Muusikoiden.net
07.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

13.08.2008: SoulDump studio kirjasta.


Pientä päiväkirjan kertomaa.... Päivänä 16.2.2008

Eli jotkut varmaankin ovat jo kuulleet torni huhun jonka mukaan olemme aloittaneet uuden tuotoksen nauhoitukset, ja ne pitävät paikkansa.
Syksyn aikana demotimme 9 biisiä treeniksellä ja kuuntelimme tarkoilla korvillamme tuotokset. Demokraattisen äänestyksen jälkeen
päätettiin että mitkä biisit sitten oikeasti nauhoitetaan, päädyttiin tulokseen että ainakin 7 noista on nauhoitus kelpoisia.

15.12.2007 Rumpu sessiot.

Aloitettiin armollisen Toni Kimpimäen johdolla rumpujen nauhoitukset RedFive studiolla, tarkoitus oli Sampo kuisma (kumpo) hakkaisi 4-5 biisin rummut päivän aikana digitaaliseen muotoon. Vaan mitenkä kävikään, uskalias pähkinä-mies yllätti jälleen kaikki ja pujautti 8 biisin osuudet
kovalevylle. Perkele, mikä jätkä... Muutamaa päivää myöhemmin allekirjoittanut sai Kimpimäeltä pika miksauksen rummuista jonka päälle
oli tarkoitus alkaa kasaamaan loppu pakettia.

27-31.12.2007 Kitaraa ja paljon.......

Pöhöttyneillä joulu mahoilla oli tarkoituksena pujauttaa kitarat sisään kyseisellä aika välillä treeniksen uumenissa. Hassutteluksihan se taas
meni, kuten jotkut meidät tuntevat voivat uskoakin. Ekana päivänä "päättettiin"(lue vahingossa) sovittaa yhden biisin kitarat uudestaan, eli
pelkkää hassuttelua raita tolkulla talteen. Seuraavana päivänä kun kuunneltiin raidat läpi niin tajuttiin että tässähän on perkele joku tolkkukin.

Siitä sitten alkoi kunnioitetun Jannen tuskallinen taival... Allekirjoittanut toimi REC/DELETE-nappulan takana. Tarkoituksena oli pitää kevyitä
päiviä ettei homma ala maistumaan paskalta, mutta perseelleenhän sekin meni. 6-10 tuntisia päiviä Janne joutui Lauraansa hyväilemään.
Muutamat lauseet tuli turhankin tutuiksi näitten päivien, kuten "pitäsköhän mennä uudestaan?" ja "kyl sä ton paremminkin vedät" ja vastaavia.
Ei sen takia että Janne olis huonosti vetänyt mutta kun kaksi kusipäistä perfektionistia kahdestaan puuhailee niin tällästähän se on,
toinen kun olis ollu tyytyväinen niin toinen aina "löysi" jotain mikä vois olla paremmin. Ja tämän johdosta saatiin aikataulut aivan päin
sitä itteensä kun viellä kokeiltiin kaikkea uutta aina kun vaan tuli ideoita. Täyttä hulluutta, sanon minä.

Hajanaisia päiviä/tunteja silloin tällöin viellä otettiin kitaroita samoilla metodeilla, nyt ollaan kitaroitten suhteen niskan päällä ja todella vahvasti.

Toivon mukaan nuo hikikarpalot, hassuttelut ja kiroilut ovat tuoneet nauhaan sen minkä se ansaitseekin.

Seuraavana olisi vuorossa meikän bassot, voihan vitulainen sanon nyt jo. Sampo ja Janne on tehny niin rajua jälkeä että joudun kyllä
kusiseen paikkaan että pystyn toimimaan yhtä hyvin.... Siitä sitten ensi jaksossa lisää kun oon vaan ensin suoriutunut toimistani.

Ainiin nyt pitää heti kiittää Kimpimäkeä, Hiidenkivi-yhtyettä, Mikko Herrasta. Niin mikkien, vahvistimien ja kaiken muun tarvittavan lainasta. Koska täyttä kommunismiahan tämä meidän homma on.

- Ahmed alaepävire.


19.1.2008 Bassottelua osa646...

Jurrittoman tammikuun aikana oli tarkoitus saada bassot nauhalle, okei bassot kyllä sain soitettua mutta jurritomuus meni perseelleen viime viikonloppuna.

Heräsin joskus klo. 10 aikoihin aivan armottomaan päänsärkyyn ja tämä kaikki vain 6 tuopin takia, perkele.
Lääkkeet naamaa ja takas viellä hetkeksi nukkumaan.

Olin jo aikasemmin kitara nauhoitteluiden lomassa käynnyt sovittamassa bassoja uudestaan ja nyt piti sitten ruikkasta ne digitaaliseen lopulliseen muotoonsa. Pelonsekaisin tuntein aloin etsiskellä järkevää lähtö soundia niin puhtaalle ja särölle, ja kas sieltähän se suhteellisen helposti löytyikin.

Ilman mitään kummempia kommervenkkejä ne sinne sitten sujahti, muistaakseni tunteja taisi mennä 6 joka ei ole kyllä mikään hirveä määrä. Kahvia ja tupakkia kyllä meni suhteettoman paljon. Yksin kun puuhastelin niin nyt pitää toivoa että muut jäsenet hyväksyvät tuotoksen.

Viellä olisi yksi veisu ilman bassoja mutta sitä lähestytään jollain muulla kun sähköbassolla ja siitä sitten myöhemmin kun sen aika on koittanut.

- Sama jätkä


16.2.2008 Kontraa muutama raidallinen.

FME humusta toipuneena suuntasin puolen päivän persiissä jo tutuksi tulleelle treenikselle odottelemaan
Kari Karlssonia jonka piti tulle auttamaan avuttomia ojassa, eli soittamaan yhden biisiin verran ihan oikeata kontraa.

Joskus n. 13.00 tarinamme sankari saapui sovittuun aikaan ja jätimme kontran hetkeksi lepäilemään ja aloitimme armottoman paskan jauhamisen ja tätä hommaa tuli tämän päivän aikana harrastettua melkeempä enemmän kun soittamista. Mutta tuli siinä sivussa soitettuakin muutamat raidat.

Ihan lääkärin oppien mukaan kaikki ei varmaan taaskaan mennyt mutta kaiken meikäläisen säheltämisen jälkeen saatiin kumminkin matalat taajuudet vangittua raidoille.

Kylläpäs ihan vain soittimen valinta voi muuttaa koko biisin ilmeen ja tunnelman, ite kun ei osaa niin pitää pyytää osaavia avuksi. Että kiitos vaan viellä kerran visiitistä.

- Vielläkin sama tyyppi.


25.2.2008 Vihdoin laulua..

Kaikkeen sitä joutuukin. Olivat aloittaneet jo sunnuntaina laulunauhoitukset ja
tarkoitus oli jatkaa maanantaina kunnes Herra Ahmed alaepävire a.k.a Sama jätkä
a.k.a. Vielläkin sama tyyppi a.k.a. Alataajuinen harha a.k.a. Aki muisti, että
olikin lupautunut olemaan nahkapenkillä väritettävänä. Nooh mitäs pienistä paperille
vaan epämääräisiä symboleita ja tuherrusta ohjeiksi nauhoitukseen tälle tyypille
että saadaan tämä liikkuva-sirkus pysymään raiteillaan.

Maanantaina töistä suoraan hiivin itse pääkallonpaikalle ja uppouduin hetkeksi
mystisten ohjeiden ja aarrekarttojen pariin namupussinkanssa... lopulta kone jo
hyrräsi tuttuun tapaansa ja ledivalo-show toi pientä lämpöä kolkkoon ja kylmään
studioomme. Pikaisesti muutama kokeilu ja sieltä itse diivamme jo saapuikin
ja julisti juhlavasti ottavansa suurimman osan edellisistä otoista uusiksi. Kumarsin
ja nauhoitukset alkoivat... tai jatkuivat... ihan miltä kantilta katsoo.

Illan lähestyessä loppua oli ensimmäinen biisi kokonaan valmis. Lisää viserrystä,
murinaa, enkelten laulua, huutoa, sylkeä, kiroilua, artikulointia, kosteutta ja
otoksia on vielä paljon edessä, mutta sirkus pysyy liikkeellä

- kokki kuutonen


8.3.2008
Kuvaussessiot

En tiedä, tämä oli aika hullu päivä.
Luulin meneväni promokuvauksiin ottamaan bändikuvia.

Toki niitä otettiin, mutta millaisia niistä tuli, sitä ei voi tietää kukaan muu, kuin kameran takana myhäilevä kuvaajamme Jarno Parkkima.
Uskomatonta sekoilua tuo päivä, en oikein tiedä vieläkään että mitä tapahtui. Mentiin kuvauspaikkaan, vaihdettiin vaatteet, minut meikattiin
(suuri kiitos ja kumarrus uskomattoman ihanalle Jennalle) ja seuraavassa hetkessä poseeraan kameralle seireeninaamio päässä seisoen tuolilla vasen käsi ojennettuna
kohti kattoa ja Janne tasapainoilee selkäni takana hikoillen kuin pieni eläin.

Mitä seuraavaksi?
Sampo esiintyy tarjoilijana ja Akilla on kommarihattu päässä. Mitä tähän nyt voi enää sanoa? Gene Simmons ja kaljamaha, Sampon lääkelaukku ja oranssi villapaita. Nyt lähti mopo käsistä. Kolme tuntia, 200 kuvaa ja baarin kautta seuraavana päivänä kotiin. Näihin tunnelmiin.

- Se moppipää-

10.3.2008
Terveiset jälleen mikrofonin ääreltä...

Laulunauhoitukset ovat hyvässä vauhdissa. Kalusto on kunnossa ja vaihteisto toimii. Jarruissa ilmenee häikkää, sillä vauhti sen kun kiihtyy.
Nyt "tykitetään täysii!"

Pari viikkoa on tosiaan vierähtänyt studiolla mikin edessä - välillä on laulettu, välillä rääytty. Ja voi olla, että parhaat otot on vielä tulematta. Odotamme pelonsekaisin tuntein. :) Allekirjoittanut on tosiaan ollut hieman hankala lauluäänitysten aikana. Diivan
elkein on poljettu vuoroin jalkaa ja vuoroin hakattu omaa päätä seinään kun "mikään ei tunnu onnistuvan".

Mutta aina niin ihana perfektionistinen luonteeni puskee läpi harmaiden hiuksien ja turhautumisen multihuipennuksenkin, jotta
tästä nyt ei tulis liian helppoa. Ja helppoa se ei todellakaan ole ollut. Biisien stemmat ovat osoittautuneet oikeiksi ongelmien muurahaispesiksi, joiden yli ei niin vaan talsitakaan. On väännetty ja käännetty, deletoitu ja kokeiltu vähän liikaakin.

Kiitos kärsivällisten bändikavereideni, olen saanut toteuttaa täydellisesti kaiken mitä olen halunnutkin. Vastapainona on kritiikkiä myös sadellut, mikä on positiivista. Jos joku ei toimi, se on sanottu. Idoita on tullut joka taholta ja se varmasti näkyy biiseissä, ihan joka instrumentin osalta.

Ai niin, yhtenä studiopäivänä saatiin vieraskin käymään. Oman laulu-urani tärkein tukija laulunopettajani, Riina A. kävi tarkistamassa meiningit ja tsemppaamassa minua suuressa suorituksessani, kiitos hänelle siitä.
Mutta niskan päällä ollaan, puolet biiseistä on purkissa ja perjantaina narutetaan lisää. Olen innostuksesta soikeana!

- Se punahiuksinen otus

15.4.2008 Paljon aikaa ja sadepisaroita on mennyt....

Noniin nyt on alkanut tippuilemaan miksauksia Antti Maliselta joka miksaa
tämän tuotoksen, eli korjaa kaikki meikän tekemät mokat..

Ei voi olla kun tyytyväinen että päädyttiin Anttiin, vaikka omaan kamaan on aina törkeen vaikea suhtautua millään tavalla niin kyllä se vaan kuullostaa siltä miltä se on päässä joskus parhaimmissa unissa kuullostanut.

Antilta on tullut todella hyviä tuotannollisia ideoita, esim. jos jostain on ns. puuttunut jotain niin lurjus on oitis kertonut sen meille ja me ollaan palattu sorvin ääreen ja keksitty sitten ne puuttuvat tekijät. Näin sitä vaan huomaa kuinka vitun sokea sitä on omalle tavaralle, kun asia on aina ollut näin niin miksi sitä muuttamaan.. =)

Mutta kokoajan ollaan pyritty siihen että livenä pystytään soittamaan biisit samanlaisina kun ne nyt on levyllä.

Ei nyt oikein pysty tän enempää tästä jotenkin sanomaan kun on niin vitun paskana viellä koko prosessista, ainakin allekirjoittanut.

- Aki

3.6.2008 Jaa mitäs nyt?

Masterointi päivä olis ens viikolla Virtalähteen ohjastuksella ja sitten olis tarkotus julkaista mahdollisesti netin välityksellä sinkku. Levy pitäs putkauttaa pihalle 9.7 keskiviikkona jolloin olis julkaisu kinkerit ja keikka libertessä kalliossa. Johon toki kaikki on tervetulleita.

Toimettomana ei kyllä olla oltu vaan paaaaaaaljon on ollu treeniä uusia urpoiluja, että pitää katella että mitä kaikkea noista toteutetaan keikalla ja tulevaisuudessa.

Muutama uus veisukin on työstössä ja katotaan niittenkin kohtaloa sitten kun se aika tulee.

- hermoraunio joka odottelee että loma alkais.....

13.8.2008.Uh levy pihalla, mitäs sitten?

Loppu hyvin kaikki hyvin, mitäs nyt sitte pitäs teherä? Vaikka uusia biisejä?
Jep ja sehän on jo alotettu, 3 biisiä on jo valmiina odottamassa live kokeiluita. Ainiin siis levystähän täällä piti kirjotella, tässä parit kriitikoiden mielipiteet... Että siitä vaan lukemaan.

http://desibeli.net/arvostelu/3646

http://www.imperiumi.net/alb_2.php?id=7935

Kirjoittanut Nelikielipiru 16.01.2008


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Seaweed: katoin että allekirjoitus oli Ahmed Alapäävirhe :D
januszian: Asiallista! Maistiaisia Überkamppeesta heti kun jotain valmiimpaa pukkaa! *tirsk* "pujauttaa." :)
Mysiini: No tollastahan se on... ja sitä tupakansavua, hapenpuutetta, nälkää ja janoa =) HiddenStone Garden Rocks!
Nelikielipiru: Nyt on Mysiini asian ytimessä, pidä tosta kiinni... =)
Avelonz: erityis maininta oikein kirjotuksesta!!
paavi: Uuuuhh, mielenkiinnolla odotetaan... ;) sinänsä hassua, että bmh aloitti juuri noin 8 biisin tuotoksen nauhoitukset, heh ...vedetään täysin omin voimin, omilla kamoilla

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti