Muusikoiden.net
20.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.05.2008: Behringer HellBaby wah


Näin edullista wahia oli ihan pakko testata, joten reilu 40e köyhtyneenä kiikutin wahin treenikselle ja armottomaan testiin.

Ensivaikutelma: yllättävän tukeva. Toimii 9v muuntajalla. Mukavasti säätöjä. On Q-arvon säätö, vaikutusalueen säätö eli käy bassollekin, viiveen säätö (tästä kohta lisää) ja boostille omansa jne. Piuhat kiinni ja menoksi...haa, ihan yllättävän hyvät soundit! Eli ihan positiivista sinänsä.

Melkoisen pian alkoivat kuitenkin halpiswahin ikävämmät ominaisuudet ilmeentyä. Ensimmäisenä se soundi...periaatteessa Hellbaby soundaa ihan kohtuullisen hyvälle, mutta jokin siinä vähän mättää, ja säätöjä sai rukata edestakas eikä silti saanut ihan sitä mitä halusi. Mutta silti olen edelleen sitä mieltä että hinta/soundisuhde on ihan hyvä.

Muttamutta. Seuraavaksi alkoi laitteen käynnistymisen ja sammumisen viiveen säätö. Itse pidän todella paljon systeemistä kuten tässä (ja Iban WeepingDemonissa jota käytän) jossa jousi pitää spedun ylhäällä ja laite käynnistyy sitä polkemalla. Lisäksi laitteessa on säädettävä boostimahdollisuus, joka kytkeytyy päälle wahin myötä jos sen painokytkin on päällä.

Behrissä kuitenkin osoittautui vaikeaksi saada efekti sammumaan sopivalla viiveellä. Koska pedaalin liikeradan laajuus jättää selvästi toivomisen varaa, alkoi systeemi jossa joko koko ajan pätkit vahingossa wahin pois päältä kun nostat jalkaa liikaa, tai sitten pidemmällä viiveellä yrität ennakoida milloin vaihtuu osio, ettei seuraavan osan alkuun tule ikävää soundinmuunnosta kun efekti omine aikoineen poistuu päältä. Ja tuo vaihtuminen on kyllä selvästi kuuluva myös. Ei tule kesää. Ibanezissa tuo säätö on oikein hyvä eikä samoja ongelmia ole juuri mitään, vaikka pientä opettelua sekin vaatii.

Viimeinen niitti tuolle oli kun se onneton säätöruuvintapainen meni ja särkyi, jättäen vain yhden mahdollisen asetuksen. Oh well. Onneksi tuo asetus oli kohtuullisen käyttökelpoinen.

Soittelin vehkeellä neljät viidet treenit kunnes olin lopullisen kyllästynyt. Eli summa summarum:

plus: okei soundi
plus: ihan tukeva rakenne, hyvät kumit, patteriin käsiksi helpolla, tarpeeksi kontrolleja.

miinus: liian pieni liikerata
miinus: viiveen säätö aivan onneton viritys, ja särkyi heti
miinus: boostin nupista ei oikein tiedä meneekö se päälle vai ei, epämääräinen jalalla töniä
miinus: muutkin säätönupit mallia vie hyvään valoon että näet mitä säädät ja lisäksi muutenkin epämääräiset

Eli ei voi suositella kuin korkeintaan kotikäyttöön jossa ei käyttö-ominaisuuksilla ole juuri väliä, mutta haluaa vaikka kotiäänityksiin halvalla wahia. Mutta itse en enää viitsi käyttää kuin osiksi ehkä johonkin tulevaan viritysprojektiin.

Kirjoittanut deeaa 09.05.2008


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

L.Ruoska: Hyvä että kirjoitit tästä, on kuitenkin varmaan markkinoiden halvin wahi ja monet miettii että ostanko vaiko enkö =) Itselle tuli ainakin selväksi että jää hankkimatta ;-)
deeaa: Juu, ei loista tuo. Weeping Demon on ihan hyvä, jos haluaa liikuttaessa käynnistyvän, mutta jos joku tietää lisää sellaisia, kertokaa ihmeessä...mutta jousella pitää siis olla.
L.Ruoska: Bassollehan on Dunlopin Q105 (tjsp), joka kanssa spongaa ylös itestään eli idiot proof vehje. En tiedä miten toimii kitaralla, kitarawahien toiminta bassolla on aina jotain väliltä "loistavaa!" ja "ei kuulu mitään"... ;-)
hopeno: Morleyn Bad Horsie II on todella toimiva ja contour-asetuksen myötä monipuolinen wahi, minulla on myös Iban WD, käytän kumpaakin ja ovat mielestäni yhtä jämäköitä. Ibassa harmittaa sen pedaalilaudasta leveyssuunnassa viemä tila ..
Hannu A: No löytyspä vihdoin joku arvostelu tästäkin vehkeestä, kiitosta...
Jarskimo: Ite sain korjattua ton viiveen säädön silleen, että tinasin sen nupin kaksi jalkaa yhteen
GuitarShredder: Nyt täytyy kyllä kertoa oma kokemus kyseisesta wahista. Omani hankin 3,5 vuotta sitten ja tykästyin saundiin. Saundi on aivan törkeen hyvä jos sitä osaa ruuvata! Boostimahdollisuus on helposti käynnistettävissä.hyvä wah moderniin soittoon
blues_n_heaven: hmm.. esimerkiks Dunlopin wahei omistaneena, vaikkakaan en minään asiantuntijana, sanoisin et Hellbabe oli pirun hyvä wahi, paitsi kestävyydeltään.. itse tykkäsin behrusta enemmän kuin Dunlopista.. Hellbabe oli jonkin verran tarkempi sijoittelustaan laudal
blues_n_heaven: eli väärässä kohdassa sen soundi ei toiminu ja oikeassa oli vallan mainio

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti