Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.09.2012: Renkaanpotkijat


prologi: Tämä on laitearvio ns. renkaanpotkija-tinkaajista.

Sain äskettäin todella typerän idean myydä vanha, mutta käyttämättä jäänyt japsistratoni netin kautta. Vaikka myynti-ilmossa yksiselitteisesti ilmoitin tinkimättömän pyyntihinnan, soittimen kunnon sekä muita vähäisempiä seikkoja, niin sähköpostini ja kännykkäni täyttyivät välittömästi erilaisista ns. renkaanpotkimisviesteistä:
- vaihdatko skitan Ladan kampiakseliin tai raskaana olevaan vaimooni?
- tarjoan 30 ¤, myytkö?
- voitko ottaa kitarasta 69 erilaista valokuvaa ja lähettää minulle nyt heti?
- voithan lähettää kitaran minulle Intiaan, en maksa lähetyskuluja!
- miksi tuo on noin vanha ja ruma? anna se mulle!

Jumalation! Mikä tässä nyt menee pieleen? Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Mihin ostamisen tyylietiketti on häipynyt kuin pieru Saharaan? Olenhan toki itsekin tehnyt vuosien saatossa erilaisia ostotarjouksia sekä -kyselyitä myyntituotteista, mutta, herran jumala!, jotain tyyltä käyttäen.

Kohtelias olisi ensinnäkin syytä olla, samoin asiallinen. Jos tiukka hinta on suoraan tai rivien välissä mainittu, niin silloin ei tingitä, samperi! Jos pyyntisumma ei miellytä, niin sitten ostetaan jostain muualta ja muuta.
Ja Tarjoa-tyypeille voi tarjota vaikka, noh, en edes kehtaa sanoa. Mitäs tilaavat.

Mitkään lisävalokuvat eivät lopultakaan kerro siitä, miten ihanalta se ritsa tuntuu omissa pikku kätösissä sekä oman kaljamasun päällä. Paikan päälle ei yleensä ole liian kallista matkustaa.

Monikaan myyjä ei todellakaan halua myyntisoittimestaan muuta, kuin riihikuivaa käteistä tai tilisuoritteen, ja jos vaihto käy, niin se todellakin on yleensä mainittu ilmoituksessa.
Lähetyskulut tulevat aina kauppasumman päälle ellei tosin sovita. Hyvään kauppatapaan kuuluu jonkinlainen kompromissi tässäkin asiassa.

Lopuksi peräänkuuluttaisin selkeää kielenkäyttöä: "voisin_ehkä_ostaa sen skeban" ei todellakaan tarkoita samaa kuin "ostan! sopikaamme toimitusehdoista!"

Joku roti! Mua ei huvita enää mikään. Pitäkää tunkkinne.

Koska yhtään renkaanpotkijaa ei ole ikinä vielä valokuvattu, niin laitan kuvan renkaista

epilogi: Hyvä ystäväni Teijo K. sanoi taannoin hienosti eräälle renkaanpotkijalle: "sulle en myy mitään mistään hinnasta!" Juuri näin!!!

Kirjoittanut hemmo 04.07.2010

            3072×1728  -  1091 kt.


Arvostelu

4,74,74,74,74,7    (110 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jkorjus: :)) Ylläpito voisi linkittää tuon valmiiksi jokaiseen myynti-ilmoon.
Tex Pecone: Pidä tunkkis mopo.
Niilo Nuori: Amen.
T.Willerfan: Asiaa.
samvir: Juuri näin
sampunk: Kaikenlaista sitä on
J.Hollström: No niin. Joku roti todellakin.
Sailori: juuri näin.
ranchero: Asiaa isolla A:lla
kassper: Niitä kuvia pyydetään siksi, että se on yks keino varmistaa tavaran todellakin olevan myyjällä.
hevi-ipa: lukutaidottomia riittää omastakin kokemuksesta.... jos on maininta että KAIKKI KERRALLA nin se on sitten niin!!!
JKähkönen: Kiitos asiallisesta artikkelista! Valitettavan usein noihin "renkaanpotkijoihin" tällä foorumilla törmää. No, hupinsa kullakin, kunhan muualla. Jukka Kähkönen; Haukipudas
zjanii: Jos meinaa myydä kamaa, niin pitää vaan tottua renkaanpotkijoihin. Meinaatko että pitäisi ostaa sun romu värkit jos ne jostain syystä mielytäkään?
Teijo K.: Voi olla ostamattakin, jos ei nappaa. Joko ostaa tai on ostamatta, mutta tartte siinä ovensuussa norkoilla.
Presidentti: Nimenomaan. Pitäisi pystyä sanomaan ettei ollut sitä mitä on ettimässä. Sama koskee auton ostattelijoita.
Silvio Dante: Palio?
pehko: nimimerkki mackey on kyllä huippujätkä tarjoamaan ties mitä. varsinkin jos myyn sähkökitaraa ja ilmoituksessa lukee että "myyn, koska en tarvitse sähkistä"; niin ei siihen nyt jumalauta tarjota sähkökitaraa vaihdossa!
Juho L: Myin juuri tuossa yhtä ritsaa pois, kun en jaksanut treenailla kitaransoittoa, niin heti oli pikaviestilaatikko täynnä jotain "Vaiha Harley Bentoniin, maksa 200¤ väliä!1"-viestiestä ja noista "Kyllä tuosta 40 euroa voin maksaa"-viesteistä.
zoni60: Asiattomat viestit naurattaa joskus ei=POISTA-Viesti..Hinta reilusti ilmoitukseen..Periaatteella Tarjoa=Oikein mukavia tarjouksia&Pikaviestejä! Otin pois S-posti osoitteen,yhteyden ottoja joka lähtöön!!Suurin osa MN-jäsenistä...OK..
vesinorsu: Kyllä se vaan näinä päivinä on niin, että joutuu myymään tavaransa alle pyyntihinnan. Mutta hyvä että löytyy niitä, joilla on pätäkkää ja pystyvät roikuttamaan soittimiaan kuukausia torilla.
Maisteri: Jos tavara on oikein haluttua, kiinnostavaa sopivaan hintaan, nii eipä tartte ees montaa päivää sietää pikku renkaanpotkintaa. Uuh. Ite en tunnusta potkivani, enkä tod. ehdottele asiattomia vaihtoja/hintoja, mutta tiukkaa käteishintaa kysytään aina.
Mä vaan: On nuo renkaanpotkijat kyllä sellaista syöpää. Itse joskus olen kokeillut kepillä jäätä ja laittanut palajazzostani myynti/vaihtoilmon. On se hienoa, kun maksoin siitä itse 750¤, joka oli täysin asiallinen hinta osien laatuun ja ikään nähden ja nämä osista
Mä vaan: Kaiken tietävät pellehermannit tulevat ja sanovat, etttä juuh, ihan liikaa hintaa, maksan 450¤. Kaiken huipuksi ilmossa ollut, että vaihdan mieluummin jazzoon kuin rahaan. Nyt perkele, näille hessuille kyllä läsähtää +200% hintalappu aina.
Haz: Ei tarvi myydä mitää jos ei hermo kestä.
anatti: Vai että tyyltä.

Yhteensä 25 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti