Muusikoiden.net
13.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.03.2009: T-Rex Mudhoney OD/dist


Ostin pari viikkoa sitten T-Rex Mudhoney-pedaalin.

Pedaalissa on gain-, volume- ja tone-säädöt, sekä pieni boost-nappula. Miedoilla asetuksilla saa aikaan pieni buustaus joka tekee clean-soundista täyteläisemmäksi ilman sen enempää säröä. Diskantti paistaa läpi hyvin melkein kaikilla gain-asetuksilla (jos tonepotikka antaa luvan siihen) ja särön määrä vaihtelee hyvin paljon omasta tatsista, eli pedaali seuraa dynamiikan soitossasi erittäin hyvin. Kovimmilla gain-asetuksilla ja boost-nappula päällä saa aikaan täyteläistä fuzztyylistä säröä, joka sopii erittäin hyvin sooloihin, muttei ehkä yhtä hyvin powerchordseihin. Niin kuin nimikin sanoo, soundissa on vähän mutaa. Tosiaalta on hyvin paljon hunajaa kompensoimassa. :-) Erinomainen pedaali bluesiin ja rokkiin, etenkin jos halutaan vintagehenkisempää soundia.

Pedaalin suurin miinus on että boost-toiminto on vain pieni nappula. Pedaali olisi monipuolisempi livekäytössä jos boostin saisi päälle samantyylisellä jalkasvitsillä kuin pedaalin on/off switsi. En toisaalta juurikaan soita kitaraa keikoilla enää kun olen enemmän basisti kuin kitaristi.

Tämän pedaalin oston yhteydessä myin vanhan Hughes&Kettner Tubeman-pedaalini, jota sekään ei huono ollut, mutta tämä pedaali antaa minulle enemmän juuri sellaista soundia jota haluan. Suosittelen. Uskallan melkein vannoa ettei tämä tulee koskaan päätymään mnetin torille...

Käytän muuten Strato jossa DiMarzion Area 67 ja 61 mikit, ja Fender Hot Rod Deluxe-vahvistimen. Kokeiltu on myös Mesa-stäkkiin, ei pahalta silloinkaan kuulostanut. ;-)

Lisää kuvia, specsit ja soundiclipit: http://www.t-rex-engineering.com/Default.aspx?ID=2&ProductID=PROD36&VariantID=

E: Pakko lisätä että onhan harvinaisen hyvännäköinen pedaali myös. :-)

E2: Powerchordit kuulostavat hyvältä miedoilla ja keskisuurilla gain-asetuksilla. Muta tulee kuvaan vasta kuin boost on päällä ja gain potikka osoittaa koilliseen tai sen yli. Näin ainakin oman straton kanssa.

E3: Laitoin tähän heti oston jälkeen halvan if-merkkisen mainospatterin. On kestänyt yllättävän hyvin. Monta soittotunteja jo takana, ja eilen illalla jäi pedaali kytkettynä ja päällä, samoin vahvistin. Aamulla ei ollut vieläkään merkkejä siitä että patteri olisi loppumassa... Ei siis näköjään syö pattereita kovin paljon. :-) E4: Ja edelleen toimii, viikko myöhemmin melkein...

Päivitys 5: Ostin viikko sitten uuden kitaran, Ibanezin Artcore-sarjan AF-95 puoliakustinen, jossa pari humpparia. Täytyy sanoa, että pedaali sopii melkein vielä paremmin tämän kitaran kanssa kuin straton, kaikilla gain-asetuksilla. Tästä yhdistelmästä irtoaa mielettömän hyvänkuuloiset soolosoundit, myös rankemmat sellaiset, eikä komppisäröt yhtään huonompia ole. Ruuvaamalla volaa alaspäin kitaralla, särön määrä vähenee juuri kuin pitääkin, ja komppisoundin ja soolosoundin saa helposti aikaan juuri sillä tavalla.

Vaasan Unisound myy muuten näitä tosi hyvään hintaan, huomattavasti halvemmalla kuin T-kauppa. Olen melko vakuuttunut siitä, etten tule koskaan tarvitsemaan toista säröpedaalia. Tästä irtoaa kaikki särösoundit jotka tulen koskaan tarvitsemaan. Olen soittanut kuitenkin sen verran kauan jo että voin tuon sanoa. Tiedän mistä pidän... :-)

Kirjoittanut Mange 23.03.2009

            446×446  -  14 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

250768: Hyvä arvostelu maailman parhaasta pedaalista.Toi on ollut mulla luottotyökalu jo pari vuotta.Ainut pedaali mikä säilyy.
Lilli: Täältä samansuuntainen kommentti; loistopedaali!
peugeot: T.Rexin pedaalit ovat kautta linjan loisto pelejä...
author: Tuolla melko hyvä kattaus sampleja http://www.noiseon.com/effects/TRex/Mudhoney/default.aspx

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti