Muusikoiden.net
19.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.04.2012: Fender Mexico STD ( H/S/S ja Floikka )


Tässäpä arviota omasta modatusta Fender Mexico STD:stä.

Kitarapajalta uutena ostettu. Hinta 680¤

Specsit löytyvät Thomannin sivuilta http://www.thomann.de/fi/fender_stdstrat_fr_hss_rw_car_2009.htm

Kaula

Kaula on oikein mukava soittaa, istuu minun käteen hyvin. Ei liian paksu eikä liian ohut. Muodoltaanhan kaula on modern C. Skaala tuntuu vähän hassulta kun on tottunut 24 nauhaisiin kitaroihin, mutta siihenkin tottuu.

Mikit

Mikeistä en tykännyt yhtään. Kauhean kuuloiset, humppari hurisi enemmän kuin singlecoilit. En myöskään tykännyt singlecoilien soundista. En näillä mikeillä soittaisi lujaa missään, ainakaan kovin mielelläni. Eli mikit meni vaihtoon.

Floikka

Floikka oli Fenderin licenssifloikka (pingin valmistama). Tallan kampi ei pysynyt kunnolla kiinni joten vaihdoin uuden kammen tilalle ja nyt pysyy niinkuin pitääkin. Vaikka noista lisenssi floikista kinastellaan aina niin pakko sanoa että tämä piti kyllä vireen hyvin. Kaulan lukot olivat heikkolaatuisia ( ainakin omalla kohdallani ). Normaalisti kiristettäessä yksi lukkopala otti ja katkesi. Noh, nämä vaihdoin uuteen ja nyt toimii. Itse talla tuntuu hyvältä. Aika samanlainen kuin OFR. Routtausta ei ole joten kammella saa tehtyä pelkät divebombit.

Viimeistely on hyvää työtä. Ei mitään moitittavaa. Hintaansa nähden loisto soitin. Pitää vireen hyvin. Miinuksena mikit ja hajonnut lukkopala. Kovalaukku ei sisältynyt hintaan Kitara soi myös akustisesti erittäin hyvin. Vahva ääninen yksilö floikasta huolimatta.

Modaukset

Koska haaveena oli saada floikallinen strato mustilla osilla ei auttanut muu kuin ruveta modaamaan kitaraa. Ekana vaihtuivat mikit. Kokeilin kitarassa Duncanin Dimebuckeria, Hotrailsia ja Dimarzion HS-3:sta. Nämä eivät miellyttäneet joten tilalle vaihtui EMG:n H/S/S setti. Koska aktiivit tarvitsevat patterin ja sen sijoittaminen ei olisi ollut järkevää pleksin alle niin sille jyrsittiin kolo kitaran taakse jousien viereen. Idean tähän sain Claptonin stratosta. Floikalle jyrsittiin samalla myös kolo joten nyt toimii molempiin suuntiin. Puutyöt teki Juha Lottonen. Hänelle suuri kiitos hyvin tehdystä työstä. Fenderin virittimet vaihtuivat Schallerin M6 mini virittimiin. Pingin floikka sai mennä menojaan ja tilalle tuli Original Floyd Rose. Tietysti mustana kuten muutkin osat. Lisäksi jakkikuppi ja hihnan pitimet vaihtuivat mustiin. Kyllä nyt kelpaa.

Hintaa projektille kertyi jonkin verran. Ei kuitenkaan liikaa koska olen tyytyväinen kitaraan ja tarkoituksena olikin modata kitara juuri omiin tarpeisiini. Tässäpä niitä hintatietoja

Fender Mexico STD 680¤

Dimebucker 90¤
Hotrails 90¤
HS-3 65¤
Emg H/S/S 200¤
Original Floyd Rose 160¤
Schaller M6 virittimet 70¤
Jakkikuppi 3¤
Puutyöt ja säätö 110¤
Hihnatapit ja lukot löytyivät kotoa laatikosta joten hintaa en enää muista.

Äkkiseltään osien ja puutöitten hinta menee yli kitaran hinnan. 833¤. Naurettavaa joku voisi sanoa. Otetaanpa huomioon kuitenkin hyvä m.net tori jossa myin vanhoja osia pois.
Eli mitäpä sain myydyistä osista takaisin?
Ping floikka 65¤
Dimebucker, Hotrails sekä HS-3 yhteishintaan 230¤
Fenderin alkuperäiset virittimet 50¤
Fenderin alkuperäiset mikit 55¤
Myydyistä osista sain 400¤ joten projektin osille tuli hintaa 433¤. Koko projektille taas 1113¤. Ei nyt niin paha meikän mielestä.

Arvosana Fenderille oli tehtaalta saapuessaan 8/10. Modausten jälkeen se on 10/10.

Kuviin päivitetty nyt kuvat.
Ylimpänä lähikuva originaalista. Keskimmäisenä lopullisesta versiosta.
Alimpana patterikolosta.

Kirjoittanut the-Antero 26.03.2010

            720×540  -  62 kt.

540×720  -  59 kt.

720×540  -  100 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (30 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

puhis13: Realistista, lukijalle hyödyllistä infoa. Hyvä.
Muuki: Infoa kyllä, arvostelua tai pähkäilyä ei niinkään. Ihmettelen myös syvästi tällaisen straton hankintaa jos lopputulos on tämä.
the-Antero: Muuki: Mitä ihmettelet hankinnassa ja lopputuloksessa? Tarkoitus oli alunperin vaihtaa mikit hevimeininkiin sopivaksi. Ja hakusessa oli stratomallinen kitara johon voisi asennuttaa Floikan, noh tämä tuli vastaan valmiiksi Floikallisena.
daredevil: Ihan hyvä arvio mutta olisin kaivannut vähän hintatietoa mitä nuo mikit kustantaa.
Kainorane: Oiva arvostelu. Muut tekee mitä osaa, the-Antero tekee mitä tahtoo.
the-Antero: Haha, :D joo....joku ihme fiksaatio mulla muutella aina noita valmiita konsepteja, mutta saanpahan sellasta mitä haluan. En laittanut mikkien hintoja siksi koska arvostelussa on kitara eikä mikit.
Pekutsi: Oikein hyvä arvio näin varttuneemmankin miehen mielestä
Pekutsi: Vielä lisäys,itselläni mexicon tele ja aivan loisto peli
aristoteles666: hyvä hyvä, asiallinen.
mikkelismakkelis: Kivan näkönen peli, itse joskus harkitsin, mutta lisäsin omaan highway one stratocasteriin floikan ja vaihdoin mikkejä sun muuta. Itse en lähtis jyrsimään tallalle ammetta, lisenssi tallaa ajatellen sulla on nyt paremmat lähtökohdat vireen säilymiselle.
the-Antero: toki sitten kun jyrsitytän sen kolon tuohon niin vaihto orkkisfloikkaan on must, samoin menee varmaan muutenkin koko harware mustaksi.
CarcassFan: Ja oletko laskenut millaisen kitaran olisit saanut alkuperäishintaan lisättynä kaikki modit? Ei sillä, ettei kitarasta saisi tehdä mieleistä, mutta kuitenkin. Lisäksi kiinnittäisin huomiota hieman kieliasuun. Kerro ihmeessä lisää kitarastasi.
kettu81: Olisikohan kannattanut jättää silti ostamatta koko kitara, kun on ollut noin paljon vaivaa? Mietin vaan..
the-Antero: Olen tietoinen rahasta ja vaivasta. Kyse ei ollutkaan hinnasta. Projektiksi tuon ostin koska oli tarkka visio siitä mitä haluan stratosta ja tuollaista ei ollut kaupan. No joo tietty sellaisen olisi voinut teetättää mutta sepä olisi ollutkin jo kalliimpaa
kettu81: Hyvä perustelu, ymmärrän täysin!
CarcassFan: Ihan hyvä perustelu, mutta ei se Carvinin Bolt-kitara ole tosta hinnasta liian kaukana.
the-Antero: Carvin bolt ei ole myöskään Fender Strato jota on päässyt itse modaamaan...

Yhteensä 17 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti