Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.06.2009: Alesis Multimix 16 USB2.0


Anteeksi kuvanlaadusta. :D Noniin, lupasin tehdä tästä laitteesta arvostelun, ja nyt sen teen. Eli kyseessä on Alesiksen ensimmäinen usb2 interface-mikserimallisto (saatavana kait myös Multimix8). Youtubesta katsomani esittelyt NAMM tapahtumista ja mielenkiintoinen julkistustilaisuus kertoivat hiukan laitteesta, sillä kaupoista ei tämän kapineen kaikki ominaisuudet selvinneet. Ei edes laatikosta.* Noniin. Tilasin mikserin Thomannilta, muun rojun muassa, toimitukseen kului 8 arkipäivää.
Laatikko oli erittäin vankasti pehmustettu styroksilla, kapine oli odotetun kokoinen ja painoinen, kuin, no, mikseri. Asetin laitteen pöydälle ja piuhoihin, luin pikastartti-oppaan ensimmäisen sivun ja Referenssimanuaalista sivun, jossa laitteen ensikäynnistys opastettiin. DVD sisään, valitse oman laitteesi nimi, ja kytke laitetta edestakaisin ajurin asennusohjelman käskemää tahtia muutaman kerran. Se oli siinä, no sitten asentamaan mukana tulleita softwareja. Jahas !! Tässähän olikin paketin teksteistä huolimatta Ableton live lite, ja Cubase LE4, eli uudempi versio mitä laatikossa mainittiin (Cubase LE) ja Ableton jota ei ilmoitettu pahveissa sanallakaan. Ohoh. Ohjelmat toimivat molemmat XP: käyttiksellä hyvin.
Nyt Alesikseen mikkejä kiinni, ja testiä tutummalla SONAR- ohjelmalla. Laitoin ensinnä kolme mikkiä, yksi isokalvoinen konkkamikki, ja yksi stereokonkkapari, nauhoitin akustista kitaraa tällä set-upilla. Soundi oli aivan omaa luokkaansa kirkkaudessaan ja äänenlaadussaan (24bit 44,1-96kHz), nimittäin aiemmat monimikkinauhoitukset oli vedetty 4-kanavaisella mikkvahvistimella tietokoneen sisääntuloon.
Multimixin XLR kanavoissa, kaikki on tasokkaan oloista, EQ- ja PAN- napit naksahtavat keskiasentoonsa, liukusäätimet ovat sileät käyttää. Phantom +48V katkaisija on globaali eli kytkee sen samaan aikaan kaikkiin. (konkkamikit tarvitsevat, dynaamiset ei välitä, ribbonit saattaa hajota)

Control room out ja Alternative 3/4 tulevat tarpeeseen, koska masteroidessa musiikin voi kuunnella vielä kertaalleen tavallisistakin hi-figuration kaiuttimista. Kuulokeliitäntäkin löytyy. Sille tosin ei ole erillistä volumea, ellei sitä vedä Control room outin säätimen kautta, jolloin monitorit pitänee nykkiä pois. En kuitenkaan suostu itse vielä uskomaan että ei ole helpompaa tapaa käyttää kuulokkeita.


LOPPUARVOSTELU:
+Vankka ja jykevä metallirunko
+tyylikäs ulkonäkö ja väri
+16+2 kanavaa yhtäaikaa sisään, ei töki millään (XP käyttis)
+Sisältää Cubase LE4 & Ableton Live Lite
+Todella tehokas mic gain
+Software DVD:n selkeys ja opastus
+ USB johdon ja virtalaitteen johdon reilu pituus
+100 efektiä, (varmaan 50 itse kokeiltuna, lisää tietoa netistä)
+Ohjekirja sisältää täydellisen kytkentäkaavion


-Hinta on aika korkea n.600¤
-Headphone-outin käyttö epäselkeä


Suosittelen erittäin lämpimästi bändin nauhoittamiseen/pienstudiomikseriksi, aivan loistava laitos jossa on potentiaalia melko moneen tarkoitukseen. Tein tämän artikkelin myös siksi, koska luulen että se on tästä laitteesta ensimmäinen, ainakin suomenkielisistä. Kiitos.

Kirjoittanut Oldman 29.06.2009

            450×600  -  64 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Razanez: Hyvä hyvä homma!
Oldman: HUOM !!!!! Täältä nauhoitettua materiaalia ! Kaikki akustinen kitarakomppi on ihan stereokonkkaparilla otettu. Siitä selviää parhaiten soundin kirkkaus.
Oldman: http://irc-galleria.net/archive.php?nick=GoldSmith&album_id=3239502
9292: Hyvä arvostelu, ajateltiin veljen kanssa hommata samanlainen, mutta vain se pienempi versio (ja puolet halvempi :D)
9292: Maukkaat soolosaundit noissa videoissa muuten. milläs kamoilla soittelet?
Kissa3: monikanavaiset usb/firewire-mikserit ovat aina tervetulleita !
Silppuri: Meillä on tällanen treeniksellä ihan normimikserinä ja on sitten vielä kiinni koneessa. Tosi kätevä, ku voi pa:sta tuutata laulut ja väliajoilla mp3:sia. Nauhotushommat onnistuu helposti ku kaikki on aina valmiiks kytkettyinä.
Zammy: Onko noista hi-figuration kaiuttimista lisää tietoa...

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti