Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.05.2008: Epiphone SG G-400


Epiphone Sg G-400

Elikkäs... Sain 2 viikkoa sitten rippilahjakseni ensimmäisen sähkökitarani joka on siis tuo Sg, Tilasin kitaran T-kaupasta ja mukana ostin myös Vahvistimen ja piuhan.

Ulkonäkö

Epi on ulkonäöltään mielestäni todella hyvä, Musta kiiltävä maalipinta on todella hieno Kaula on set-in neck eli liimakaula Body ja Kaula ovat mahonkia mutta sillä ei ole paljoa väliä koska soitin on kauttaaltaan mustaksi maalattu, otelauta on ruusupuuta jossa on myös tyylikkäät "kuutio" upotukset. Thomannilla olisi ollut ko. kitaraa myös kirsikanpunaisena mutta se näytti minusta aika hirveälle kun liikkessä kävin tiirailemassa sitä.

Tekniikka ja ominaisuudet

Kitarassa on 2 humbuukkeria jotka eivät rahise yhtään ja ne ovat omasta mielestäni ovat hyvät siihen musagenreen mitä minä soitan. (AC/DC,KISS,Judas Priest,Grim Reaper)
Virittimet ovat jämäkät eivätkä anna periksi vaikka kielistä kuinka kiskoisi.
Kaula on 22 nauhainen. Potikat ovat jämäkät ja piuhaliitin ei rahise

Risut ja ruusut
- Kaulapainoinen (käsittääkseni tämä vik... ominaisuus on kaikissa "60-luvun mallin" SGissä)
- Kallis (270¤... taino onhan niitä kalliimpiakin kitaroita mutta mielestäni tämä on aika arvokas)
- Piuhan liitäntäkohta ("suoralla" piuhalla piuha törröttää ikävästi, mutta korjasin asian ostamalla "kulma" piuhan)
- melko painava (seisten soittaessa olkapää puutuu ja istuen soittaessa reisi)

+ Tyylikäs (makuasia)
+ Leveä otelauta (minunlaiselle nakkisormelle)
+ Humbukkerit
+ Hyvä Soundi (tämäkin on makuasia)

Joo eli siinäpä oli pieni info kyseisestä soittimesta, voin suositella ensimmäiseksi sähkökitaraksi jos liimakaulaisen tai SGn haluaa.

arvosana: 9

P.S. Kuvassa myös vahvistin eli VOX pf 10
ei kovin hyvät säröt mutta pedaali on hommauksessa

E. lisäilin vähän juttuja

Kirjoittanut HujaudeR 25.05.2008

            450×600  -  56 kt.


Arvostelu

2,32,32,32,32,3    (23 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Icy-Sun: Heh halpahan tuo on miksi vaan kitaraksi :) tosin nuo oli ennen niitä T-kaupan kuuluisia epi ja iso-G tarjouksia paljon kalliimpi siellä. Kannatti tilata nyt
Mysiini: Kaikki SG.t eivät ole kaulapainoisia. Vain nuo jotka on tehty 60-luvun SG mallin mukaan.Ihan ok artikkeli, mitä sit muuta selittelemään. Hinta/laatusuhde noissa vehkeissä on oikein hyvä.
Kissa3: eka sähkökitara ja älyttömiä reviewejä postaa rightaway, kumma jannu >:)
HujaudeR: ai sekö on kielletty... en tiennytkään, sitäpaitsi melkomoni muukin on tehnyt niin.
oulamaa: Älyttömän kevythän tuo SG on eikä painava ;)
TurpaLarva: Jaha.. Vai että kallis kitara ;D Minä oon ostamassa tonnin bassoa, ja se kuuluu sanoisinko hintaluokaltaan keskiluokkaan et silleen... Mut ihan jees arvostelu.
HujaudeR: kyllä se tälläselle persaukiselle 14v jätkälle on aika paljon :)
Confidentum: Hienoa kun heti ensimmäisestä kitarasta alkaen viitsit ja osaat tehdä arvioita meidän muidenkin musikanttien luettavaksi. Jatka vaan samaan malliin sekä arviointien tekoa että soittoharrastusta. t. Varttuneempi harrastelija
Gibson_SG: Haista p*sk* toi on ihan v*t*n halpa kitara. varmaan ihan ok mutta hyvä yksilö gibsonin standardeista on 20X parempi
Icy-Sun: Puolustetaan artikkelin kirjoittajaa sen verran, että hankala verrata painoa, kun on ensimmäinen kitara, mutta kyllä nuo SG:t kevyitä on. Hyvinkin kevyitä. Tavallaan tässä artikkelissa ei ole sitä arvostelua lähes lainkaan. Vähän vain esitellään kitaraa.
Icy-Sun: Eniveis. Oikeaan suuntaan tässä mennään. Hyvä vehje tuo on alta kolmen huntin.
Funk-neekeri: Hyvä arvostelu nuorelta soittajalta. Varmasti kokonaisuutena hyvä paletti sulla muutenkin. Itselläni myös SG (Gibson) ja parhaiten käteen ja kaulaan istuva kitara, mitä olen ikinä omistanut. Onnittelut hyvistä valinnoista/lahjoista.
harjukki: olisko tää hyvä kitara sabbathia soittavalle iommi fanille kun kerran halpakin on sgsi
Mimako: Väittäisin että vintage vs6 on parempi sg mutta se on maku asia. Hyvä artikkeli!
blues_n_heaven: mulla kans epiphonen SG ja maksoin siitä aikanaan about 400 ¤ (taitaa olla toista mallia mut eniwei) ja se pesi kyl 1000 ¤ tokain sata-nolla.. itse olen kiertäny halppiksia tutkimassa reilusti yli kymmenen vuotta.halvoista kitaroista löytyy hyviä yksilöitä
blues_n_heaven: turhaa ostaa 2000 ¤ kitaraa jos saman soundin saa huomattavasti halvemmalla.. se on si eri asia jos halaua elvistellä vehkeillään mut eiks se soundi oo pääasia :D
Zunami: Jäi soimaan päähän raskas ;) Keväällä tilasin itselleni sg thomanilta, mietin oli pahvilaatikossa edes kitaraa :D kun oli niin kevyt verrattuna stratoon...
toimeve: ...malttamattomana oottelen pakettia, toivottavasti huomenna on Matkahuollossa. Ostin käytettynä, edullisesti, ilman koesoittoa tms. Tällä kertaa päätös tuommosen hankkimisesta oli ehottomasti ja puhtaasti ulkonäöllinen. Ja cherrynä, tietysti ;o)

Yhteensä 18 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle