Muusikoiden.net
17.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

23.06.2004: Line6 PODxt + FBV shortboard


Ostin PODin tuossa joulun jälkeen ja siitä asti kyseinen laitos on minulla ollut. Kokemusta vanhastakin PODista löytyy parisen vuotta.

Ensivaikutelma oli hyvä. Laite vaikuttaa melko kestävältä (ei mikään Mesa kuitenkaan) PODissa on nestekidenäyttö, mikä aluksi epäilytti, mutta on sittemmin osoittautunut riittävän kestäväksi. Pedaali tuntuu paljon jämäkämmältä kuin vanha floorboardi. Näyttökin on informatiivisempi kuin wanhassa lattialankussa ja näyttö on pedaalissakin hyvin suojattu.

Soundit on parantunut edelliseen PODiin verrattuna paljon. Särössä on enemmän rähinää ja puhtaat on puhtaampia. Ei edelleenkään voi puhua kliinisen puhtaasta, paitsi tietenkin Line6Clean. Rectifier oli aluksi pettymys, mutta loppujen lopuksi tämä on parempi kuin alkup. PODin mallinnus. Soundien yleinen kirkkaus yllätti. Keskialue ei honota läheskään yhtä pahasti kuin vanhassa versiossa. Ja tästähän saa "sen PODi soundin" poistettua lähes kokonaan.

Efektit on tässä uudessa versiossa pääosin hyviä, tosin muutama poikkeuskin mukaan löytyy... Säröboksit ovat toimiva, kompuroita ei paljoa tule käytettyä, mutta nekin ihan hyvältä on minulle kuulostanut. Modulaatioissa Chorus ja Phaser pieksee, flanger on tylsän kuuloinen (niinkuin aina), Lezlie emulaatiot oli pettymys. Tremolot ovat todella toimivia. (opto-trem ja bias-trem). Sitten delay ja kaikupuolella riittääkin näprättävää. 8 eri delayta ja 15 eri kaikua... löytyy mahdollisuuksia. ja suurin osa on hyviä.

Omat kokemukset on ollu positiivisia. Ja editointi on ollu helppoa, vaikka manuaali onkin saksaksi :). Eikä ole kukaan vielä tullut valittamaan huonoista soundeista... ;) vaikka vahvistimena toimiikin Pioneerin kotistereovaffari keikoillakin. Pahin miinuspuoli ennen hankintaa oli yhtetshinta, jonka pedaali ja PODi yhteensä maksoi. Mutta... Sen takiahan yo-juhlia pidetään ;)

Se bonus vielä, että laitteessa on digital out liitäntä USB:llä. ja tällä voi tietokoneäänityksissä nauhottaa kaikki, jotka yhdellä mikillä menee :). Eli laulut, kitarat, bassot, synakin menee tarvittaessa. ja vielä digitaalisena. Kerran kokeilin, ja hyvin toimi muuten, paitsi loppu tietokoneesta vääntö... :)

Monipuolinen laite. Suosittelen!!

XTllä aikaansaatua mölyä

EDIT: Nyt on viimeisten parin kuukauden aikana kaapiutunut vaikku pois soundikorvasta. Blues-säröä tästä vermeestä on TODELLA vaikea saada! En ole itse onnistunu kertaakaan. Siis sellaista joka oikeasti muuttuis dynamiikan mukaan. Eli: Jos soitan hiljaa niin ei ole säröä. Jos hakkaan kieliä kovaa, niin särökin astuu mukaan. Nyt alkaa ottamaan se korvaan. Poppo produktiot pystyy kuitenki vetämään hyvin läpi.

EDIT 2: puolentoistavuoden XT-kokemuksella olen kyllä edelleen sitä mieltä et on kyllä ollu rahoille vastinetta! Ja nyt vaihtui vahvistinsetuppi Helkama HR-3D putkiradioon. ;). Sen kanssa peuhaa taas ihan uudella tavalla. Ei tällä tietenkään saa sitä samaa soundia kun jollain muulla oo, mut hyvänä apuna sen oman soundin luomisessa.

Linjasoittosoundeihinkin alkaa jo ölytyä kohtalaisen kuuloisia soundeja. Siihen vaan tarvii käyttää aina pientä kompressointia, et saa jotain soittotuntumaa aikaiseksi. Ja antaa se vähän lisää luonnollisuuttakin. (vrt. putkivaffari soitettuna kovalla: sielläkin se ääni kompressoituu...)

Pedaali on muuten ollu kans toimiva. Piuha on pätkiny vähän, mut se on silti vielä alkuperäinen :) En oo kauheesti keikkoja tehny, mut kotikäyttökin on välillä rankkaa :P Ja se lisäekspressiopedaali on helppo kytkeä toimintaan myöskin.

VOXin tonelabia en oo vielä kokeillu osatakseni sanoa kumpaan kannattaa rahojaan tuhlata. Sen takia oma aktiivisuus testaamisessa on suositeltavaa...

Kirjoittanut Guitarfreak 13.05.2003

            344×398  -  42 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (1 arvostelija)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

zorro: "opto-trem ja bias-trem" mitä tuo tarkottaa?
Guitarfreak: Siinä on 2 eri mallinnettua tremoloo. Toinen on VOX (Bias) tyyppinen ja toinen Fenderiin (Opto) kallistuva tremolo. tuo optinen on tarkempi tremolo ja sit tuo biassia ronkkiva on pehmeämpi.
maelstorm: kiitti artikkelista. olen itse vääntänyt pitkään ja hartaasti flextone II:lla jossa siis pod v2.0 sisällä. nyt kuumottaa päästä sisään xt- meininkeihin. ehkä xt live ois se mun juttu.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti