Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

03.06.2009: Insane Affection - Studiopäiväkirja


Insane Affection
Studiopäivät 1 & 2

http://www.myspace.com/insaneaffection


1.6.2009
Lähtö:

Välimatka Helsinki Virrat noin 300 km. Perakärryllä ajoaika noin 5 tuntia.

Alkuperäinen suunnitelma oli olla paikalla Virroilla kello 18:00.
Päiva oli alusta saakka täynnä äärimmäistä stefausta... No vihdoin kun päästiin liikkeelle kello 17:00 ehdittiin ajaa Nurmijärvelle kun Jones tajusi jättäneensä Podin reenikselle. Saattue sivuun ja peräkarry irti ja Pasi ja Jouni Helsingin reissulle. Loppujen lopuksi oltiin Virroilla 21:30.

Ensimmäisenä päivänä saimme kamojen roudauksen lisäksi testattua hieman rumpusoundeja. Tilat olivat mahtavat: suuri tarkkaamo, hyvä akustiikka ja laadukkaat äänentoistolaitteet. Sanalla sanoen paras studio, missä tämä orkesteri on vieraillut. Loppuyöksi menimme kortteeripaikkaamme biisejä klikittämään ja (soitto)pohjia luomaan. Ajomatkalta olimme ostaneet ilatäytteiset retkipatjat, joita Pasi ja Pepe yrittivät täyttää käsipunpulla, talon isännältä kuitenkin löytyi sähkökäyttöinen hooni, joten työ jäi puolitiehen. Päivä päättyi noin klo 03.00 kun väsyneinä käperryimme lusikka-asentoon.

2.6.2009

Tiistai aamu alkoi perinteisellä aamupalalla ala Turkkilainen kebab. Virtojen kebabbipaikka oli täysin perseestä: turkkilaiset yritti kusettaa meiltä (Pepeltä) rahaa, kebabbi oli kuivaa ja salaattina pelkkää hapankaalia.

Päivä kuitenkin jatkui klikityksillä ja soittopohjien nauhoituksilla. Klikitystä ei lainkaan helpottanut joidenkin biisien runsaat tahtilajien ja temmon vaihdokset. Soittopohjiin Pasi terrorisoi alapäät, jones ja opa kitarat ja Pepen osuuden hoisi kone (Pepe paukutti treenipädiä koko päivän muiden kiusaksi). Lopuksi jones avasi raspisen kurkkunsa ja lauloi mieltä avartavat demolaulut.

Iltapäivällä lounaan jälkeen tapahtui kummia: saimme häädön. Tilanne alkoi eskaloitua, kun nauhoittajamme Anssin vuokraisäntä soitti hänelle kovasanaisen puhelun. Olimme majoittuneet Anssin solukämpän tyhjään huoneeseen. Huonetta oltiin kuitenkin antamassa vuokralle eteenpäin, ja vuokraisännän korviin oli kantautunut tieto joistain huoneistossa majailevista hamppareista. Vuokraisännän sanoja lainataksemme: Kaikki talossa majailevat maksavat vuokraa, tai minä teen tästä poliisi-asian. Haluan listan kaikista majoittautuneista. No niin... huone siis tyhjennettiin ja illan majoitus jäi auki.

Pienestä vitutuksesta huolimatta hommat jatkui. Ensimmäiset soittopohjat oli saatu valmiiksi, joten pääsimme varsinaisiin nauhoituspuuhiin käsiksi. Rumpuja oli viritelty koko päivä ja soundit saatiin varsin hyviksi. Alkoi kuitenkin olla jo myöhä, joten illan päätteeksi oli vain ensimmäisen biisin (Et tu Brute) rummut nauhoitettu purkkiin.

Tätä kirjoitettaessa kello on 01.16, olemme vielä Anssin kettiössä, eikä meillä ole paikkaa missä nukkua. Lähdemme telttailemaan, onneksi meilla on sentään olutta ja erinäisiä ideoita..3.6.2009
3. päivä

Hyvin levätyn telttayön jälkeen siirryimme kohmeisina Anssille tekemään viimeisiä klikkejä ja demolauluja. Työväentalon nurmikko oli toiminut loistavana pääkallopaikkana teltoillemme. Saatiin vielä oikein lupa majottua tähän nurmikolle. Virroilla ei siis asu vain takakireitä mulkkuja.
Pesu alkoi nauhoittamaan Birdiä, jammingia, ahdistusta ja centuriesiä. Alkoi satamaan. Saa nähdä minkälaisessa kunnossa on pasin ja Pesu oksennusteltta... Oksennusteltta siksi että kun se on niin kämäsesti pystyssä niin näyttää kuin se teltta oksentaisi. Jonesin ja Opan teltta todennäköisesti ylväänä pystyssä kuin toteemipaalu.
Käytiin tarkastamassa toinen pizzeria. Ja Opa ehti jo lyhyen visiitin aikana kutsua pizzerian omistajan telttabileisiin. Saan nähdä tuleekohan se ottamaan meidän kanssa olutta kun sataa noin paljon. In front of storm
Jones ja opa kävi guitar & drum experiment matkalla linnuradan laidalla. Mutta vaikka oltiin on oudossa vireessä. Kai se oli soittanut niin psykedelisesti että rummut hyppäs hippivireeseen.
Hippivireestä suivaantunut Pepe pahoinpiteli kannuja antaumuksella ja
Rytmiryhmä (Pesu ja Pasi) päätti (ilmeisesti mielenhäiriössä) haastaa kitarasankarit (Opa ja Jones) fudismatsiin. Pitää raportoida myöhemmin miten matsissa kävi.
Pesu sai nauhoitettua rummut kaikkiin 4 biisin. Tuli ihan törkeen hyvänkuuloista settiä. Studiossa pauhaa Pepen soitannan lisäksi kuppanen demolaulu ja kieliryhmän demokitarat mutta silti biisit alkaa kuulostamaan tosi hyvältä.
Studion keittiössä on kahvinkeittimen lisäksi mikroaaltouuni, joiden kanssa Opalla on ollut huimia vaikeuksia päivän edetessä. Haastavimmat jutut ovat studiossa tällä hetkellä liekehtivän mikron pelastaminen massiiviselta katastrofilta ja tulvivan kahvinkeittimen siivoaminen. Kotikoneisiin on siis tutustuttu ja ehkä jatkossa aika kuluu muutenkin vähän soitellessa.
Päivä on ollut jees. Nyt vedetään pienet iltatumut niin saa paremmin unta tuolla sateesssa. Päivä päättyy juuri Pesun hivelevään tulkintaan Skid Rown -18 and live biisiin.

Studiopäiväkirja

4.6.2009
4.päivä

Aikamoinen viime yö. Satoi koko ajan. Ulkonäkö voi ilmeisesti pettää, sillä oksennustelttailijat selvisivät yöstä aikalailla kuivina, vaikka ennusmerkit kertoivat ihan muuta. Taas toteemiteltassa saatiin nauttia vedenpaisumuksesta. Ulkotelttaa ei oltu pingoitettu kunnolla ja telttan alla oli pieni kuoppa. Seurauksena teltan seinät äärimäisen märät, ilmapatjan alla törkynen lätäkkö, jonesin tyyny kuin uitettu koira ja vaatteet märät. Koska sade tulee jatkumaan vielä muutaman päivän käytiin heti aamusta vähän ostoksilla ja pingotettiin telttoja. Paikallinen kauppa oli jo siirtänyt talvivaatteet varastoon mutta ystävällisesti meille haettiin sieltä selviytymisvarusteita. Ensi yön varalle on nyt sitten pipoja, villasukkia, mamiksia ja Paspella selviytymis-crocsit.

Studiopäivä alkoi noin klo 12.00 Nature of Men kappaleen klikityksellä. Tahtilajien ja tempojen vaihdoksia oli ylöskirjoitettu noin yhden A4-arkin verran (niin, ja olihan niille muillekkin biiseille tehty se nelisen arkkia klikkimuistiinpanoja). Klikityksen jälkeen jatkui rumpujen äänitys. Pepe nauhoitti 3 biisiä. Opa ja Jones alottivat jo kuumeisesti odottamaan omia soittovuorojaan.

Kello 19.56 ja kaikki 8 biisiä ovat jo rumpujen osalta purkissa, mutta Hangmans Halterin nauhoitukset keskeytyivät sähkökatkoon, joka kuitenkin kesti onneksi vain muutaman minutin. Eli ei muuta kuin homma jatkuu ja svengijengi syöttää groovea suoraan Pepen korviin isoon nauhoitussaliin! Meininkiä riittää onneksi lasin molemmilla puolin ja groovekarhu halajaa puolukoita.

Alkoholismi painaa jo Pepen päätä; rummut pitäis saada narulle. Paskaa housuun ja laita se virvelin matto kiinni: käsky kuunteluhuoneesta studioheebo Anssilta.

21.00 alkoi kaikkien rumpuraitojen läpikuuntelu ja tarkistus. Kello 22.00 alettiin purkaa rumpupatteristoa ja seuraavana onkin vuorossa kitaroiden nauhoitus, jes!! Ehdittiin vielä alustavasti kokeilemaan Jonesin rytmikitarasoundia. Mutta siitä lisää huomenna.

Lähes koko viikon selvänä pysyneen rumpalin selvänä aikomuksena oli olla tukevassa humalassa klo 23.30.

Aikataulussa ollaan lähes pysytty..Pizzeria aamupalat x 3
sateiset telttayöt x 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta x 0
pilvettömiä päiviä x 0
Aurinkoisia päiviä x1

Suihku count:
Opa x 2
Pasi x 2
Jones x 2
Hiki-Pena x 4
5.6.2009
5.päiväudiopäivä

Siperia opettaa: telttojen pingotus sekä tuliterät talvikerrastot ja villasukat takasivat hyvän yöunen.

Studiosessiot alkoivat puolenpäivän jälkeen ja heti jatkettiin soundien ruuvaamista Jonesin kompikitaroille. Pieni jännitys ja soundien hakeminen sitten purkautui Jonesin persposkien väliin, mutta rapakelien selvittyä homma pääsi täysille kierroksille. Ehkä aamun kananmunalla saattaa ola osuutta asiaan.

Klo. 14.20 rytmikitaroita aletaan nauhoittaa Ensimmäisenä on vuorossa Et tu Brute. Nauhoitukseen käytetään ENGL:n putkikombon etu- ja pääteastetta sekä Marshall:n JCM2000 kaiutinta, jonka molemmat elementit on mikitetty. Kummankin kitaristin pohjasoitot sitten hoidettiin näiden linjojen läpi. Opalle kokeiltiin vähän VOXin putkea, muttei se tarjonnut haluttua tukevuutta rytmikitaroihin.

Kuuden pintaan päästiin safkaamaan Pesun ja Pasin tekemää herkkumättöä, joka sisälsi alkuruuan ja aperitiivien jälkeen maukasta jauhelihakastiketta, johon oli jo toistamiseen ujutettu ainakin viisi kynttä valkosipulia. Anssi vannotti inhoavansa valkosipulia, muttei näyttänyt vieläkään menoa haittaavan! Taitaa Anssi olla jatkossa varpaillaan luettuaan illalla tämän päivän seteistä...

Ruokailun jälkeen Pepe jäi katsomaan isolta screeniltä lastenohjelmia ja muut takaisin studiolle. Klo. 19.40 Flying Dead Bird on rytmiskebojen osalta valmis, vuorossa A.T.S..
Insane Affection niminen kipale oli seuraavana vuorossa ja groove oli katossa. Jones veivasi ekana purkkiin sen heittämällä ja Opa svengasi perässä. Maksioidakseen fiiliksen, Opa Joutui vähän strippailemaan ja bändin videoarkisto sai taas pirteän lisäyksen.
Pienten välisauhujen jälkeen purkitettiin Waves.

Soitto lopetettiin 22:40 ja tallennetut tiedostot piti siirtää ulkoiselle kovalevylle, joka oli tietysti aikaavievää puuhaa. Tämän ajan Pesu, Anssi ja Jouni käytti hyväkseen jammaamalla aivan sydämensä kyllyydestä ja stusiossa hengaileva Paspe ja päiväkirjaa kirjoittava Opa saivat nauttia annista! Me olimme valitettavasti ottaneet troijalaiset avosylin vastaan tietokoneellemme aivan liian punasilmäisinä, vai oliko se sinisilmäisinä kuten sanonta kuuluu?! Tästä johtuen tietokone on sekoillut aikalailla ja tämän päiväisen annin nettin saaminen on ollut aika arpapeliä.

Pub kuuskutoseen suuntaamme illaksi ja kaikenkaikkiaan päivä on ollut oikein antoisa. Pepen nuuskat on loppuneet ja jano on kova....menemme baariin.Pizzeria aamupalat x 3
sateiset telttayöt x 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta x 0
Pilvettömiä päiviä x 0
Aurinkoisia päiviä x1
Spinal Tap-momentit x 8

Suihku count:
Opa x 2
Pasi x 2
Jones x 2
Hiki-Pena x 4

6.6.2009


10.30 heräsimme teltoilta hyvin nukutun yön jälkeen. Ei satanut. Aamupala oli kiinteä ja nestemäinen: salaattia, leipää, makkaraa, juustoa....(olutta)
Studiosessiot pääsivät alkamaan. Rytmikitaroiden nauhoitusta jatkettiin kappaleella Centuries of Abuse. Engel laulaa ja homma toimii. Sormet tanssivat otelaudoilla ja Anssi vaati kakkaa housuun Kakkaa tulee.
Pasi lähti käymään vessassa, taisi olla vatsa hieman sekaisin koska toimitukseen meni melkein 20 min.. Tilanne haiskahti piilorunkkaukselta. Siispä salapoliisipartio Pepe & Jouni kameroineen, tiirikoituivat runkkuvessaan. Tilanne oli kuitenkin jo ohi eikä Pasia päästy käräyttämään.
13.50 rytmikitaroiden osalta vuoroon tuli Nature of Men ja jo 14.09 Jounia vituttaa
Timo saapui kuuntelemaan nauhoitus sessioita. Alapää taiteilijat jatkoivat olotilan korjaamista.
16.00 viimeiset rythm guitar äänitykset kappaleen Jamming tahtiin + rytmimunat ottavat neuvoa-antavat
16.30 Kitara edit. Kitararaitoja editoidessa Anssin yleisin sana oli oho. Onneksi omppu-zeta toimii. Rytmimunien oli tarkoitus lähteä rantaan kattomaan pikku festareita. Suuntavaisto kuitenkin petti pahasti ja bileisiin jätkät ei koskaan päässyt. Vaatii neuvoa-antavat.
Rytmiryhmä päätti yllättää muun porukan valmistamalla pakaste eineksistä maistuvan spydärin, joka on historiallisista syistä päässyt Opan mustalle listalle. Kaikesta huolimatta spydärit syötiin nälkiintyneen antaumuksella.
20.20 Clean kitaroiden äänitys
20.40 Levotonta säätöä, ENGL-vahvistin sanoi sopimuksensa irti putket helvetin liekkejä hohkaen, lopulta se kuitenkin saatiin taas yhteistyöhön. (Jännäkakka oli lähellä tulla housuun tilannetta selvitettäessä). Nyt on sen verran saatu jo maistaa epäonnea että toivotaan että kohta toi helvetin aurinko alkaa paistaa ja tulee se kesä, sähköt ei katkeile, ei hävitetä soundeja, eikä rikota laitteita eikä itseämme ja pysyttäisi aikataulussa.
21.30 Opa tuskailee kappaleen Centuries of Abuse semiclean-soundin kanssa. Ja ei muuta kun tube-screamer kiinni niin homma alkoi pelittää. Anssi nauhotti 4 hyvää otto ja pisti ne soimaan yhtäaikaan. Tarkkaamon valtasi psykedelia.
23.15 Kitarat tältä päivältä pulkassa, huomenna bassopäivä joten loput kitarat nauhotetaan bassolla
tai ehkä syödään bassolta aikaa. PRKL

OHO-count
Anssi: 45

Pizzeria aamupalat: 3
sateiset telttayöt: 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta: 0
Pilvettömiä päiviä: 0
Aurinkoisia päiviä: 1
Spinal Tap-momentit: 10
Rupa: 2

Suihku count:
Opa: 3
Pasi: 3
Jones: 3
Hiki-Pena: 4Insane Affection
Studiopäiväkirja

7.6.2009

klo. 8.40 herääminen teltoilta aurinkosen hyytävään aamuun ( +6°C ). Pepe lähti Espooseen lämpimän sängyn luokse. Muut valmistautuu nauhoittamaan. Jouni jää kahvittelemaan.
klo. 10.30 sessiot alkaa Opan kliinimeiningillä. Erittäin sähäkän purkituksen jälkeen Jones saapuu, Brassilaiset pikkutuhmeliinit on nähty ja soittokädet lämmitetty.

Paspe oli lämmittänyt kädet jo aikaisemmin konehuoneessa ja ennen puoltapäivää soundien ruuvaamisen jälkeen Paspe pääsi veivaamaan vihdoin ja viimein omia osuuksiaan purkkiin. Anssi oli kuitenki vahingossa laittanut väärän mikin nauhottamaan Paspen pompottelua. Mikki oli 3 metrin päässä Mesasta ja se oli valmiudessa nauhottamaan Opan kitaraa. Meni tunti kun studiossa pähkäiltiin että miksi basson soundit on jotenkin perseestä. Anssin oho-count kasvaa kasvamistaan ja Pasin nikotiini vajarit pahenevat.

Eilisistä sessioista mainittakoon vielä, että psykemeininkiä koettiinkin Nature of Menin tahdissa, eikä Centuries of Abusen kuten aiemmin todettiin. Wavesissakin oli sellainen huvittava juttu, että kertsiin lähtevät slidenousut on hoidettu Ollin prätkän tulppa-avaimella paremman värkin puutteessa.

Samoihin aikoihin vajaan kuuden tunnin yöunet saanut Opa kävi virittämässä pihalle riippumaton ja otti pienet päikkärit. Vihdoin on Virroillekin saatu auringonpaistetta ja kelpaa olla ulkosalla. Spydäriä perushuttuna pitävä Opa päätti tänään rankaista sunnuntain kunniaksi ja illan ratoksi torstaimättö hernekeitolla jossa oli sipulia puolet kokonaistilavuudesta.

19.20 olimme saaneet 7 bassoraitaa purkkiin ja Pasille haettiin Ahdistus, tuska, syntiin vähän rosoisempaa soundia ja Bossin bass overdrive otettiin käyttöön Pasin Mesan Big Block 750:n ja 8 elementtisen Mesan rantasaunan jatkeeksi. Aluksi oli tarkoitus ottaa vain alkuintro säröllä, vannoutuneen cleanfanin, Pasin pyynnöstä, mutta Anssi huutelee tarkkaamosta: vedä biisi loppuun tällä soundilla ja loput cleanilla! Ööö, mitkä loput? Kaikki raidat on kuitenkin bassojen osalta purkissa puoli ysin aikoihin ja Honés pääsee hakemaan lisää cleanisoundeja rauhallisiin kohtiin.

Lisäksi Electro-harmonicsin Big Muffia kokeiltiin ihan vain läpällä vaikka se onkin kitarasärö, muttei se todellakaan ollut toimiva ratkaisu Pasin aktiivibasson kanssa. Big Muffia kuitenkin päästiin loppujen lopuksi sittenkin käyttämään kun Jonkkeli pääsi revittelemään kunnon sixtari fuzzi-säröt Flying Dead Birdiin.

Hakusessa oli puhdas soundi mikä tarvittaessa säröytyy hieman signaalin revittäessä putkivahvistinta. Kokeilimme Vox AC 30 vahvistinta jossa oli jumalainen soundi. Epäonneksemme siitä lähti epäilyttäviä häröääniä ja veikkasimme että putket olisivat menossa rikki. Kokeiltiin vielä Englin komboa mutta siitäkään ei saatu haluttua soundia. Vasta kun Engl toimi vahvistimena Marshallin 2 x 12 kaappiin, alkoi rosoinen clean toimia tiukempaankin tykitykseen. Loppujen lopuksi päädyimme tuttuun Engl:n komboon, ja homma toimii. Honk-Kelly otettiin pois lomalta Jonesin havaittua basson edistävän tahdin verran. Paskaa housuun.

Illan päätti tunnelmallinen soolosessio Deep Purplen hengessä kun Jonu päästi ilmoille tunnelmallisen kitaratilutuksen ATS:ään Steve Morsen plektralla, jonka hän sai Purplen 2005 keikalta, kun bändillä oli (sillonkin) telttailusessiot Tuurin lähimetsissä Ylistaron Arskan pelloilla. Plektra oli muuten aivan saatanan liukas paska soittaa, vaikka Morsen henki tuli plektran läpi sormenpäihin. Harmi etteivät nämä vibat kuitenkaan sopineet bändin tyyliin.

Opa rasvaa käsiään hamppurasvalla seuraavan päivän runkkusessioita varten. Silloin äänitellään kitarasooloja. Ei muuta kuin Madventuresia katsomaan.

OHO/UPS-count
Anssi: 169

Pizzeria aamupalat: 3
sateiset telttayöt: 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta: 0
Pilvettömiä päiviä: 0
Aurinkoisia päiviä: 2
Spinal Tap-momentit: 10
Hajonneet laitteet: 1?
Rupa: 2

Suihku count:
Opa: 3
Pasi: 3
Jones: 3
Hiki-Pena: 4 (lähti pois joten ei ole täyttä varmuutta lukemasta)

Insane Affection
Studiopäiväkirja

8.6.2009

Päivä alkoi samalla kaavalla kuin muutkin aamut: aamupaskat, -kahvit, -palat ja -tupakit. Päästiin 12:00 studiolle ja alettiin samantien ruuvaamaan Oltsin soolosoundeja. Anssilla oli Tc Electronics d2 tap delay josta saatiin hemmetin hyviä kaikuja aikaan. Opa ei päässyt kuitenkaan heti hivelemään kovakätisesti, koska Basuuna-Pasi aloitti päivän muuttamalla paria soittokohtaa.

Klo. 13.45 Opa tahkoo sooloja sormet liekeissä ja lähtee tauolle jonka aikana kuullaan ensimmäiset laulut Raspi-Honélta. Viimein biisit saavat sanoja ympärilleen. Waves sai lauluihin uuden kaivatun ilmeen Jonesin ja Anssin aivoriihestä, jonka jälkeen poijaat Pasin ja Opan kokkailujen ääreen. Syömisen jälkeen Opa sai mahdollisuuden soittaa loppujen biisien sooloja purkkiin ja totesi: Mun kädet tuoksuu vieläkin hamppurasvalta. Jammingin soolot purkkiin ja Jonari takaisin sorvin ääreen aukomaan päätään. Olberi ja Paspe nyökäilee hyväksyvään tahtiin, mutta voxujen kanssa tarkka Anssi revittää Jönsteriä kuin isä tukasta

Flying Dead Bird taitaa lauluosuuksiltaan olla aika haastava ja mietitiin, josko kovimmat kiekaisut hoidettaisiin vasta huomenna. Sinne se ukkeli kuitenkin paineli laulamaan ja Anssi huuteli perään: Jos tulee joku kohta, mikä oikeesti sattuu kurkkuun ni älä vedä sitä. Tarkkaamon Geneleceistä kajahtaa välitön palaute: ENPÄ!! Muutenkin biisin nauhoituksissa tarkkaamossa tipahdettiin muutamaan kertaan kun yhdessä kohdassa lauletaan I hit my head like a flying dead bird ja kaikki paikallaolleet pääsivät tulkitsemaan herkän näkemyksensä bird-sanasta ja Anssi töräytti n.50Hz:n röyhtäyksen joka tulee jäämään levylle.

Studiohöperöiksi pikkuhiljaa julistautuvat Paspe ja Opa kävivät pihalla metsästämässä hyttysiä pelkästään suulla ja pomppivat fiksun näköisesti ympäriämpäri. Lopputuloksena Pasi otti vaarin edellisestä biisistä ja täräytti päänsä erittäin näyttävästi koulun seinään ripustettuihin metalleihin ja blöddeähän siitä seurasi.

Päivän saldona seitsemään biisiin päälaulut kaikkiin muihin biiseihin paitsi Centuriesiin. Opa tykitteli soolot biiseihin Jammining, Insane Affection, Waves, Bird ja Et Tu Brute.Pasi selvitteli bassosotkuja kappaleesta DIMDIMDIM DIMDIM DUUUUUUUU,kuten hän itse asian ilmaisee, suu täynnä ruisleipää.

Tänään lähdettiin studiolta 23:00 ja kotimatkalla käytiin ihmettelemässä Virtojen yöelämää. Löydettiin Itsepalvelu kukkakauppa! Mahtavaa. Kaupan ovi oli auki ja eteiseen oli roudattu jääkaappi mistä pystyi nappaamaan jos jonkunlaisia puskia. Maksu suoritetaan postilaatikkoon. Insane Affection antaa isot peukut itsepalvelu kukkakaupalle. Vuokraisännästä huolimatta, Virrat kerää plussan.

Nyt kaikki kotikokit kynät syrjään, on aika Pasi-sedän iltapalareseptin. Ota jääkaapista päivällä tehty salaatti. Lisää roimasti grillimaustetta ja currya ja lisää Oltermanni juustoa. Viimeiseksi käytä metvurstia likaisella lattialla toiselta puolta (halutessa myös toinen puoli) ja lisää salaattiin. Insane Affection suosittelee tätä Pasin iltapalaa kaikille teille ennakkoluulottomille pikkutuhmeliineille

Illan päätteeksi jammailimme muiden biisien ohessa kappaletta Maija & Jussi. Keskustelimme takapotkusta ja eroottisesta groovesta, sekä muista vastaavista päivän polttavista puheenaiheisat..

Kello on nyt 02:00 ja svengaava ilta on kohta ohi. Huomenna vedetään biiseihin loput laulut, Opa groovailee viimeiset kitarat ja alkaa sairas editointi.
Kulkekaa Virrassa.


OHO/UPS-count
Anssi: 269

Pizzeria aamupalat: 3
sateiset telttayöt: 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta: 0
Pilvettömiä päiviä: 0
Aurinkoisia päiviä: 3
Spinal Tap-momentit: 11
Hajonneet laitteet: 1?
Rupa: 2

Suihku count:
Opa: 4
Pasi: 4
Jones: 4
Hiki-Pena: 4 (lähti pois joten ei ole täyttä varmuutta lukemasta)

Insane Affection
Studiopäiväkirja

9.6.2009

Tänään päästiin ylös vasta 11.15 kerrankin lämpimän yön jälkeen. Kahvit ja studiolle klo 13. Rasvat toimii ja Opan sormet liitelee läpi Nature of Menin. Korvat on saanut hyvin lepoa ja taas biisit kuulostaa helvetisti paremmalta kuin eilen 11 tunnin nauhotteluiden jälkeen. Opa maustaa biisejä mestarikokin antaumuksella ja biisit alkavat pikku hiljaa saada lopullisen muotonsa. Taas kuitenkin huomattiin, että livesoitto olisi todella hyvä tapa hoitaa nauhoitukset, koska esim. Centuries of Abusessa Jones ja Pasi vetivät ihan omiaan pohjiksi ja soolon nauhoitukset keskeytyivät sointukierron uusimiseen.

Kolmen jälkeen kaikki vinguttelut ovat purkissa ja Jonttu pääsee jatkamaan Waves:n demolaulujen paikkauksella.
Yritys poikii An old man went by, I tried to read his v**** ja toisessa kohtaa now dont be afraid of... v****. Loppupeleissä homma saatiin toimimaan kuitenkin sveitsiläisen kellon tarkkuudella ja turkkilaisella antaumuksella.

Lauluja jatkettiin vielä safkatauon jälkeen ja Paspe ja Opa pääsivät vihdoin avaamaan kunnolla äänensä Centuriesissä, Naturessa ja Insanessa, joissa kunnon possehuudot raikaavat.
Anssi kaipasi jotain pientä hinttarimaista korkealta laulettua ekstraa Naturen yhden kohdan road-sanan kanssa ja kyllähän sieltä niin gaymäistä kamaa tuli, että helvetin hyvältä kuulosti. Pistettiin vielä Et Tu Bruten c-osaan mahtavat stemmalaulut herkistelyä, joten toivotaan että niitä pikkuhousuja alkaa kohta sadella. Ei karhukaan riehu koko aikaa, se syö välillä puolukoita.

Anssi visioi Centuriesin ensimmäiseen säkeistöön vähän radiopuhelin-efektiä lauluun, joka osottautui ihan saakelin toimivaksi jutuksi. Jones rassasi kurkkuaan antaumuksella ja loppujen lopuksi kaikki lauluosuudet saatiin purkitettua. Päivän mittaan Jones sai onneksi apua muilta jätkiltä ainakin Nature Of Meniin, Et Tu Bruteen, Centuriesiin, Jammingiin ja Insaneen. Pojat päästivät antaumuksella ilmoille sulosäveliä ja energisiä nyrkinheilutus huutoja.

Anssi esittelee illalla vielä studiopäivän päätteeksi bändin pojille vähän binaural soundia, joka on muuten aika kuumottavaa (tsekatkaa Virtual Barber Shop youtubesta). Siinä nauhoitus on hoidettu tekopään avulla, joka luo aidon varjostustunnelman, joka saa aikaa kolmiulotteisen tunnelman. Parturi leikkasi Pasin 60 cm hiukset muutaman minuutin sessioiden aikana ja sekös herraa kauhistutti.

Tänään oli periaatteessa viimeinen soitto- ja laulupäivä ja huomenna aletaan tarkastella mitä kämmejä ja häröääniä sieltä vielä löytyy. Jotain akustista kitaraa, tamburiini- ja rytmimuna osuuksia ja muuta efektistöä nouhoitellaan jossain rakosessa myöskin. Juuri käydyt pohdinnat ja referenssilevyjen kuuntelu taitaa johtaa siihen, että bassosoundi tulee olemaan basarin alla.


OHO/UPS-count
Anssi: 310

Pizzeria aamupalat: 3
Sateiset telttayöt: 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta: 0
Pilvettömiä päiviä: 0
Aurinkoisia päiviä: 3
Spinal Tap-momentit: 13
Hajonneet laitteet: 1?
Rupa: 2

Suihku count:
Opa: 4
Pasi: 4
Jones: 4
Hiki-Pena: 4+x? (lähti pois joten ei ole täyttä varmuutta lukemasta)


Insane Affection
Studiopäiväkirja

10.6.2009

Spinal Tap-momentit kasvaa. Aamulla herättyämme telttojen vieressä oli lappu jossa luki Aiotteko olla pitkääkin tässä telttailemassa? Oli puhetta muutamasta päivästä. Perus settiä. Tämä haiskahti jo tokalta häädöltä. Pasi kuitenkin näytti diplomaattiset kyntensä ja klaarasi meille kaksi tarvittavaa lisäyötä. Hyvä näin ja taas hampparit ovat tyytyväisiä elämäänsä metsässä...

Pitkin viime viikkoa hammaslääkärissä rampannut Anssi ihastutti aamupalalla kanssaruokailijoita näyttämällä mitä mielenkiintoisimpia mönjiä poistettujen hampaiden koloista löytyikään. Nami nami, Opalla meinas tulla vauvabuglut suuhun.

Studiolle päästyämme Opa soitti vielä tarvittavat lisäykset akustisella kitaralla ja sitten päästiin editoimaaan materiaalia, jota on kertynyt n. 30 Gb:n verran. Rummut tsekattiin vielä, vaikka ne onkin jo soittovaiheessa hyväksytty. Mehän ei mitään Beatdetectiveä käytetä ja autotune on kuuroille! Tämä tulee kyllä näkymään pienenä eloisuutena levyllä, mutta onpahan rehellisempää musaa. Kannattaa tulla kuuntelemaan sitten keikoillekin miltä kuulostaa, sillä Insane Affection on henkeen ja vereen livebändi.

Rumpueditoinnin hoitamisen jälkeen erittäin studiohöperö Opa, joka on ollut erossa motskaristaan yli viikon päätti käydä hankkimassa kunnon hien pintaan krossailemalla Virtain laskettelurinnettä ylös, alas ja vähän minne sattuu. Myöskin Virtain hiekkarannan sijainti tuli selvitettyä. Siellähän soitti lauantaina Indica, jota Paspe ja Pepe olisivat halunneet käydä vilkuilemassa samalla kun kitaroita nauhoitettiin. Paspella taitaa olla insane affection kyseisen bändin basistia kohtaan, mutta tälläkin kertaa jäi näkemättä.

Pasin kaljahammasta alkoi inhottavasti kolottaa heti bassoeditoinnin jälkeen ja mies päätti poiketa lähikauppaan ostamaan lavan kaljaa. Anssin keittiö alkaa pikkuhiljaa pursuamaan tölkeistä ja tyhjistä lavoista. Opa ja Jouni jäivät studiolle visioimaan kitaroiden editointia. Pasi kuvasi videokameralla samalla reissulla reittimme teltoilta studiolle. Näytetään sitten video diaryssa meidän joka päiväinen kävelylenkki kunhan saadaan tietotekniikka toimimaan kunnolla. Tällä hetkellä kone ei anna ajaa virustorjuntaa enää läpi jääden junaamaan tietyn tiedoston kohdalle. Uudet yritykset eri päivinä poikivat vain enemmän tartunnan saaneita tiedostoja samaan kohtaan pysähtyen ja muutenkin koneen sekoilu senkuin lisääntyy. Tietotekninen taito ei tällä remulaumalla ole ihan huipussaan ja tilannetta voisi kuvailla lähinnä hyvän bändin nimellä Rage Against The Machine!

Ja voi sun helvetti!! Jonesin piti lähteä katsomaan suomen peli baariin, mutta mitä vielä... Virroilla on 2 ravintolaa, bar 66 oli kiinni ja toisessa paikassa ei edes löytynyt kanavaa 5, vaikka kuinka yritti. PRKL. Virrat on paska paikka.

21.12 kaikki rummut, kitarat ja bassot editoitu.

8 Gb hyötymatskua.

Nyt on hommat pikku hiljaa purkissa ja tänään ei itketä, eikä suljeta korkkeja. Vanha litrahuulena tunnettu Pasi veti vesiperän päivän ensimmäisessä juomakilpailussa, jossa Pasi kumosi oluen tiukasti 56 sekuntiin. Opa ja Jones taistelivat tiukasti oluenkumoskilpailun voitosta. Jones kumosi oluen 10 sekuntissa ja Opa hävisi niukasti, juoden oluen 11.5 sekuntiin. Tänään pistetään blogi ulos, normaalista poiketen jo ennen puoltayötä koska tänään vedetään hirmu lärvit. Suuntaamme oluiden kanssa kohti laskettelumäen huipulla sijaitsevaa laavua. Saa nähdä mitä tapahtuu.. Raportoidaan siitä huomenna.

BTW, Waves biisissä lauletaan nyt This voice in my head, drives me insane, new derdy dues, sillä on monia merkityksiä, mutta mitä se sinun mielestäsi tarkoittaa??


OHO/UPS-count
Anssi: 310

Pizzeria aamupalat: 3
Sateiset telttayöt: 1
Päivät ilman ainuttakaan olutta: 0
Pilvettömiä päiviä: 0
Aurinkoisia päiviä: 4
Spinal Tap-momentit: 14
Hajonneet laitteet: 1?
Rupa: 2
Häädöt: 1
Tahattomat päähän kohdistuneet iskut: 6

Suihku count:
Opa: 4
Pasi: 4
Jones: 4
Hiki-Pena: 4+x (lähti pois joten ei ole täyttä varmuutta lukemasta)

Kirjoittanut Mr.Jones 03.06.2009

            800×600  -  77 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (17 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Veri: Epic.
samip88: Tässä kyllä huomaa miten jokin alkaa tökkimään niin sit tökkii kaikki xD kovaa se on muusikon elämäkin, mutta samalla myös palkitsevaa ;)
mezal: Vaikuttaa enemmänkin ryyppyreissulta nämä "äänitykset"...
Sadevelho: Onpas mainion tarkasti tehty selonteko orkesterinne elämästä.
Mr.Jones: Kyllähän tuolla "vähän" ryypättiin mutta hommat hoidettiin myös! Ei kaiken pidä aina olla niin totista... Sillon ku soitettiin oltiin soittokunnossa muuten oltiin luovassa tilassa. Elokuun lopulla pitäis lätyn tulla ulos niin katsellaan sit miltä kuulostaa
Mr.Jones: Nyt löytyy youtubesta myös videopäiväkirjaa niin voi käydä ihmettelemässä toilailua. http://www.youtube.com/user/InsaneA … #play/all/uploads-all/1/1nn-sgEsOIY
dfloreno: mahtavuutta... nyt ymmärrän jo paljon enemmän :)
Mr.Jones: Ja nyt 4. päivän studiosekoilut ladattuna youtubeen!! http://www.youtube.com/watch?v=aQY3Vtyfq28
jalaluus: Rentoa kaupantekoa, kiitos sinulle paljon!

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti