Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.01.2010: Purkkaa ja jytää, Hotelli Urku 23.1.2010The Urban Crow ystävineen teki sen taas. Purkkaa ja jytää -revyyn remix-version viimeinen esitys tarjosi syvän autenttisia tunnelmia menneiltä vuosikymmeniltä.


Hotelli Urku on entinen Kangasalan Urkutehdas, jonka perinteisiin kuoriin ja kuosiin on loihdittu hotelli ja ravintola, kellariin sauna ja yläkerroksiin eri kokoisia saleja. Näistä suurin, Kaarinasali oli nyt valjastettu musiikkirevyyn käyttöön.

Tarinassa eläkepäiviä lähestyvä pariskunta päättää myydä talonsa ja muuttaa etelän lämpimään. Kodin irtaimistoa läpikäydessä mieleen nousee muistoja ja musiikkia. Loppujen lopuksi pariskunta ei muutakaan, vaan perustaa kahvilan Purkka ja jytä.

Koko homma toimi magneetin tavoin. Satapäinen, keski-ikäinen yleisö heittäytyi kolmeksi tunniksi Tapani Lepomäen oivaltavan käsikirjoituksen ja ikiaikaisen musiikin vietäviksi. Solistien vaihtelu ja Seppo Tammilehdon kaiken nähnyt lavakarisma pitivät jännitettä yllä koko illan ajan.

Uriah Heep, Sweet, CCR, Beatles, Simon & Garfunkel... kyllä, kaikkea tätä ja muuta hyvää kamaa kuultiin, ja aidolla ajan tatsilla esitettynä. Bändi ja laulut toimivat kuin ajatus. GoGo-tanssitytöt, multimedia ja valot täydensivät ajankuvan tunnelman.

Illan musiikilliset kohokohdat minulle olivat Procol Harumin uljas Salty Dog (solistina Kai Hyttinen) ja David Bowien mykistävä Life on Mars? (Juha Kinnunen) sekä Kristiina Halkolan aikoinaan laulama Chydeniuksen ja Rossin Jos rakastat (Sari Koskinen), joka pakahduttavassa kauneudessaan toi jo kyyneleet silmiin.

Illan ykköskitaristina kepitti itse Lepomäki. Miehen päätyökaluina olivat tällä kertaa sininen Flying Finn Custom ja Fender Princeton Reverb (point to point, 70's). Vintagesoundien syntyyn vaikuttivat myös Visual Soundin H2O ja Jekyll & Hyde sekä Bossin RE-20. George Harrisonit on kuunneltu tarkkaakin tarkemmin, ja kitara soikin oikein mainiosti tässä hengessä. Koko äänentoisto toimi loistavasti, miksauspöydän vieressäkään harvoin saa nauttia näin hyvästä livesoundista.

Mikä ilta, mikä bändi! Tämän ryhmän kansainvälisen luokan toimintaa kannattaa seurata jatkossakin. Porukan seuraava iso projekti on Beatles Happening Tampere-talossa 29.-30.1.2010, www.beatles.fi.


Bändi
The Urban Crow

Näyttelijät
Kari Honkanen, Sari Koskinen, Saara Ylitalo, Jari Hankela

Solistina
Seppo Tammilehto

Tanssijat
Vilma Tammilehto, Elina Hirvonen

Koreografi
Anne Tammilehto

Käsikirjoitus
Tapani Lepomäki

Tuottaja
Seppo Tammilehto

Ääni ja valot
Riku Ylinen / Pakama

Kirjoittanut krk 24.01.2010

            1601×1198  -  692 kt.

648×486  -  254 kt.


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

ArtoK: Vanhana Urban Crow fanina huomasin ilokseni, että jäsen krk on taas käynyt harrastamassa ansiokasta nettijournalismia. Itse katsoin sen alkuperäisen Purkaa ja jytää revyyn samassa paikassa vuosi sitten. Koskettava paketti nostalgiaa.
krk: Kiitos jäsen ArtoK - kävitkö muuten Beatles Happeningissä? Itse en valitettavasti päässyt kun sattui omaa keikkaa ja muuta menoa.
ArtoK: Tuli pääkonsertti katsottua. Overtures Englannista on varmaan maailman paras coverbändi. Oli sitten Beatles, Ivy League tai jopa Mamas and papas laulu, niin kaikki kullosti autenttiselta. UC vieraineen oli myös vedossa.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti