Muusikoiden.net
24.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.05.2008: Ernie Ball volume/pan-pedaali


Ensivaikutelma - panssarivaunu. Jumalattoman iso ja jykevä, paksua alumiinia eli luottamusta herättävä. Sisälle vilkaisu kuitenkin paljastaa hieman paperinarun näköiset käyttöhihnat, mikä herättää vähemmän luottamusta...mutta jospa se on jotain erikoismateriaalia...varaosia on saatavana, mutta itse ihmettelisin pitkään kuinka nuo narut sinne viritetään jos niitä joutuisi vaihtamaan.

Koska laite on iso kuin pikkuskidin skeittilauta, kokonaan karhennettu, ja liikerata on tarpeeksi suuri ja pehmeä liike, peruasiat ovat hyvin hallussa. Kyllä tätä on ihan toista polkea kuin jotain muovista härpäkettä. Saa koko painolla nojata ja säätö onnistuu prikulleen miten tahtoo. Toiminta on siis erinomaista ja soundin muokkautuminen myös hyvin vähäistä.

Pan/volumepedaalitoiminto valitaan sivussa olevaa läpäkettä ulospäin jalalla huitaisten, mikä vaikuttaisi olevan altis kiireessä vahinkohuitaisuille, mutta treenikokemusten perustella sen jäykkyys on riittävä, ettei vahinkoa tapahdu kovin helposti. Tietysti passivisena vehkeessä ei ole merkkivaloa kumpi mode on päällä...kuitenkin uskoisin että harva käyttää molempia toimintoja yhtä aikaa, ja tuo kytkin olisi hyvin voinut olla kokonaan muualla piilossa. Siitä siis miinusta hieman. Itse harkitsin ensin sahata sen pois...mutta toisaalta sillä on kätevä lyödä stygari 'mutelle' tarvittaessa.

Sivussa on myös säädin, millä määritetään minimivolyymin taso ala-asennossa/pannauksen painotus toiselle puolelle.

Käytän itse vehjettä pan-pedaalina saman styrkkarin kahden kanava-sisääntulon välillä, ja siksi en voi vannoa onko vika pedaalissa vai kanavien toiminnassa näin käytettynä (siinähän tulee sellainen plexi jump cable efekti oikeastaan...) mutta yksi ongelma siinä on; kun lähdetään ala-asennosta eli vaikka puhtaalta kanavalta siirtymään toiselle eli pedaalia painetaan, ensimmäisten millien aikana voluumitaso tipahtaa(!) hieman. Yleensä se ei haittaa, mutta oikein hitaassa soundinvaihdossa sen kyllä huomaa. Luulisin kuitenkin että efekti aiheutuu stygarin inputtien saaman impedanssin muutoksesta kun signaali jakautuukin yhtäkkiä kahteen yhden sijasta....silti, miinus varauksella.

Tämän nykymalleissa on näköjään etupää suljettu muovilla, mikä on ikävää siksi, että koska omassani etureuna on avoin, olen saanut sinne puoliksi 'sisään' ujutettua OD-pedaalin, eli kun painan spedun pohjaan, kytkeytyy myös OD päälle. Erittäin kätevää! Vielä kun keksin jonkin jousipatentin sinne ettei spedu pysy aivan pohjassa painamatta, hoituu boostin päällelaitto kuin huomaamatta yhden jalan liikkein. Mutta pidän tätä 'ominaisuutta' niin hyvänä, että en huolisi uudenmallista ellen ensin tarkistaisi saako etupaneelin helposti pois ja samalla tavalla pedaalin sinne alle.

Voi suositella, mutta varauksella että pedaalilaudan tulee olla riittävän iso. Pedaali kun on about varsin leveän 44 numeron saappaanpohjan kokoinen, mikä voi olla monelle rajoittava tekijä.

Kirjoittanut deeaa 09.05.2008


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti