Muusikoiden.net
14.07.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.07.2003: Tiktak Tavastialla


Kun jokin ottaa ilmaa siipiensä alle, sillä on mahdollisuus liitää (tai leijailla) oikeastaan niin pitkälle kuin halua riittää. Näin on käynyt kahden asian kanssa : Tiktakille suosittuna yhtyeenä sekä arvostettavana ja varteenotettavana rockbändinä minun silmissäni.

Tyttöjen vetämän Tavastian perjantaina 25.7. oli toinen Tiktak-kohtaamiseni; ensimmäinen oli tuolla tammikuun alussa, piirun yli puoli vuotta takaperin (lukekaa alempaa). Nyt uusien kappaleiden treenaamisen, sovittamisen ja äänittämisenkin myötä sekä jatkuneen keikkailun johdosta tytöt olivat saaneet soittoonsa taas uutta potkua. Lähdin melko suurin odotuksin katsomaan yhtä oikeasti toimivimmista ja minulle rakkaimmista yhtyeistä ja pelkäsin pettyväni. Toisin kävi, taas.

Keikka lähti kovaa rokaten hieman muokatulla versiolla vanhasta Jyrki Hit Challengesta hitiksi nousseella kappaleella "Lopeta". Yleisö oli ehtinyt villintyä jo hyvän aikaa ennen ensimmäisenkään soittajan esiintuloa, mikä aiheutti ainakin minussa hieman ristiriitaisia tunteita. Muut fanitoverit olivat taasen kaltaisiani, piirun alle parikymppisiä nuoriamiehiä. Osa näytti olevan ensimmäisillä lomillaan armeijan harmaista, joka vaikutti aiheuttaneen muutaman liiallisen tuopin kumoamisen kurkusta alas. Yleisön joukossa oli siis huutelevia, töniviä ja turhankin innokkaita "faneja". On toki ymmärrettävää, että hyvä yhtye saa aikaan suurta innostusta ja hyvää mieltä, mutta muistakaa, ettette ole yksin. Myöskin tiedän, että samanlaista toimintaa esiintyy oikeastaan kaikilla keikoilla. Kuitenkaan joidenkin käytös ei tuntunut asianmukaiselta, ilta ei kuitenkaan mennyt pilalle tämän takia.

Bändi esitti monta rokkaavaa numeroa, joista kolme oli uusia kappaleita. "Lähdetään tänään" on tuttu jo radiosta (ja sinkku julkaistiin myös perjantaina) ja on toimiva rokkaava popkappale. "Tänä yönä taivaaseen" ja "Ympyrä", kaksi muuta uutta kappaletta, eivät jääneet mieleen kuin adjektiiveilla "kova", "jytisevä", "kaunis", "mielenkiintoinen", "loistava" ja "vitun hyvä".

Kappaleita taisi kertyä tauluun viitisentoista ja tunnelma kohosi kattoon saakka. Lavalla käväisi myös YleX:n Tiktak-kisan voittaja Tommi, joka lauloi mukana kappaletta "Kyyneleet". Hauska esitys sekin.

Jäin janoamaan taas lisää ja rakkauteni sekä uskoni suomalaiseen musiikkiin kasvoi kasvamistaan. Levy syksyllä, keikkoja jossain joskus. Missäs se Tuuli taas asuikaan...

Kirjoittanut Toveri 28.07.2003


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

juxi: Odotan enää vain sitä, että encore-materiaalista häviäisi Kids in America. Valitettavasti se kuulostaa täsmälleen samalta kuin Kim Wylden näkemys. Lisäksi kappale on ollut setissä encoren paikalla jo herra ties kuinka kauan.
Toveri: Totta puhut, juxi. Mutta settihän tulee rukkautumaan uuden levyn myötä ainakin hitusen. Mulla on myös semmonen outo halu saada kuulla Sateenkaari livenä. :D

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle