Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

14.06.2009: T.bone USB adaptor


Se oli vielä niitä aikoja kun nauhoitus tapahtui audacityllä, dynaamisen mikin avulla, suoraan tietokoneen etupaneelin mikkijakista. Latenssi oli suuri, ja kohina ja suhina vielä suurempia. Kaverin kautta tutuistuin ohjelmaan nimeltä Cubase, ja sen mukana hankittuihin VST plugareihin, GuitarRigiin ja ezdrummeriin. Olihan se aika suuri juttu aluksi, joten pakko ne oli itsekkin saada. Mikin taso oli melkoista ruohonjuurta, joten thomannin sivuilta selailemaan halpaa konkkamikkiä ja interfacea. Löysin kaksi ehdokasta, t.bone sc400 mikki, ja t.bone USB adaptor, mikä nyt kuvaisi tätä kapulaa sen paremmin kuin tussi, jonka toisessa päässä on xlr ja toisessa minijakki kuulokkeille, ja USB reikä. Säätöjä kapulassa on kokoisekseen paljon, nimittäin mic gain, phantomvirta ja volumenapit.
Lootan saapuessa, koko satsi oli jotain satasen luokkaa, teline ja toinen, paljon parempi dynaaminen mikki xlr liittimellä minulla oli jo ennestään. Asettelin pahaa aavistamattomana satsin pöydälleni, USB kaapeli koneeseen ja Cubase käyntiin. Kesti noin 3 tuntia ensikertalaisella saada jotain signaalia aikaiseksi koneelle, joskin erittäin hyvälaatuista ja ilman latenssia, toisin kuin entisillä viritelmillä. Kohinaa tai muuta haittaa ei ole ilmennyt, mikkissä ei ole lo-cuttia, ihmettelinkin ettei koneen humina kuulu nauhoituksessa.
Tämä kapine näytti haukkuneen hintansa melko helposti, ja tulen kyllä konkkamikinkin kannalta tukemaan t-kaupan omia tuotteita ostaessani musatavaraa. Kapineen olen omistanut 7kk. hinta ostaessa 35¤.
+hinta
+ mic gainin teho
+ toimii USB virralla ilman ajureita
+ phantom power
- soundissa kosketus poissaoloa
- koko (putoilee pöydältä ja on välillä hukassa)
ARVOSANA ASTEIKOLLA 4-10 = 9


JOO tosiaan tulkkaa koneelle 16bit, 44.1/48kHz laadulla ! Nyt on arvostelu Alesis Multimix 16 USB 2.0

Kirjoittanut Oldman 14.06.2009


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (3 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

zuppermuhle: Osaatko kertoa millaisella laadulla tuo adapteri osaa tuutata materiaalia koneelle? Oma USB mikki oli 16-bit 48000hz
9292: Mielenkiinnolla odotan tuon alesis multimixin artikkelia. sitä odotellessa :)
Aamuhaamu: tuommonenhan pittää melkein hommata
ShadowWalker: Miten sinä sait tuon toimimaan ilman latenssia? Minulla nimittäin on sama kapistus, mutta w/ latenssi. Vai lieneekö ongelma koneesta johtuva (kannettava)..
Aamuhaamu: asioajurit vois olla aika kova sana :) asio4all toimii mulla ainakin mainiosti
ShadowWalker: Ei oikein tunnu minulla toimivan, tai sitten en vaan osaa...

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti