Muusikoiden.net
19.12.2018
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.03.2008: Jussin DW Collector's + Sabian symbaalit


Aloitetaan rumpuosastolta. Käytössäni on DW Collector's Finish Ply setti Gold Sparkle päälysteellä vuodelta 2000. Olen setin toinen omistaja ja todella tyytyväinen hankintaani. Rungot ovat 7-kerroksista vaahteraa vahvikerenkailla. Tässä speksit ja perässä hieman analyysiä:

DW Collector's Finish Ply™ - Gold Sparkle (vm. 2000)
- 10x8" Tomtom (Emperor clear // Diplomat clear)
- 16x14" Tomtom (Emperor clear // Diplomat clear)
- 24x16" Bassdrum (Pinstripe clear // DW black w/ Rockring)

Setin saatuani lähdin samantien kalvokaupoille ja nappasin mukaani melkoisen kasan Remoa joka lähtöön. Tällä hetkellä kiinni tomeissa ovat Emperorit päällä ja Diplomatit alla. Tämä yhdistelmä mahdollistaa todella muhkeat soundit hyvällä sustainilla. Tomit on erittäin helppo virittää ja ne myös pitävät vireensä. Kelluva 16" on koettu hyväksi ratkaisuksi, sillä kyseisessä rummussa soundi on lattiatomiksi erittäin botnekas ja suorastaan kauniin pehmeä aivan akustisestikin.

Basarin kanssa olen vähemmän testaillut kalvoja, mutta Pinstripe clear hoitaa asiansa hienosti Evansin kirkkaalla tuplalätkällä. Kun kalvot ovat melko kireällä sekä lyönti- että etupuolella ilman demppausta, on soundi ominainen kevyeen musiikkiin. Kumea ja kaunissointinen basari. Rokki- ja hevihommiin botnea ja lyhytsointisuutta saa hienosti, kun resokalvoa löysää hieman ja laittaa sitä vasten käsipyyhkeen alareunaan rullattuna. Näissä kahdessa vireessä/asetuksessa pidän basariani projektista riippuen.

Yleisesti ottaen ensimmäiseksi kunnon pro-setiksi soundi oli enemmäin kuin pirteä yllätys. Aiemmin RMIFit, Exportit ja PDP CX:t kahlanneena voin todeta, että kuningasluokkaan sijoittaminen todella kannatti. Tämä setti on rakennettu Timbre Matching -tekniikalla G-mollikolmisointuun; G, B, D. Kaikenkaikkiaan erittäin muhkea ja kaunissointinen setti.


Virveli (vm. 2006):
- 14x5,5" Pearl Sensitone Custom Alloy Steel shell (Ambassador coated // Ambassador snare side)

Tämä virveli tuli hankittua täysin käyttämättömänä. Sain tämän vaihdossa, kun annoin oman Tama Artwood 14x8" (90-l) kaupassa. Tarvitsin allroundimpaa peliä erilaisten projektien vuoksi. Tämä hankinta onkin osoittautunut erittäin päteväksi. Kyseisillä kalvoilla ihannesoundiini päästään, kun laitetaan alakalvo kireälle ja lyöntikalvo semi-kireälle. Matto melko löysälle. Näin Sensitone antaa itsestään kuivan, herkän ja muhkean soundin - ihannesoundi minulle. Edelleen rokki- ja hevihommissa napakkuutta ja hieman powerpiccolon meininkiä saadaan mattoa kiristämällä kyseisissä vireissä. Vielä on testaamatta, mitä Ambassador CS coatedilla on tälle virvelille annettavaa. Mielestäni hintalaatusuhteeltaan erinomainen virveli 10:llä virityspesällä, jotak takaavat tarkan virittämisen. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia virveleitä Pearlin Sensitonet (nyk. Sensitone Elite).


Symbaalit:
- Sabian HHX Evolution Hi-hat 13"
- Sabian Hand Hammered Vintage Ride 21"
- Sabian HHX Evolution Crash 16"
- Sabian HHX Stage Crash 17"
- Sabian Signature Max Stax Splash 9"
- Sabian HHX Chinese 18"

Sabian HHX Evolution haikkojen soundi on melko kirkas, mutta täyteläinen. Kevyessä menossa ominaisimmat ja toimivat hyvin vielä rokissakin, mutta hevissä auki soitettaessa jäävät hieman jalkoihin. Mielestäni kuitenkin parassoundisimpia haikkoja päällä maan.

Sabian Hand Hammered Vintage Ride oli sikasäkissä-hankinta, joka kannatti. Ylivertainen ride kevyessä menossa ja crashaantyy todella hienosti. Kello on kirkas ja yleissoundi tässä ridessä on äänenvoimakkuudeltaan suuri. Selkeä tikkuääni. Ehkä hieman liian heleä raskaaseen musiikkiin.

Sabian HHX Evolution crashi omaa lämpimän ja täyteläisen soundin. Crashi syttyy herkästi ja on todella nopea. Ei niinkään kompattava, mutta parhaimpia aksentteja, mitä olen kuullut soitettavan.

Sabian HHX Stage crashi on vieruskaveriaan tummempi ja äänenvoimakkuudeltaan suurempi crashi. Paksuutta löytyy myös enemmän tältä, kuin Evolutionilta. Erittäin hyvä kompattava, joka ei mene tukkoon kovemmassakaan menossa.

Sabian Signature Max Stax splashi omaa juuri minulle sopivan soundin. Splashi on nopea, sähäkkä ja kilahtaa kivasti. Todella ohut, joten ei varmaan raskaimmalle lyöjälle tehty.

Sabianin HHX China on todella monipuolinen. Sitä kuuluisaa räkäisyyttä riittää trash-metallin huiskintoihin, mutta on samalla erittäin musikaalinen kiina, joka toimii monessa musassa. Äänenvoimakkuudeltaan ampuu ehkä hieman yli crasheihini verrattuna.

Yleisesti ottaen olen todennut Sabianin HH, HHX ja Signature -sarjojen antavan minulle sen, mitä tarvitsen. Etenkin HH:n ja HHX:n hillitty voluumi ja soundiltaan monipuolinen mallisto ovat mielestäni tämän valmistajan valttikortteja.


Hardware:
- Pearl S-800W Snare Stand
- DW 5002-TD3 Twinpedal
- DW 5500-TL Hi-hat Stand
- Tama HC33BWN Stagemaster Boom Stand
- Tama HC73BWN Roadpro Boom Stand
- Tama HC73BWN Roadpro Boom Stand
- Tama HC73BWN Roadpro Boom Stand
- Tama MCA63E Roadpro Clamp-Cymbalarm
- Meinl Nino20 Bongo Stand
- Basix DT-550 Drummer Throne

Pearlin 800-sarjan virveliteline on edullinen ja erittäin tukeva. Mitä muuta siitä nyt sanoisi. Hoitaa asiansa paremmin kuin hyvin.

DW:n pedaaleihin vaihdoin mielestäni niiden hyvin soittotuntuman vuoksi. Pidän erityisesti niiden footboardin tatsista. Erinomaiset säädöt ja tuplaketjut varmistavat, että soitto kulkee. Omat säätöni ovat, että main-pedaalin jousi on lähes niin kireällä kuin voi ja kummankin nuijan asento melko takana. Slaven jousi on hieman löysemmällä vasemman ollessa hieman voimattomampi jalka. Nämä säädöt mahdollistavat nopeat tuplapedaalisoittelut tinkimättä singlen tatsista ja reboundista. Haikkateline on erittäin tukeva kaksijalkainen, vaikka on tuota Light-mallistoa. Onnistunut hankinta ja mielestäni paljon tukevampi kuin edellinen Yamahan 700-sarjalainen kolmella jalalla.

Symbaalien alle olen valinnut Taman Roadprota ja löytyy sieltä yksi Stagemaster. Roadpro on yksinkertaisesti hyvin toteutettu, tukeva ja edullinen. Pidän erityisesti muovimutteriratkaisusta sekä portaattomasta kallistussäädöstä. Varren sisään menevä puomi on erittäin roudausystävällinen ratkaisu. Lisäksi toimivaa on myös, että puomin pituus- ja kaltevuussäätö tapahtuu omilla kiristyksillään.

Lisäksi minulta löytyy Tocan bongot, LP:n tamburiini ja Staggin 14" djembe.

Keissipuolelta löytyy kovat Staggin tomikeissit ja virvelicase. Basarille on Hardcase. Erittäin toimivia ja kestävät kovemmankin viskomisen. Pelleille on Rockbagin pehmoinen symbaalilaukku, jossa on neljä paikkaa 22" taskussa ja toiset neljä paikkaa 14" taskussa. Ideaali minun käytössäni ja suojaa hyvin symbaaleita. Lisäksi löytyy itse tehty (ei minun tekemäni kuitenkaan) standikeissi vaneerista tehtynä ja pyörät alla ja kantorivat päissä.

Siinä nyt hieman ajatuksia setistäni. Kommentoikaa ja kyselkää - vastaan mielelläni.

Kirjoittanut ZyDec0 03.03.2008

            800×600  -  70 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti