Muusikoiden.net
20.11.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.04.2010: Wolf KLP-35 "Solid PRS-copy"


No niin, hei taas kaikki urheilun ystävät!

Jälleen kerran pikku kettu innostui kovin kimppatilaamaan Korean pojilta soitinta. Tarkoituksena oli saada erääseen projektiin aihio, mutta tulikin "vähän enemmän" eli ihan omillaankin toimeen tuleva soittopeli.
Tämä on jo kuudennen kimppatilauksen satoa tuolta Etelä-Korean KHL-firmalta, valmistajatietojahan näissä ei kovin ole ollut. Kuitenkaan mitään syytä ei ole epäillä etteikö valmistusmaa olisi myös Etelä-Korea...päätellen kitaran osista sekä lähetyssatamasta, kuten tuolla "kimppatilaushuoneessa" on juttua ollut.
Noh, tilausvaiheessa kiinnostuin kovin tästä kyseisestä kitaramallista, ja ei kun mukaan kimppatilaukseen kera muiden. Yleisen käytännön ja laivarahdin normaalin pitkähkön odottelun jälkeen kävin noutamassa lootan läheisen kauppakeskuksen pihamaalta, jonne se oli saapunut Riccen kyydillä. Matkaan E-Koreasta oli liittynyt moniaita käänteitä, mm. tanskalaiset olivat noita kimppatilauskitaroita pitäneet neuvotteluvaltti-panttivankeina, kun oli heillä ollut kuulemma keskeneräisiä juttuja suomalaisen huolintaliikkeen kanssa.. Voi kitara-ressukkaa.

No, kotiin ja lämpimään
pääsi soitin, tukeva pahvilaatikko auki ja siellähän se:

WOLF KLP-35 ASH BGB
(Jonka toimitti KHL, mikrofonit BHK..noilla korean-pojilla on kova viehtymys 3-kirjaimisiin koodeihin)

Ensivaikutelma lievästi yllätti, ei sillä etteikö olisi korealaisiin soittimiin kokemusta ennestäänkin.. Hyvinkin "tuhti" ja ensivaikutelmana todella hyvin tehty soitin. Jos lavassa olisi joku arvostetun myyntiketjun oma logo, olisi hinta varmaan 2-3 -kertainen. Ei siis valituksen aihetta lain!
Sitten vähän perkaamaan, että mitä taas tuli hankittua.
Soitin itsessään on kovin Paul Reed Smithin valmistamien soittimien kaltainen, eiköpä niistäkin ne SE-mallit lie Koreasta. Runko on tehty 2 palasta itämaan saarnia eli virallisesti Sen-ashia kauniilla syykuviolla, joka näkyy sekä kannesta että pohjasta. Kaula on vaahteraa, lapa scarf-jointilla. Eli se lavan osuus on liitetty kiilamaisesti muuhun kaulaan. Kaulan liitos runkoon on itämaiseen tapaan suoraan mikkikoloon sahattuun nelikulmaiseen "laatikkoon", ei mitään varsinaista rakennusta hidastavaa soviteliitoksen tekoa. Huomionarvoista on se, että kaulapuun "huuli" eli se tenon on mallia "pitkä" eli menee mikkikolon puolivälin yli. Tukeva, mutta tarpeen, muuten kaulaliitos jäisi tämäntapaisessa kitarassa heikoksi. Kaulan profiili on mukava C, ei paksu ollenkaan. Heel eli kaulan rungon puolen "tyvi" on myös mukava käteen, ei laisinkaan "laatikkomainen" joka vaivaa usein monia tämäntapaisia soittimia. Otelauta, joka on muuten reunalistoitettu varsin asiallisesti, on ruusupuuta, ja siinä on helmiäisestä tehty TOL- eli Tree-Of-Life upotus, joka tässä kitarassa oli todella siisti, vain muutamia liimajälkiä jäänyt. 24 nauhaa, joissa oli sitten se ensimmäinen suurempi moite, välillä 13-18 oli ilmeisesti nauhaprässiin jäänyt joku vierasesine, joka oli painanut pahat urat H- ja E-kielien välille joka nauhaan. Ei se ura kovin syvä ollut, mutta teräväreunainen. Satula, joka muuten oli satulauraan nähden liian lyhyt ja kapea, on joko grafiittisatula (tai mustaa keinoainetta), urat olivat hyvät ja hyvällä korkeudella. Muutenkin kitaran säädöt olivat merimatkan jälkeenkin hyvät, tehdassäädöt ilmeisen paikalleen tehty.
Virikoneet ovat no-name miniGroverin kopiot, toimivat ja pitävät vireen.
Muu rauta (talla ja peräkappale) korealaista Sung-Il työtä, talla on ABR-kopio tallapaloja kiinni pitävällä jousilangalla.
Elektroniikkapoteron kansi on ilmeisen huonosti sovitettu, ja siksipä sen toinen reuna on kiillotuslaikalla poltettu siten, että huonohko ja halpa muovi on sulanut ja siihen on tullut valkoista "sulamisjälkeä". Mikkikytkin ja kaksi potikkaa ovat perus-itämaan kamaa, tosin mikkikytkin on japanilaista laatikkomallia. Ei ollenkaan paha, toiminta on jämyä ja täsmällistä.

Kitarassa on 2 kpl BHK-tehtaan käämimää humpparia, jotka on hyvät, PAF- henkiset ja kunnolla vahatut. 8,6 kOhm sanoo mittari. Kuorien kultaus on tasaista. Taas tulee tuo tosiasia ilmi, että jos itämaan-kaveri varustaa jonkin nimellään, tai firman nimellä siis, se on huomattavasti parempaa kamaa kuin nimetön. Tämä on se ammattiylpeys ja "kasvojen menettämisen" pelko..
Alkuperäisillä mikrofoneilla varustettuna sointi on täysin OK ja mikit ovat erottelevat ja tasapainoiset. Tone kaipaisi ehkä hieman virittelyä kuitenkin.

Tähän astinen loppupäätelmä on pelkästään positiivinen, hyvin tehty ja virheettömästi viimeistelty soitin, joka antaa todellakin "vastinetta rahalle" jopa tuota toista eli Wolf SS:aa paremmin.

No, eikö siinä oo mitään vikaa, kuulen jonkun kysyvän... Joka kitarasta löytyy vikoja, ei siinä mitään.. Kaulan viimeistely ennen lakkausta on tehty luultavasti puristelemalla, se ei ole tasainen, jos kohta ei siinä mitään selkeitä "kuoppia" ole sentään. Kansipuussa on lakan alla n. 14 mm terävä painuma, ja rungon takapuolella on myös muutama loiva painuma, peilaavat kunnon valossa selvästi.
Mikkikehyksen ruuvit ovat jostain burmalaisesta joulutinasta, mikinvaihdossa meni hylkyyn kolme. Sähköpuoli on erittäinkin epäsiististi tehty, johtimia ei ole viitsitty lainkaan siistiä määrämittoihin, vaan konehuone on piuhaa täynnä. No, positiivista ja huomionarvoista on se, että kaikki johtimet (kielimaata lukuunottamatta tietysti) ovat suojattua kaapelia.
Jakki oli jakkilevyssä kiinni vain "hyvällä tahdolla" koska siitä oli jäänyt kiristysmutterit kiristämättä. Edellä oli jo mainittu satulan väärä koko.

Siltikin, soitin on vallan oivallinen PRS-johdannainen, ja eipä tästäkään tullut aihiota siihen projektiin, mihin sitä suunnittelin. Liian hyvä skeba siihen. Mikit vaihdoin Teslatekin Plasma II -mikrofoneihin, vain pelkästään siitä syystä, että ovat ulostuloltaan tehokkaammat, joka on tarpeen, jos niitä modailee. Alkuperäismikit olivat tuohon tarkoitukseen sopimattomat, lisäksi niissä oli ainoastaan 1 + maa-johdotus.

Kirjoittanut fox 19.02.2009

            795×600  -  74 kt.


Arvostelu

4,74,74,74,74,7    (29 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

efunkelist: olikos rauta nyt sung-iliä vai jin-hoota, tosiaan?
fox: Tallassa lukkee jotta Sung Il, tosin tuohon kuvaan on talla jo vaihtunut..
ankkiz: Hieman enempi vois entteriä painella, jottein tule ihan tajuttomia mörkökappaleita. Muuten ihan mukavaa luettavaa :)
mattim: Onko wolf viela pitänyt kuosinsa suomen talvessa ?

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti