Muusikoiden.net
11.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.04.2010: Tuomas Peurakoski Ensemble OGelis Bariss...


Hector on plösö ja iso. Ainakin nämä yhdistävät tekijät mielessä kuvittelin painelevani O'Gelis Bariin tarkastamaan TPE:n keikan, kun Tuomas (ettäs kehtaakin, nilkki!) ilmoitti että "tuut tekemään arvion tai se on pataan + alv 23 %". Etuna oli se, että keikkajärkkärinä oli Lärvi-Richard, joten ainakin londeroseuraa olisi.

Haastattelin ennen keikkaa manatseri Lärviä:
- H: ootzä kauan järkänny näitä keikyöitä tänne?
- L: öri-öri-öri, emmä muista
- H: aijaavai? onx noi sun noi PA-kamat?
- L: öri-öri-öri, joo, kai
- H: mitensä valittet noi pändit tänne?
- L: öri-öri, no ne ite tyrkyttää, kai
- H: ok, no, miten noin muute?
- L: öri vittu mulla on paska olo, hae mulle 3 ginigreippiä, sano että panevat piikkiin
- H: otanko ittelleni ja?
- L: ihan sama, anna poika raksuttaa

Jumalauta! Allekirjoittanut on läski ja laiska sika. Kun Juoppis-Tuomas ilmoitti että "tuut kirjoittamaan arvion keikasta tai se on piis ja turpaan", niin päätin että olenkin juonikas kuin suonikuvio helliksen nilkassa.

Pillukossupaukun (kossua + sillilientä) jälkeen aloin toteuttaa suunnitelmaani. Tiesin että Juåppis on helpommin narutettavissa kuin neljätoistakesäinen ypäjäläinen ja itsetietoisempi kuin Matti-Esko Hytönen hapoissa, joten parilla lauseella se möllipää jo kirjoitti melkein koko arvion valmiiksi meikän puolesta! Rai-rai!

OGelis Bar on paskaräkälä Oulunkylässä, irkkupubi oikeestaan. Pieni, matala lava on. Ei estä känniläisten pääsyä stagelle lain. Snadi mesta. Kovaa ei voi skulaa. Hevistä eivät tykkää, siitä saa kaljapullosta päähän. Pim.

TPE on siis pändi eikä mikään soolopläjäys, vaikka Tuomas kaikki biisit tekeekin:
- tuomas: laulu ja akustinen
- tuhka-Antti: sähkökitara (sama julkkis, joka osti tuhkalentokiellon takia donan Micran tai Corsan Espanjasta ja ajoi sen kotiin)
- mikko: koskettimet
- teemu: basso
- tapani: rummut (oli työmatkalla, joten kannuissa oli joku plösö tuuraaja)

Melkohyvännäköisiltä liikennevalogimmoilta saadun virallisen mainoskirjeen mukaan:
"Pääkaupunkiseudulta ponnistava Tuomas Peurakoski Ensemble soittaa kappaleita elämästä ja kuolemasta höystettynä ironisella huumorilla. Soitanto nojaa perinteiseen tarinalliseen ilmaisuun ja flirttailee mm. 60-lukulaisen popin ja irlantilaisen folkmusiikin kanssa. Kappaleet sujahtavat luonnolliseksi jatkumoksi jonnekin Hectorin ja Heikki Salon väliin, tarjoillen omaa kieroa Nick Cave -tyyppistä twistiään.. "

Hoho! On sillä mulkulla otsaa. Varsinainen röyhkimys. Toisaalta juuri tuollaisella asenteella voi pärjätäkin, jos on valmis tekemään duunia.

Keikka alkoi jollain biisillä, jota en tunnistanut ja samaa kaavaa ne jatkoivat kaikkien seuraavien biisien verran. Tuomaksen kipaleet on pitkiä kuin Provinssin vessajono ja runsaita kuin raskaana oleva sotanorsu. Kolmannen biisin aikana lavalle marssinut kumi-dinosaurus oli jo vähän liikaa, mut viidennen biisin (slovari!) aikana laukaistut pyrot sytyttivät kattopaneelit tuleen. Tästä se nilkki-Tuomas sai päähänsä alkaa soittaa Liehuva liekinvarsi -biisiä ja potki palokuntaa kun ne pyrkivät lavalle. Vitun hyvä sou tämmyisen muukalaisen ihmeteltäväksi.

Päätin tauon aikana (jumalauta, kaks settiä!) vessajonon kasvettua liian pitkäksi mennä kuselle ulos, näinkin vapaan taksin ja lähin kattoon Shadowplayta Looseen. Loosessa sanoin portsarille etten tiiä kuka se on. Tapasin mestassa kaikki vanhat 80-luvun frendit; Joosen, Jallun, Pandan, Tissitiinan ja Tuikun ja kaikki. Näin jopa lämppäri soolo-Pöllön keikan loppuosan. Tuikku ois halunnu mennä naimisiin Pöllön kanssa, mutta en saanut olla puhemiehenä. Loosen alakerta on niin pieni ja ahdas, etten nähnyt pääakti Shadowplaysta juuri vilaustakaan, kuulin toki. Kusilaarilla tapasin joitakin Shadowplayn hardcore-faneja, jotka sanoivat odottaneensa ko. keikkaa vuosia. Onnistuin vahinnossa loukkaamaan Tissitiinaa joka tempaisi mua neppariin. Otin hatkat ja kotimatkalla söin jonkun Scan-Burgerin ylihintaisen Super-burgerin, joka oli kyllä herkkulia, mutta sotkin sen majoneesilla nahkapöksyni.

Aamulla löysin povarista TPE:n uuden omakustanne-EP:n nimeltään "Tähtet merennyli". En tiijä uskallanko kuunnella sitä, ettei mee illuusiot pilalle.

Tuomas veti ihan vitun hyvän keikan, ottakaa siitä mallia tai mälliä. Mulla on onni olla Tumpin FB-frendi. Juåppiksesta tulee vielä iso stara, jos ei muuta, niin yhtä läski ku meikäläisestä.

Unohdin ottaa molemmista keikoista perinteisen suttuisen keikkakännyfoton, joten laitan kuvan rummuistani. Sori.

Kirjoittanut hemmo 24.04.2010

            1600×1200  -  150 kt.


Arvostelu

4,64,64,64,64,6    (21 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

rheinone: Aijsaakeli, hemmon keikkafotot on silkkaa parhautta! HOHO!
JCM: Hoho. Voi vitun liero!!! Ite käskit ostaa ne PA-kamat saattana. Mut piikkiin, joo!
Väinämöinen: Asiaa! :D Etenkin kuva ja perustelu on kohdillaan!
J.Hollström: Hieno keikka-arvio.
Jabe: Hienot rummut. Ja Tuomaksella on hienoja biisejä.
violamies: Tätä oli hasuka lukea, ja tuli opittua uusi drinksu, jota en kyllä ajatellut ihan heti kokeilla..

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti