Muusikoiden.net
17.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.01.2009: vanha kitaracombo uuteen uskoon


Tarina lähti liikkeelle siitä, kun sain päähäni rakentaa tylsän ibanezin pikkuvahvarin (kuva3) kaveriksi kitarakaapin ihan kokeilumielessä. Autotallissa etsiessäni sopivaa levymateriaalia, käsiini sattui vanha ränsistynyt salora putkiradion runko (kuva2). Hetken tuota kapistusta pyöriteltyäni sain päähäni rakentaa rungon pohjalle vintage-henkinen kitaracombo. Ei muuta kun ibanez purkuun ja sovittelemaan.

Vahvistinosaa (kuva4) joutui hieman modaamaan mm. muuntaja piti kääntää ympäri nousemaan ylöspäin sekä virtaliitin piti siirtää vahvistinrungosta takaseinään, jolloin joitakin johtoja piti uusia. Hioin myös vahvistimen etupaneelin maalin pois esteettisistä syistä.

Radion runkoa piti myös hieman muokata. Etuseinässä olevaa alasyvennystä piti sahalla syventää entisestään, jotta kaikki nupikat pääsi pyörimään ja ylipäätään näkyviin. Ylipäätänsä runko oli kuin tehty tätä käyttöä varten ja osien sijoittelu tuntui luontevalta.

Kun muuten hommat oli saatu tehtyä, oli aika lähteä kaupoille tarvikkeita ostamaan. Kaiutin elementiksi valitsin jensenin CH 10/35 8ohm lähinnä hintansa takia. (Tämmöseen kokeiluprojektiin en hirveesti rahaa halunnu upottaa..) ja kaiutinkankaaksi tyyliin sopiva riekale.

Kun viimeisetkin osat olivat hallussa, oli aika pistää paketti nippuun. Pienen sovittelun ja sahailun lopputuloksena tuli mielestäni melko tyylikäs kokonaisuus (kuva1).

Projektina tämä oli melko yksinkertainen ja lopputulos palkitseva, joten tällainen projekti onnistuu myös poropeukaloilta. (kuten minä) Ei tällä tosin mitään ihmeitä saada aikaan, lähinnä vain ulkonäöllisin osin, mutta ainakin itselleni tämä piristi kummasti soittoharrastustani. Ja mikä parasta, ei hintaakaan kertynyt kuin vähän päälle 40e!

PS. Tarkoituksena on vielä repiä vanha revennyt viilu pois ja pistää joku lakka päälle kunhan kerkiää, mutta onhan tuo noinkin ihan tyylikäs.

Kirjoittanut ViKa 08.01.2009

            799×600  -  87 kt.


Arvostelu

4,54,54,54,54,5    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Vladi: On kyllä veikeän näköinen vahvistin. Näyttää vanhalta telkkarilta tai radiolta, mutta se lieneekin tarkoitus. Hyvä artikkeli!

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti