Muusikoiden.net
13.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.12.2008: DIY Ludwigin pre -68 SS matto


Ludwigin 1920-luvulta vuoteen 1968 käyttämään Supersensitive-koneistoon ei saa kuin yhden tarvikematon. Puresound sitä valmistaa. 12-lankaisena se tuntuu hiukan liian vähäkarvaiselta. Melkoisen etsinnän olen tehnyt, mutta muita uusia mattoja en ole onnistunut löytämään.

Kokeilin valmistaa maton itse ja tässä artikkelissa kerron, kuinka valmistus eteni ja mitä sain aikaiseksi.

Artikkelin kuvassa näkyy alkuperäisen Ludwigin valmistaman maton lisäksi kaikki tarvittavat osat teräsniittejä lukuunottamatta.

Kuvassa oikealla on 0,6 mm galvanoitu teräslanka, josta 0,8 millisen mighitsaus-langan ympärille kiersin akkuporakoneella tiiviin jousen. Kuvassa vasemmalta oikealle on lanka mig-langan ympärillä, ydin poistettuna ja lanka venytettynä. Näin sain valmistettua maton jouset.

Kuparista valmistin maton päät. Päät niittasin 4mm teräsniiteillä yhteen, jolloin maton päät pääsevät liikkumaan ja matto asettuu suoraan automaattisesti.

Jousilangat kolvasin 100-wattisella tinakolvilla ja juotostinalla kuparilevyihin kiinni. Kupari johtaa hyvin lämpöä ja juottaminen oli helpompaa, kuin teräkseen.

Puusta valmistettuun asennuskehykseen ruuvasin maton päät suoraan linjaan ja oikealle etäisyydelle toisistaan. Jouset asettelin oikeille paikoille ja lukitsin puulistalla juotoskohdan läheltä. Näin sain jousilangat aseteltua suoraan ja hyvään järjestykseen.

Maton valmistuttua kiinnitin sen paikoilleen ja testasin rumpua. Matto toimii kuten pitääkin. Soundi on pehmeämpi ja tummempi, kuin Puresoundin matolla. Alkuperäismatto asettuu näiden kahden väliin.

Suosittelen kokeilemaan maton valmistamista, mikäli tarvikemattoa ei löydy ja alkuperäinen malli on tiedossa tai hallussa.

Tämä matto on prototyyppi. Seuraava matto valmistuu nopeammin ja laatu on parempi. Nyt oli muutama yritys/eredys-vaihe tässä projektissa, mutta niitä osannen välttää jatkossa.

Kaksi kännykkäkamerakuvaa valmiista matosta:

http://picasaweb.google.fi/mikaholl/Rumpukuvia#5275268407700903970

http://picasaweb.google.fi/mikaholl/Rumpukuvia#5275268490068982050

Kirjoittanut hollmi-5 02.12.2008

            800×600  -  68 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (22 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kailis: Tämäkin vielä. Seuraavaksi paineilmalla toimiva basarin spedu =D
Tindrum: Aivan loistavaa! Opettajan ammatista eläkkeelle jäädessäsi lienee "huilailuammatti" keksijä?
RstoU: Erinomaista tee-se-itse-kulttuuria! Ja täältä löytyi tuo kadonnut linkki erittäin runsaasti GASia aiheuttavaan Rumpukuvia-kansioonkin. :)
Sonormies: Olet sä aika nikkari! Mainiota, Mika!
tahl74: Erinomaista! Tällaisesta lukee mielellään!

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti