Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.05.2010: Ensituntumaa: BOSS RT-20


***Klippilinkki lisätty elokuussa 2010 (oli aikaisemmin profiilin musanäytteenä).***

Valmistajan speksit ym. http://www.bosscorp.co.jp/products/en/RT-20/

Tämä ei ole varsinaisesti laitearvio, vaan otan alustavaa tuntumaa Bossin ns. Leslie-pedaaliin RT-20.

Tutntuman otto käy tällä kertaa musiikkinäytteen avulla. Dokumentoin tähän ainoastaan käytetyn signaaliketjun. Pyhänä tarkoituksena on joskus täydentää artikkelia oikeaksi laitearvioksi.

Sikaurkuklippi:
http://maihinnousu.net/s/?song_id=2813

Tavoittelen tässä (säestävää) Hammond B3 / Leslie -urkusoundia, en ollenkaan Leslie-kitarasoundia joka on siis tyystin eri asia.

Mode on I eli perinteinen Leslie, myös asetukset ovat perinteiset. Oikeassa Lesliessähän on kaksi nopeutta ja jarru ja tätä pedaalia voi käyttää täsmälleen samalla tavalla. Tykkään kuitenkin säätää nopeutta vapaammin joten otin siihen Expression-pedaalin. Tavoite on siis tässä silti että lopputulos kuulostaisi edes sinne päin autenttiselta eli ruvelle ajetulta B3:lta. Minulla ei ollut vielä tässä vaiheessa pedalboardissa kompressoria (odottelin että Mad Professor saa versionsa ulos), jolla kitaraan saisi varmaan vielä lisää "urkumaisuutta erityisesti pitemmissä äänissä.

RT-20:ssa on oma overdrive mutta se on aika heikkotasoinen joten pidin sen nollilla. Laitteessa on myös muita moodeja jotka ovat erilaisia variaatioita Leslie-teemasta, myös Univibe-simulaatio löytyy. Laitetta voi käyttää myös kiippareilla ja siinä on tätä varten Keyboard / Guitar -kytkin.

Signal chain / "Hammond Guitar" (kuva on otettu myöhemmin eli kaikki asetukset eivät "pidä paikkaansa" mutta RT-20:n osalta kyllä)

Fender Am Dlx Strat (bridge + middle pickup, S1-humbucker) - Mad Professor Little Green Wonder Overdrive - Mesa Express 5:25 5W/Clean - fx send - Boss RT-20 + Expression Pedal - Mad Professor Deep Blue Delay - fx return - AxeTrak (isolation cabinet with dyn.mic cartr.) - Behringer Xenyx 802 (mixer) - Boss Micro BR (line input)

Ajattelin että RT-20:n käytettävyys tähän tarkoitukseen tulisi parhaiten esiin todellisessa yhteydessä, joten tein sitä varten pienen demopiisin. Käytin BR:n rumpuraitaa (sori että en viitsinyt ohjelmoida mitään), basso on soitettu Squier Broncolla suoraan BR:n Guitar inputtiin ja demosoolokitara vastaavalla ketjulla kuin Leslie mutta ilman pedaaleita, 5W/Blues-kanava ja reippaahkosti jousikaikua.

Tämä ei yritäkään olla mikään miksaus mutta otin kyllä raidat ulos BR:stä läppärille ja säädin vähän mm. tasoja (Kristal). Feidauksen tein Audacitylla. Basso varmasti korostuu kun työskentelin lähes pelkästään kuulokkeilla (ei ollut vielä Genelecejä). Anteeksi, kiitos ja näkemiin.

"Piisi" on Ronnie Earlin innoittama.

Kirjoittanut krk 12.09.2008

            800×587  -  90 kt.


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Muusikonrenttu: Kyllä tolla tavallista tollukkaa huijaa, ja vielä hyvin. Hyvä meininki muutenkin.
rheinone: Mahtava meininki clipissä. Toimiihan toi sikaurkunakin näköjään.
krk: Täällähän on käyty... kiitoksia vaan.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti