Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

17.04.2010: PolyTune (TC-Electronic)


Nyt onkin arvostelussa sitten tämä uusi viritin.

PolyTunessa on kaksi eri viritysmahdollisuutta, normaali kromaattinen viritin ja sitten polyphonic viritin. Käytännössä polypuoli meinaa sitä että räväytät kaikki kielet soimaan ja laite näyttää mitkä kielet ovat epävireessä, näppärää. Toimii floikkarillakin (tosin ei ihan yhtä tarkasti kuin kiinteällä tallalla). Tosin kun viritin floikkaria niin käytin enemmän tuota kromaattista viritintä. Näitä kahta eri modea ei tarvitse erikseen vaihtaa mistään nappulasta vaan PolyTune tunnistaa automaattisesti pistätkö kielet soimaan kerralla vai yksitellen.

Laitteen hertzimäärän pystyy valitsemaan 435-445hz väliltä. Itse käytin normi 440hz:ää. Voit myös valita mihin vireeseen kitaran virität E - B väliltä. Tämä on näppärä lisä koska itse viritän askeleen matalammalle D:hen. PolyTunessa on myös True by pass toiminto eli käytännössä kun pistät laitteen päälle se on mutella ja yleisö ei kuule viritystäsi, virityksen jälkeen laite kiinni ja olet valmiina rokkaamaan. Laitteessa on iso ja kirkas LED näyttö joka on näinkin huononäköiselle suuri plussa. Kromaattisen virityspuolen näytön voi valita neulaksi tai sellaiseksi pyöriväksi systeemiksi minkä nimeä en kuollaksenikaan saa päähän. Itse käytän neulaa koska se on mielestäni selkeämpi.

Virtalähteenä toimii muuntaja tai paristo. Ilmeisesti paristoa myös tarvitaan siihen että asetukset säilyvät muistissa, eli kannattaa olla sisällä kokoajan. Lisäksi tästä löytyy virranjako mahdollisuus muille efektilaudan pedaaleille joka on oikein hyvä lisä. Huom. Muuntaja ei sisälly hintaan.

Kuori on vahvantuntuista metallia mutta PolyTune ei paina kuitenkaan paljoa. Patterin saa sisälle ruuvaamalla takakannessa olevan ruuvin auki. Kuori on pienempi kuin esimerkiksi Bossin tai Ibanezin pedaalit.

PolyTune sisältää myös normaalin inputin ja outputin lisäksi usb-kaapelipaikan jonka käyttö minulle ei vielä selvinnyt koska ohjeetkaan eivät kertoneet siitä mitään. Mahdollisesti tulevia päivityksiä varten tai huoltoa? Mene ja tiedä.

Loppuun voisin sanoa että erittäin pätevä viritin ja todella yksinkertainen käyttää. Kyllä pisti hymyilyttämään kun ensimmäisen kerran viritin kitaran tällä. Suosittelen lämpimästi kaikille jotka virittimen hankkimista harkitsevat.

Tähän vielä lainaus TC-Electronicin sivuilta " We can't make tuning fun. But we can sure make it a whole lot easier."

Kirjoittanut the-Antero 17.04.2010

            1944×2592  -  443 kt.

1944×2592  -  509 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (23 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

aristoteles666: en kuitenkaan ole vielä vaihtamassa viritintä vaikka ihan asiallinen arvostelu
the-Antero: Aristo, sä ootkin oman tien kulkija :)
absqua: Jees, hyvä arvio. Tosin True bypass-käsitteen merkitys kannattais kirjoittajan tsekata vielä.
the-Antero: True bypass on aina minun käsitykseni mukaan ollut toiminto että kun pedaali on pois päältä niin ääni kulkeutuu pedaalin läpi kuitenkin? Korjaahan jos olen väärässä ja näinhän tuo juuri tekee.
zamdee: Isoilla gaineilla havaittu, että Polytune aiheuttaa joko linjaan tai poweriin melkomoista pörinää (johtunee näytön päivityksestä.)
TeB@: Ohhoh ajattelin ensisilmäyksellä että täähän on varmaan joku parinhuntin vehjes mutta ei paljoa hinta Boss TU-2 eroa. Bossissa silti pitäydyn. :)
palomaeki: vois kotiin kyllä ostaa tällasen ihan vaan intonaatiosäätöjä ja muuta varten... keikkalaudassa varmaan silti pidän tuon hajalle potkitun korgin kun se vielä vireen näyttää kuites.
efunkelist: hyvä arvio, lyhyt ja ytimekäs. ostoslistalla tää tuote on ollut jo ennen tätä arvion lukemistakaan...
darrell: Kammellisen kitaran viritykseen luulis olevan hyvä. Esim floikkakitarassa yhden kielen viritys kun vaikuttaa muihin, niin näkis sen helposti, ettei yleisvire lähde oravanpyörämäisesti vetämään ylöspäin.
the-Antero: Kelluvassa tallassa on kuitenkin ongelmana se että kun räväytät kaikki kielet soimaan niin talla liikkuu eritavalla kuin jos laitat vain yhden kielen soimaan.
spkahone: "True bypass" tarkoittaa aivan nimensä mukaisesti sitä, että (tässä tapauksessa ääni)signaali kulkee täysin muuntumattomana laitteen lävitsen sen ollessa pois päältä/ei käytössä. Se ei siis kulje esim. AD/DA-muuntimien tai kiikkukytkennän lävitse.
the-Antero: eli tuossa ei siis ole "true bypassia" niinkuin ei ilmeisesti 90% muissakaan pedaaleissa?
darrell: True bypass on helppo testata ottamalla paristo tai virtapiuha irti. Jos signaali edelleen kulkee läpi, kun laite ei ole päällä-asennossa, niin silloin laite on true bypass.
the-Antero: Darrell, kiitos...oiva vinkki
Gabe: Katsos mikä vekotin :) Hyvä artikkeli. Plussaa.
Kingi929: Voi jeesus kristus! Tämähän on yhtä käytännöllinen kuin kuollut orava. Soita kaikki kielet ja laite näyttää päin honkia. Esimerkiksi jos asetan vireen vaikka B:hen niin laite käskee kiristämään joitain kieliä lisää vaikka olisivat melkein jo poikki!!!
Kingi929: En tiedä onko minulla maanantai malli koska kahdella eri kitarallakin jo testattu ja käskee kiristämään ja löysäämään oman mielensä mukaan. Eli yhtä hyödyllinen kuin 10 euron viritysmittari vaikka maksoi 65¤!
the-Antero: Kai sä oot säätäny siitä virittimestä vireen B:hen? Kyllä mulla ainaskin toimii loistavasti tuo D:ssä kunhan kitara on ensin säädetty oikein

Yhteensä 18 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle