Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

04.10.2008: Ihmepojan rumputavara


KANNUT

Gretsch Renown Maple (Autumn Fade), 22"x18", 10"x8", 12"x9", 14"x14".

Vaahterarunkoiset, 6-kerroksiset kannut ovat tosi kivat. Etukäteen jännitystä aiheuttanut nykystandardeista poikkeava 30 asteen reunaviistekulma ei tee rumpujen soundista mitenkään eriskummallista. Työn jälki on oikein laadukasta - pinnan kiiltolakka on kaunis ja tasainen, viisteetkin hyvässä kuosissa. Ei valittamista. Shell-setin ja virvelin mukana ei tullut liiemmin rautaa, ainoastaan clampit tomeille. Valuvanteen tulivat mukana ostaessa, etummaiset tomit riippuvat kelluvalla kiinnityksellä. Ensiasennuskalvoina olivat ihan hyvät Evansit, jotka kuitenkin elämänkumppanini Remon toiveesta vaihtuivat miltei heti.

Soundimaailma on etenkin tomien osalta mainio.
Pienemmät tomit soivat pitkään ja kauniisti etenkin matalalle/keskikorkealle viritettynä. Aivan korkeaksi virettä ei kuitenkaan parane laittaa, sillä soundi jää melkoisen elottomaksi sil'viisiin. Erikoista etutomeissa on se, että niistä kussakin on vain viisi viritystappia puolta kohden.
Lattiatom, joka seisoo omilla jaloillaan, soi todella pitkään hyvin matalaksikin viritettynä. Jytinää tomista ei kuitenkaan juuri liikene, vain matala *dummm*. Soundi on kuitenkin rokkihommiinkin sopiva.
Virettä tomeista kukin pitää hyvin, muttei erinomaisesti.

Basari on neitsyt, siis sen päällä ei ole tomikiinnikettä. Soundi on mehevästi jytkyvä, hyvä demppaamattakin. Pienelle demppaukselle on tosin tarvetta ainakin studiokäytössä - virittämisen jälkeenkin basarisoundia vaivaa jollakin tapaa metallinen kumina. Liekö kyseinen ominaisuus peruja rumpujen sisäpuolen hopeaisesta pinnoitteesta, tiedä häntä. Metallin kumu ei kuitenkaan erotu korvaan soittaessa, vaan riesa siitä tulee nimenomaan studiopuuhissa. Onneksi pieni demppaus tosiaan korjaa asian.

Rumpujen (tosin miksattua) soundia voi käydä kuuntelemassa osoitteessa http://www.mikseri.net/player/player.php?newsession=1&type=1¶meter=285253.
Soitin kyseisen kappaleen säkeistöön eräänlaista tomikomppia vain ja ainoastaan tätä artikkelia silmällä pitäen. (No ei vaiskaa, mutta kokonaiskats... kuunnelman Gretschien soundeista saa hyvin jo kappaleen alun pohjalta.)

VIRVELI-osastolle kuuluu neljä instrumenttia:

Ludwig Acrolite (70-l.) 14"x5"

Herttainen vanhus mukavalla ja moneen taipuvalla soundimaailmalla. Ajan hammas ei ole jättänyt jäystämättä tätä Acroa, mutta mitäpä ne muutamat naarmut soundiin vaikuttavat.
Virvelin ääni on melkoisen pehmeä ja täyteläinen, kireällä vireellä napakka ja matalalla tymäkkä. Erityistä intoa herättää herkkyys. Oikein hyvä peli, oikein hyvä.

Pearl F.F.S. 14"x6,5", messinkirunko.

Kelluvarunkoinen kasarivirveli on joidenkin mielestä ruma kulmikkaiden lugiensa (10 kpl, kaksi viritystappia lugia kohden) vuoksi. "Kauneus on katsojan silmässä", sanoisi joku, mutta tästä virvelistä ei kyllä kaunista saa millään. Runko on melkoisen törkyinen edellisen omistajan jäljiltä, mutta soundiin tämä ei toki vaikuta.

Soundi on miellyttävä pronssisen rungon ja syvyyden ansiosta. Herkkyyttäkin tässä virvelissä piisaa, ei kenties blakbjyytejen tai suprien verran, mutta riittämiin silti. Äänekästä ja läpileikkaavaa, matalampaa ja hillitympää - you name it. Virveli taipuu moneen.
Rungon vaihtamisen mahdollisuus on myös mainio seikka. Vielä kun joku myisi kirjoittajalle tältä uupuvan vaahteraisen rungon...

Gretsch Renown Maple (Autumn Fade), 14"x5".

Setin mukana tullut virveli on 10-kerroksista vaahteraa, virityspesiä kahdeksan puolta kohden. Soundin saa ruuvattua kohtalaiseksi *päts* -ääneksi. Mattosyvennystä ei ole, ja tämän huomaa uupuvana herkkyytenä. Virveli on muuhun settiin verrattuna luokaton, mutta esimerkiksi simppeliin rokinsoittoon kelvollinen. Varavirveliksi passeli, ei nyt sentään vastenmielisen huono (tämän jälkeen lienee turha koettaa saada kyseistä vempelettä kaupaksi missään).

Tama Rockstar (Piano Black), 14"x5,5", metalli.

Virveli jäi minulle myytyäni entisen settini. Mitäpä tästä voi sanoa - kivasti rokkari ulisee pinkeällä vireellä, mutta eihän tämä hyvä ole. Ylemmän paskakastin perusvirveli. Virityspesiä kahdeksan puolellaan.

PELLIT

Zildjian K

Hihats 14" - Mukavasti sihisevät all-round haikat. Ostin käytettynä, ja hyvin ovat toimineet.

Dark Crash Med. Thin 17" - Rikas, tumman ja kirkkaan välissä majaileva soundi. Oikein hyvä yleisrässi, komppaamiseen omimmillaan. Syttyy hiljaisellakin lyönnillä, mutta antaa tarvittaessa myös ronskisti äänenpainetta.

Zildjian A

Ping Ride 20" - Nimensä mukaisesti melkoisen pingikäs, mutta myös humiseva ratsu. Toimii hyvin myös crashina. Kupusoundi on maino. Etenkin rokkihommissa hyvä työväline.

Zildjian K-Custom

Dark Crash 18" - Pehmeä, säkenöivä, tumma ja helposti syttyvä pelti komppaamiseen tai aksentteihin. Uskomattoman miellyttävä soundi.

Medium Ride 22" - Sokko-ostos DLX:n hulluilta muuttopäiviltä. Ei crashaannu juuri lainkaan. Varsin maukas ja syvä, arvokas ridesoundi. Kupusoundi hieman vaisu, mikä on sinällään harmi. Käytän tätä kuitenkin mieluummin kuin A-sarjan ridea juurikin yleissoundin laadukkuuden vuoksi.

Wuhan

China 24" - Muahahaa! Aikamoinen jötkäle, joka ihme kyllä kosahtaa kuin holtittoman kokoinen saunakiuas. Kuvittelin ostaessani saavani kolisevan metallikiekon koristeeksi, mutta tuollahan kelpaa ihan soittaakin. Melko lyhyt sointi, iso kuitenkin.

RAUTA on sekalaista seurakuntaa: Tama Roadprota (suosittelemme), Yamahan heppoisempaa (ei tuplajalkoja, mutta ihan tukeva) sekä Milleniumia (nämähän kai jo tiedetään).

Pedaalit ovat Taman HP 200 -tuplat, ne Iron Cobrien pikkuveljet. Ihan kelvolliset, kestävät pedaalit, vaikkei kyseisillä tassuttimilla ihan norjanopeuksiin luultavasti ylläkään.

Kalvoina käytän Remo Ambassadoria (clear) päällä ja what-ever-ensiasennuskalvoa alla. Virvelissä alla Remo Ambassador Snare Side. Basarikalvoina lyöntejä vastaanottaa Remo PS3 (clear) ja edustajana toimii Gretschin logokalvo.

Kapulat ovat useimmiten hikkorista tehdyt Tama 5A:t. Myös tammiset vastaavat sopivat käteen paremman puutteessa.

(Kuvia lisäilen joutessani.)

Kirjoittanut Ihmepoika 23.01.2008


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Nolte: Hmmm, ei ollut minun Gretsch-basarissa mitään metallista tai kuminaa. Ps3 molemmin puolin oli hyvinnii jytky peli. Ehkä kuitenkin 18" syvänä vähän yhden tempun poni, mutta hyvä sellainen...

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti