Muusikoiden.net
17.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

07.09.2009: INDIE IRK-5 Rickenbacker model


YLEISTÄ:
Kyseessä on Indien rakentama versio Rickenbacker 330 mallista. Kitaran lavan takana lukee valmistuksen osalta seuraavaa: Founded in England, made in Korea.

ULKOMUODOT:
Kitara on ulkomuodoiltaan hyvin samannäköinen kuin alkuperäinen Riki, mutta lapa on jouduttu muotoilemaan uudestaan (kyseessä lienee Rickenbackerin tehtaan vaatimus). Nyt lapa on pienempi kuin alkuperäisessä 330:ssa. Body on hyvin tarkka kopio alkuperäisestä, kaikilta osin. Myös bodyn koko täsmää täysin alkuperäisen kanssa.

BODY JA PINTA:
Värityksiä löytyy kaksi erilaista Fireglo ja musta. Värit ovat siis samoja kuin alkuperäisissä. Itse pidän Fireglo värityksestä ja se löytyy molemmista kitaroistani sekä 6 että 12-kielisestä. Pintatyö on erinomainen, eikä väri tai lakkavirheitä ole havaittavissa.

MIKIT JA SOUNDI:
Mikit ovat soundiltaan hyvin lähellä alkuperäisiä. Ainoastaan kaulamikin signaali on hieman originaalia heikompi. Mikit ovat ns toaster-mallia ja tyylikkäät ulkonäöltään. Ei pidä kuitenkaan luulla, että mikit olisivat alitehoiset. Päinvastoin niistä löytyy tehoa vaativaankin käyttöön, enkä lähtisi niitä päivittämään. Molemmille mikeille on sekä omat volume ja tone säätimet. Kitarassa on kolmiasentoinen mikkivalitsin. Kaulasoundi on paksu, mutta pehmeän kuuloinen. Keskiasento, josta itse eniten pidän, on täyteläinen ja erotteleva. Tallamikillä saa aikaan ohutta ja kirkasta soundia. Kitara taittuu moneen eri tyyliin. Hevikeppiä tästä ei saa väännettyä millään opilla, mutta muuten kitara ei mielestäni ole mitenkään rajoitteinen.

KAULA:
Kitaran kaulat näissä molemmissa kitaroissa ovat olleet suorat ja hyvin viimeistellyt. Myöskään nauhojen viimeistelystä en ole löytänyt moitittavaa. Kaula on aika helpposoittoinen ja varmaankin joidenkin makuun jopa liian ohut. Kyseessä on perus c-kaula, jolla on mielestäni helppo soittaa sekä komppi- että soolokitaraa.

VIIMEISTELY:
Virityskoneisto on jämäkkä ja kitara pitää vireensä moitteettomasti.
Kaikkinensa kitara on tehty huolella ja hyvin alkuperäistä noudattaen. Kaulan istuvuus on erinomainen ja reunalistoituksetkin ovat priima-jälkeä. Kitarasta on vaikea hakea mitään moitittavaa. Monet ammattilaisetkin eri musiikkiliikkeissä ovat olleet positiivisesti yllättyneitä kitaran laadusta.
Hellakselta ei osattu sanoa, saako kitaraa enää Suomesta. Myöskin Indien sivulta malli on poistettu. Liekö Rickenbacker antanut noottia asiasta? Hellakselta sanottiin kitaran olevan ovh hinnaltaan 619e (6-kielinen malli). Kitaran koesoitto on varmaankin hieman hankalaa tällä hetkellä, sillä en ole nähnyt kitaraa missään liikkeessä varsinkaan täällä pääkaupunkiseudulla.

Tässä hieman tiivistetty versio spekseistä:
Body: Alder
Neck: Maple(Soundtraden Petri sanoi, että kaula on Amerikan leppää, ja luotan kyllä Peten ammattitaitoon)
Neck Joint: Set In
Frets: 24
Fretboard: Rosewood
Tuners: Die Cast Chrome
Pickups: 2 x IRK Style Humbuckers
Controls: 2 x Volume, 2 x Tone, 3 way Toggle, Stereo/ Mono micro switch (NEW)
Bridge: RK
Scale: 648mm (25.5")
Hardware: Chrome
Finish: Classic Fireglow, Black

PS! Valitan kuvien laatua, sillä kamerani on täysi paska!

Kirjoittanut janpeko 07.09.2009

            1024×768  -  613 kt.

1024×768  -  746 kt.

1024×768  -  701 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: Onpa muuten hieno muotoilu. Ei heti vastaan tule.
punttih: Satun omistamaan kyseisen keräilyharvinaisuuden 12-kielisenä tai ainakin tulevan keräilyharvinaisuuden. Todella loistava soitin.

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti