Muusikoiden.net
08.08.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.11.2008: Paiste 2002 Mediumin customointi


Paisten 2002-sarjan punaleimainen 20" Medium tuntui liian paksulta crashiksi ja rideksi se oli kehno. Crashatessa soundi oli kyllä voimakas ja todella heavyyn meininkiin varmasti paikallaan, mutta omaan käyttööni se ei sopinut. Vastaavasti mustaleimainen 2002 20" Medium on todella hyvä crashi. Koska jotaikin oli selvästi vinossa, ryhdyin asiaa tutkimaan. Muoto ja materiaali ovat samat molemmissa joten punnitsin pellit. Mustaleimainen olikin yli 200 grammaa kevyempi. Tällaisenaan pellille ei ollut käyttöä. Lätty oli huonossa hapessa ulkoisesti. Tämä oli brilliant-käsitelty ja osa pellistä oli menettänyt loistonsa. Lähes tummanruskea kahden kämmenen kokoinen alue kiiltävän pellin pinnassa ja punaiset isot leimat tökkivät silmääni.

Symbaalin ohentaminen pudottaisi painoa. Sorviin 20" on liian iso, joten pylväsporakone ajoi sorvin virkaa tällä kertaa. Valmistin vanerikiekoista, kumista ja 12mm pultista sekä mutterista kiinnikkeen porakoneen istukkaan. Työkaluteräksestä valmistetusta kovametallipalasta muotoilin sopivan terän sorvin teränpitimeen kiinnitettäväksi. Terä on pyöreäksi hiottu ja siinä on kynsi leikkaavuutta lisäämään.

Porakoneen kierrokset asetin pienimpään mahdolliseen, eli noin sataan kierrokseen minuutissa. Terän painoin käsin pellin pintaan ja sorvasin ulkoa sisäänpäin. Molemmin puolin sorvasin useita lastuja pois ja lopulta jalkojen juuressa oli rakennusmiehen kypärällinen pronssilastua kaunita kiehkuroita. Noin 200 grammaa sitä lastua syntyi. Punnitus antoi lukemaksi 1906 grammaa. Soundi parani huikeasti. Nyt sointi on matalampi ja musikaalisempi omaan korvaan.

Ulkonäkö muuttui myös. Kuvassa näkyy, kuinka pidikkeen juuresta näkyvä tumman ruskea muuttuu kirkkaaksi pronssiksi. Kuvan oton jälkeen sorvasin koko alueen kirkkaaksi.

Kirjoittanut hollmi-5 08.11.2008

            800×600  -  81 kt.


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (22 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jtpennane: Mukavaa DIY-meininkiä. Ääninäytteitä ennen/jälkeen olisi saanut kyllä olla mukana! Hyvä artikkeli jokatapauksessa.
Kailis: Jumankekka! Loistavaa tee-se-itse meininkiä!
Tindrum: Varsinainen keksijä-spede! Hienoa, suorastaan nerokasta TI-meininkiä.
Velli: Oho, kunnon HC meininkiä! Hyvä!
isoaarne: Pirhana, itellä sama symbaali ja sama ongelma! Tahtois saada peltiä vähän ohkasemmaks, mutta ei ole moisia työkaluja.
kincy: Kyllä huomaa, että olet ammattimies kaikessa rumpuhommassa. Erittäin mielenkiintoinen ja rohkea projekti. Olisin mielelläni lukenut lisää ja katsonut muutaman kuvasen enemmän.
Rockster: Mahtava artikkeli. Vaatii kyllä munaa customoida tämän laatuluokan peltiä. Lippiksen noston arvoinen suoritus. Itse olen joskus kikkaillut 17" Signaturesta 14" haitsun yläpellin ja hienosti onnistui. Tämä vaatii jo kovempaa luovuutta.
Runpu: Rupee myymään customoituja peltejä? Ainakin yksilöllisiä vehkeitä...
VeKrio: Tosi huippu artikkeli. Tiivis ja kiva. Itsekin pohdin yhden kohtuu paksun spläshin tunaamista. Tosin tuo pylväsporakoneeseen tehty kiinnityssysteemi, jonka itse väkersit, jäi hieman arvoitukseksi.

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti