Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.05.2010: ESP Edwards EX-110D Stained Nevada Brown


Muutama kuukaus takaperin olin ensimäistä kertaa onnellisessa tilanteessa kitaraomaisuuteni kanssa. Minulla oli kaunis ESP Eclipse CTM-I VBK sekä keräilyharvinaisuus Ibanez RG7 CST (J.Custom, 7 kieltä, floikka, piezo) ja tuleva kevät lämmitti vatsanpohjassa.

Eräänä kohtalaisen kauniina talviaamuna avasin Muusikoiden.net Torin ja myytävänä oli jonninsortin Explorer. Merkki taisi olla Hamer tai Coxx tai jotain muuta yhtä yhdentekevää, mutta vanhat muistot Metallicasta, leveästä haara-asennosta ja rocktähteyden haaveilusta heräsivät sisälläni. Viimeinen niitti oli kun muutaman tovin myöhemmin näin kauniin mustan ESP Edwards Explon torilla. Myyjänä oli p_ofony. En saanut siitä kauppoja sovittua, koska se oli juuri mennyt.

Explorerin kaipuu rinnassani iskin ESP Eclipsen myyntiin ja kitarakauppojen synnyttyä vein setelitukkoni Musamaailmaan ja käskin poikia tuomaan nipponista tämän samaisen kitaran mutta punaruskealla Nevada Stained Brown värityksellä minulle. Ostin samalla myös kovan keissin jotta kitara pysyisi hyvänä.

Valitettavasti Ahtaajien lakkoilut ja Islannin tuhkahomoilut veroittivat kitaran saapumista ja toimitus kesti kolmisen kuukautta. Viime perjantaina Vappusuunnitelmat menivät uusiksi kun Esko Musamaailmasta kertoi kaunottaren saapuneen.

Kitara on todella kaunis mahonkilankku, väri on punertavan ruskea ja komeuden kruunaa mahonkikaula sekä musta hardware. Mikkivalintana on Seymour Duncanin AHB-1 mikit, jotka 9v hurmiolla pistävät tavaraa ulos eetteriin.

BODY Mahogany
NECK Mahogany
FNGERBORAD Rosewood, 22frets
RADIUS 305R
SCALE 24.75 inch (628mm)
NUT Bone (42mm)
INLAY Pearl Dot
JOINT Set-neck
TUNER GOTOH SG360-07
BRIDGE GOTOH GE103B & GE101Z
PICKUPS (Front) Seymour Duncan AHB-1n
(Rear) Seymour Duncan AHB-1b
PARTS COLOR Black Nickel
CONTROLS Master Volume, Master Tone,Toggle PU Selector

Kitara on erittäin kevyt kokoisekseen, olen kovasti miettinyt et mitä mahonkia tämä on kun vertaa esim mahonkiseen Les Pauliin jonka omistin. Painoero on huomattava.
Soittotatsi on LP miehelle kuin nenä silmään ja soitto kulkee ongelmitta.
Viimeistelyn jälki kitarassa on Supreme luokkaa, eihän siitä ollut epäilystäkään kun ko. kitara on samalta Tokion nurkilla olevalta tehtaalta mistä syydetään ESP:eitä markkinoille.

Kitaran muodoista:
Kitarahan on selkeä lawsuit model, viimeistä kulmaa ja piirtoa myöden pöllitty Gibsonilta. Erona on ainoastaan potikoiden ja switchin sijoittelu. Ne ovat samanlailla sijoiteltu kuin kuuluisissa ESP Explorereissa joilla James Hetfield soitteli vuosia sitten (mallit EET FUK ja MORE BEER).

Suosittelen todellakin tätä Edwardsia ihmisille jotka haluavat laatua 1000e hintaluokassa, ja varsinkin jos kuumottaa Explorer kepit (gibsonin muodoilla).

Annan kitaralle 9/10 pojoa. Miinuspiste rapisee mikeistä... Kaipaisin ehkä silti passiivisaundia. Tulossa myöhemmin BKP Nailbomb setti täydentämään kitaraa.


Tästä kitarasta veikkaan pitkäikäistä kumppania yksinäisiin iltoihini.

Kirjoittanut Ville_Q 04.05.2010

            720×480  -  58 kt.

480×720  -  61 kt.

720×480  -  46 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Morri: Asiallinen artikkeli ja komeat kuvat. Mutta on hyvä kitara, tuollaista EMG:n mikeillä varustettua olen kokeillut ja laatukeihäs oli.
Kivijalka: Ehdottoman tyylikäs työkalu. Mielellään tuollaisella itsekin rouhisi.
tepeh: Kelpaisi! Kuola valuu...
Maraaa: erittäin nätti
guitara: Onkohan nuita enään tilattavissa ja jos on niin kuinka kauan tulevaisuudessa ? Tekisi mieli ostaa heti kun on ylimääräistä rahaa tuommoiseen :D
lvaatamoinen: @guitara: on tilattavissa vielä. Itse joulukuussa
lvaatamoinen: ... kyselin musamaailmasta, jossain 1100..1200e välimaastossa oli tuolloin ALVin kanssa vastaava soitin, nyt tosin enempi kun verotkin pompsahti.
Jester44: Tuo tekstinpala jossa sanottiin "viimeistä kulmaa ja piirtoa myöden pöllitty Gibsonilta" pisti silmään koska onhan ESP:n versio ihan hieman erimuotoinen, eikö? Perusmuoto ihan asma mutta yksityiskohdat eroaa hieman, esim. pidempi alasarvi,
StaggerLee: Tilasin tämmöisen mutta mustan itsekkin Japanista. Enää kuulemma ei musamaailma näitä tuo suomeen..:(

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle