Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.02.2009: Black Beauty -vertailu


Tässä artikkelissa vertailen Ludwigin ja WorldMaxin Black Beauty-virveleitä.

WorldMax on saanut hyvää palautetta rumpuvertailuissa ja lehtien artikkeleissa. Muusikoiden netin jäsen Nolte oli ostanut itselleen 6,5x14" WorldMaxin ja tykästyi virveliin. Useampia virveleitä omistaneena hän oli sitä mieltä, että nyt oli käsissä paras virveli, mitä omassa standissa on vieraillut.

Järjestimme testin, jossa virveleitä oli useampia. Kahteen telineeseen laitettiin virveleitä. WorldMax oli aina toisena ja toisessa standissa oli vuorollaan jokin kuvan Ludwigeista ja yksi Taman BB-kopiokin kävi lyhykäisesti standissa.

Nyt oli hyviä rumpuja testissä. Se meille molemmille oli selvää jo ensi lyönneistä lähtien.

Omat suosikkini olivat L2005 (kaiverrettu 5x14" BB), LB552 (Lakattu pronssirunko ja valuvanteet), LB402BT (tubelugit, kromattu messinkirunko). WorldMaxia lähinnä soundiltaan oli 5x14" Ludwigin Black Beauty valuvantein. Koska rumpu oli kuitenkin matalampi, halusimme tehdä lähemmän vertailun saman syvyisten BB-rumpujen kesken.

LB417 on vuodelta 1979 ja ainoa Black Beautyni, joka oli samalla runkomitalla, kuin WorldMax. Vaihdoimme lyöntikalvoksi Remon CS-kalvon, koska WM:ssa oli sellainen. Ludwigini kärsi huonosta matosta, mutta saimme rummut melko samoihin vireisiin. Eroakin oli. Yleispiirteinä Ludwigeissa oli hiukan parempi maton reagointi pienempiinkin lyönteihin. WorldMax oli herkkä sekin, mutta kapulan ääntä oli hiukan enemmän. WM oli hiukan kuivemman soundinen ja siinä oli keskiääntä enemmän, kuin Ludwigeissa. Kaikki rummut kestivät hyvin voimakkaimmatkin lyönnit ilman tukkoon menemistä.

Nolte halusi myös Ludwig Vistaliten (5x14", 1972) testiin. Rumpu oli porukan epäherkin, mutta keskelle ja kovaa lyötynä soundi palveli rockin jytkettä aivan koko rahalla.

Treeniksen seteistä yhdessä oli Taman BB-kopio. Kymmenen lugia ja valuvanteet ja kelpo työnjälki antoivat odottaa hyvää, mutta tässä porukassa rumpu sai kouluarvosanan kuusi, muiden kerätessä arvosanoja kympistä ysimiinukseen.

WorldMax on reilusti hintansa arvoinen. Suosittelen rumpua kaikille, jotka haluavat edullisen rummun, jossa on kolme kertaa kalliimman merkkivirvelin sointi. Soundi on pehmeä ja häiritsevää yläpään ringiä ei ole ollenkaan.

Rumpu on muuten laadukkaasti tehty, mutta nostaja ei vakuuta toiminnallaan ja laadullaan.

WorldMax:

+ hyvä soundi
+ edullinen hankintahinta
+ yleinen työnlaatu

- nostaja

Näyte (WM ensin jokaisessa "kuviossa"):
http://www.zshare.net/audio/56401745e2d8473c/

Kirjoittanut hollmi-5 24.02.2009

            800×600  -  114 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (18 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

RstoU: Hyvä pojat! Ounastelinkin, ettei tuo WM ole hintansa väärti vaan paljon enemmän. :) Harkitsin tuollaista itsekin, ja nyt vieläkin enemmän. Valuvannetta laittaisin itse kehiin, vai ovatko nuo WM:n vanteet kuinka jämäkät?
Nolte: Hyvä ja totuudenmukainen artikkeli. Jos hifistellään, ja miksei hifisteltäisi, niin WorldMax kirjoitetaan WorldMax, elikkäs yhteen. Mutta koska tarjosit kaljan, niin annan silti 5/5 tähteä. ;)
hollmi-5: WorldMax -kirjoitusasu on nyt korjattu.
Sonormies: Mainio artikkeli! Mielenkiintoinen tutkimusasetelma, napakka kirjallinen esitys, hyvä informaatioarvo. Loistavaa, jätkät! Kymmenen pistettä ja .. ei kun vaan 5 tähteä.
J.Hollström: Just noin, mist tiesit.
Velli: Selkeä ja (suht) puolueeton arviointi! Hienoja pelejä oli testissä.
OPJ1974: Kiitos tästä, en siis tehnyt yhtään pöhkömpää ostosta. Kunhan se lumpi ny vaan tulis, perk...
triaxis: Hyvä Savonlinna!! Koska vanhemmat BB:t ovat hinnoissan, on hyvä saada toimiva vaihtoehto soittajille. paljon tähtilöitä!!

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti