Muusikoiden.net
24.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

31.01.2010: Matamp Retro 4x12 kitarakaappi


Nyt kun tuon kaapin olen noin vuoden verran omistanut ajattelin tästäkin muutaman sanasen kirjoittaa.

Noita kaappejahan saa tilattua customina suoraan Matampilta niiden sivuilta:

www.matamp.co.uk

Custom-optioina löytyy tolex, grill cloth, kaiuttimet, ohmiluku ja se että ottaako mono- vai stereokaapin. Kaiutinvalikoima tosin ei ole kovin kattava, esim. G12K100 Celestionilta ei saanut lainkaan kun viimeksi kysyin. Tavallisemmat V30, T75, greenback jne. löytyvät kyllä.

Soundin puolesta itse kaappi on todella iso, paksu/tukeva ja lämmin. Alapää pysyy kuitenkin tiukkana eli löysä pörinäkaappi tämä ei todellakaan ole. Omassa kaapissa elementteinä on V30 ja G12T100 X-kuviossa.

Omaan makuun tämä on ehdottomasti paras tähän mennessä käyttämistäni kaapeista (vs. VHT Fatbottom, Mesa ylisuuri, Marshall 1960A, Framus Cobra -kaappi). Ja hintaakin on vähemmän kuin yhdelläkään noista poislukien Marsu.

Ainoa kritisoitava asia itse kaapissa on tolex-viimeistely joka kuplii paikoitellen kun vinyylin väliin on jäänyt ilmaa. Liekö tullut kiire kaapin tekemisessä. Kaapin valmistus kesti noin 4 viikkoa tilauksen jättämisestä.

Toinen kritiikin kohde on sitten taas Matampin tyyli pakata kaapit rahtausta varten. Oma kaappi saapui yhteen ainoaa pahvilaatikkoon pakattuna jonka seurauksena kaapissa oli pari selkeää, 3-4 cm pitkää lommoa. Kannattaa siis tilatessa painottaa kunnollista pakkausta.

Loppukaneettina voisi mainita vielä sen että tällä hetkellä Orangen vastaava PPC412 maksaa halvimmillaan dv247:ssä 680¤ + rahdit. Oma kaappi tuli maksamaan £589 sis. rahdit Suomeen, noin 660¤, eli samaa hintaluokkaa, mutta Orangen kaappeja ei saa mittatilaustyönä tuohon hintaan.


Ääninäytteitä

Kirjoittanut nakedzen 31.01.2010

            768×576  -  358 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Antti1: Orange sinällään on kyllä vastaava kaappi ulkoisesti, mutta se on paljon huonompaa työnlaatua tätänykyä. Suosittelen ennemmin Matampin tekosia.
Vetehinen: Mulle tammikuussa saapuneessa Orange-kaapissa ei ole moittimista viimeistelyn tai rakennusjäljen suhteen. Mahtaako Antti1:llä kokemusta useammasta susikappaleesta?

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti