 250K potikat olivat suurempia kuin alkuperäiset, jolloin ne ottivat hieman kiinni potikkakolon reunoihin eivätkä mahtuneet hyvin lävitse potikoille tarkoitetuista rei'istä. Myös mikkien ja kytkimen piuhoille tarkoitetut kanavat ovat aika kapeita.

Kitarassa on pieniä kosmeettisia vikoja, jotka tosin näin edullisessa pelissä eivät ainakaan meikäläistä haittaa juuri tippaakaan. Lavassa on hieman maalia päässyt reunalistan päälle parissa kohtaa (n. millin tai parin verran), eipä tuota edes huomaa ellei tiedä asiasta. Näkyvin virhe on kuitenkin otelaudassa, sillä kitaran otelaudan rakentaja taisi olla pilvessä tätä yksilöä kyhätessään, osa otelautamerkeistä on näet hitusen vinossa ja kolme viimeistä merkkiä on selvästi liian sivussa otelaudan keskikohdasta.

Soundipuolella kitara on juuri sitä mitä mielestäni kunnon Les Paulin kuuluukin olla: paksua, laulavaa särösoundia ja mukavan pehmeitä puhtaita soundeja. Kitara pysyy myöskin hyvin vireessä ja sitä on ilo soittaa. Tämän kitaran perusteella suosittelenkin Fenix Les Paulia lämpimästi, jos siis sellaisen sattuu jostain löytämään. Hinta-laatusuhteeltaan lähes lyömätön Les Paul -kopio.

Lisää kuvia kitarasta löytyy kotisivuiltani, katso jäsenkuvaus.

Kirjoittanut LaXu 09.08.2003

            708×425  -  241 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

-JiiTee-: Ittellä kanssa Fenixin LP, tosin ei customi vaan ihan standardi, eli cherry sunburstikannella. Tuli pellitetyillä Humbukkereilla, jotka kylläkin hurisevat hieman. Pitää vireen ja soundi on rock. Suosittelen siis minäkin...
Hohhoijaa: Siis käytettynä näitä kannattaapi metsästää?
LaXu: Kyllä vain, koska ei niitä uutena löydä. Saksan eBay on hyvä metsästysmaasto

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti