Muusikoiden.net
24.04.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.05.2008: Ceriatone 36W RP


Hankin muutama kuukausi takaperin Malesiasta asti Ceriatonen eli Nik Kazamin tekemän 'Marshall-klooni' nupin. Ja eihän tällaista voi mitään muuta kuin suositella! Hintaa tulee noin kolmannes 'suurinpiirtein' vastaavan Marshallin hinnasta ja ominaisuuksissa löytyy. Tomitukseen meni reilu kuukausi ja maksu piti suorittaa etukäteen, mutta kyllä kannatti, dollarikin kun on nyt edullinen. Eli osoitteesta www.ceriatone.com löytyy lisätietoja aiheesta. Niitä saa rakennussarjoina ja kokonaisina; itse siis tilasin kasattuna ilman putkia, jotka eivät välttämättä olisi kestäneet kuljetusta. Hintaa koko systeemille tuli veroineen ja kaikkineen noin 850 euroa. Rahdin osuus on hulppeasti yli 300 dollaria ja esim. valmiiksi kasaus maksaa olikohan vain 65 dollaria!

Tuolla kuva laitteesta (keskimmäinen nuppi tietysti): http://muusikoiden.net/dyn/users/39020.jpg tein itse Ceriatonen logon tilalle samankaltaisen, vintage-marshall-henkisen Marshball-logon.

Ekat karut tyypit videokameramikillä ja 1x10" surkealla pöntöllä:
http://deeaa.pp.fi/marshball.wmv

36W RP perustuu Marshallin 18W-perustaan. Siinä on kaksi peruskanavaa, joille molemmille löytyy kaksi eriherkkyistä sisääntuloa, eli käytännössä 4 inputtia, joista voi valita sen sopivimman. Kuten nimi sanoo, tehoa on 36W mutta sen voi puolittaa kytkimellä 18W tilaan.

'Ykköskanava' on käytännössä sama kuin esim. 1974x handwired-combossa eli perinteinen 18W soundi, eikä kontrollejakaan ole kuin volume ja tone. Eikä muuta kyllä kaipaakaan! Koska laite on aidosti p-t-p täysputkikone, soundissa löytyy. Jos et koskaan ole vastaavaa laitetta kokeillut, niin lyhyesti soundin parhaat puolet ovat siinä, että ensinnäkin se on selvästi 3-ulotteinen (aivan voisi vannoa että siinä on pieni reverb) ja sellaisena erittäin reagoiva ja todella suuri.

Kakkoskanavalla löytyy enemmän säätöjä ja gainia - mutta kyseessä ei todellakaan ole mikään moderni särökone. Ei, vaan ennemminkin mennään aitoon Marshall-pohjaan, selkeään overdriveen, jossa ei ole sitä ikävää saturaatiobuzzia vaan todella erotteleva, upea crunch. Itse asiassa oikein tanakalla kitaralla kuten EMG85:llani säröisin sisääntulo menee jo melkein putkifuzzin puolelle kuitenkin, ja itse löydän massiivisimmat soundit juuri kolmos-inputista.

Tuossa treenikämpillä nauhoitettua kamaa jossa rummut, basso ja yksi skeba tuolla ceriatonella:

http://deeaa.pp.fi/demos/5.mp3

Konehan pohjaa neljään EL84- putkeen, kolme x 12ax7 ja GZ34 tasuri. Ensimmäinen putki on luonnollisesti se tärkein soundin kannalta, ja esim. omaani laitoin aidon Siemensin NOS-putken 60-luvun puolivälistä. Toimii.

Koska kone on vain 18/36W siitä lähtee takuulla riittävästi aitoa putkimurinaa, ja sitä pääteputkisoundia. Kuitenkin 18W tilassakin ja 4x12" kaapilla ääntä lähtee aivan varmasti riittävästi vaikka minkä rumpalin kanssa, sillä nämä ovat todella aitoja putkiwatteja. 18W tilassa puhdasta - tai eihän tästä aivan superpuhdasta saakaan - löytyy paljon enemmän kuin esim. rinnalla soittelemastani Uraltone 2:sta KT66 ja 88 pääteputkilla. Itseasiassa soundi on melko samankaltainen noilla putkilla Uralissa, mutta Ceriatonessa on kyllä selvästi enemmän munaa ja tilaa. JCM800:een verrattuna soundi on aivan eri luokkaa lämmin, tilava ja pyöräkämpi; meluttomampi ja juurevampi rock.

Kaiken kaikkiaan laitteesta on hankala saada irti huonoa saundia millään. Itse ehkä pidän vähiten erillisellä kytkimellä valittavasta negative feedback-tilasta, joka saa laitteen soundin kyllä tiukemmaksi mutta myös kylmemmäksi. Parhaimmillaan laite on ärhäkällä humbucker-kitaralla ja antaa välittömästi sellaisen Free-all right now soundimaailman. EMG:llä irtoaa mielestäni paras rock-kitarasoundi millä olen koskaan soittanut, mutta 1-kielen leadeihin kaipaa kompuraa tai od-pedaalia avuksi.

Yli 20v ajan olen etsinyt juuri tällaista konetta, on läpikäyty Ampegit ja kourallinen Fendereita twineistä devilleihin sekä muutamia marshalleja, räkkilaitteita ja ties mitä, mutta tämä kone pistää miehen hiljaiseksi. Maailman upeimmin sortuvankaunis puhdas ja järjettömän hieno vintage-rock crunch - mitä muuta kaipaisi?

Disclaimer - vain heille jotka ymärtävät että se soundi pitää kaivaa myös kitarasta ja soittotyylistä sekä kaapista; voi olla että moni pikakokeilija ei yhtään pääsisi sisään siihen mitä kone tarjoaa. Itse 'vaihdan kanavia' käyttämällä pan-pedaalia inputtien välillä jolloin saan portaattomasti soundin 'puhtaasta' overdriveen, ja lisäksi mielestäni soundi on parhaimmillaan vain aikakauden tyylin kaiuttimien kanssa - eli mahdollisimman epäherkkää ja keskiäänistä alle niin se on siinä. Joku V30 esim. kuulostaa aivan liikaa jo 'Let There Be Rockin' remasteroimattoman version kipakalle ripinälle, mutta esim. näillä 35W ampeg-celestioineilla mennäänkin aika tarkkaan tuonne remasteroidun Poweragen soundeihin.

Eli jos etsit 18W soundia ja vielä paljon enemmän - tässä se on. Ja hintaan jota ei voi ylittää mikään.

Kirjoittanut deeaa 06.05.2008


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

oksatboys: Voisit kertoa tarkemmin, että mistä tuon tilasit. Kuva ja samplet ois kans kivoja.
myslique: Samansuuntaiset ovat täällä fiilikset Ceriatone JTM 45 mk II -nupista. Firma tekee loistavia vahvistimia ja asiakaspalvelu on myös omaa luokkaansa.
deeaa: Jees, nyt editoin sinne linkkejä kuviin/soundeihin ja lisäinfoa. Todellakin, palvelu pelasi upeasti, ja kaikista käsittämättömintä oli että melkein milloin tahansa jos laittoi Nikile viestiä, vastaus tuli käytännössä heti.
oksatboys: Hintalaatusuhde aika hyvä
oksatboys: .. varmaankin.
deeaa: Kyllä niin sanoisin, että hintalaatusuhde on kohdallaan!
jman: tuleeko vahvistin suomen käyttöjännitteelle sopivalla kytkennällä?

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti