Muusikoiden.net
19.01.2019
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

09.01.2008: Kokopuukantinen akustinen 200e-600e


On taas tullut testattua paljon Helsingin kaupoissa tarjoolla olevia akustisia. Joukosta löytyi muutamaan hintaluokkaan aivan koskematon helmi. Haluan jakaa tietoani niille jotka eivät ole halukkaita tai kyvykkäitä suorittamaan ekstensiivistä testailua mutta haluavat silti rahalleen mahdollisimman hyvää vastinetta.

Kitaran hankinta on aina makuasia. Oma makuni akustisten kitaroiden suhteen on luonnollinen, puun kuuloinen, lämmin ja iso soundi, joka toimii hyvin sekä plekulla strummatessa että sormin näppäillessä. Paksulla kiiltävällä lakalla pinnoitetut soittimet eivät miellytä korvaani edes Taylor/Martin/Santa Cruz -hintaluokassa.

Testattuja mutta listalle pääsemättömiä merkkejä ovat mm Yamaha, Ibanez, Taylor, Ayers (F-Musiikin oma merkki), Lakewood, Eastman, Yairi, Alvarez ja Takamine. Mainittujen merkkien omistajat älkööt pahastuko. Kuten sanoin, kyseessä on vain oman puolueellisen raatini pelkkiin makuasioihin perustuva päätös.

WALDEN D570, 230¤

Tämä yllätti suuresti. Hankinkin moisen pikkuveljelleni, ja olen soitellut sillä sukujuhlissa yms. Soundi on ihan terve, eikä hintaluokalle tyypillistä metallisuutta, terävyyttä ja ohuutta ole juuri ollenkaan. G-sarjalaiset ovat hieman pienempikoppaisia, ja soundiltaan erittäin nättejä myöskin. Waldenin kalliimmat kitarat ovat hyvin samanluonteisia, eikä äänenlaadussa ole selkeää hypähdystä edes 680¤ maksavaan D1030:seen siirryttäessä. Siksi halpa D570/G570 on hintasuhteeltaan ehdottomasti paras.
Näitä myy DLX-Musiikki Albertinkadulla.

CORT Earth 100, Thomannilla 205¤
CORT Earth 202, Thomannilla 275¤

Testaus oli hyvin lyhyt koska maahantuojalla oli hyllyssä vain vasenkätinen malli Earth 100:sta (hyvä Hellas). Oikeakätistä ei ilmeisesti ihan lähiaikoina ole edes tulossa, vaikka syytä todellakin olisi. Kitarassa oli paljon laatusoittimen elkeitä, ja soitin värähteli soitettaessa herkästi niinkuin laatusoittimen pitääkin. Uskoisin seetrikantisen Earth 202-mallin olevan vieläkin nannampaa korvalle, myös kokopuisen pohjansa ansiosta.
Näitä pitäisi myydä Hellaksen Aleksilla.

SEAGULL S6 Cedar, 535¤
SEAGULL M6 Cedar GT, 625¤

Seagull on soundiltaan persoonallinen lyhyemmän skaalansa ja omalaatuisen rakenteensa ansiosta. Soundissa on paljon samaa kuin Larriveen L-03 -mallissa. Soundi on pianomaisen vahva, ja syvyyttä ja paksuutta löytyy rutkasti ilman D-mallille tyypillistä kuminaa. M6 on vielä S6:stakin isompi- ja lämpimämpisointinen. Aivan ihastuttavia soittimia molemmat. Kaula on melko leveä, jota pienikätiset saattavat vierastaa. Mallit ovat maahantuojalla hieman vähissä, mutta maaliskuun alussa pitäisi tulla lasti, josta näillä näkymin itsekin käyn poimimassa omani.
Näitä myy Millbrook Musiikki Kruunuhaassa.

Liitän listan jatkoksi myös hintaluokan ulkopuolella olevat mallit joihin kääntäisin katseeni mikäli haluaisin sijoittaa kitaraan isomman summan.

MARTIN DM, n. 850¤

Tämä on pitkäaikainen suosikkini, eikä asema hevillä järky. Kitara on lämminsointinen, ja taipuu soittajan kädessä erilaisiin luonteisiin. Lisäksi tämä tuoksuu ihanalle.
Näitä myy Kitarapaja Krunikassa.

LARRIVEE L-03, n 1050¤

Tämän alasävelissä on pianomainen sävy, joka sävähdyttää. Sävelet alkavat vahvasti auktoriteetillä ja soivat pitkään, vaimentuen hyvin tasaisesti. Perinteistä D-muotoa on tässäkin hieman muovattu, joka tuo lisää selkeyttä syvien alataajuuksien kärsimättä. Erittäin laadukas kitara, jolle en löytänyt vastinetta vaikka hintaa nostaisi kuinka. En silti osaa itselleni oikeuttaa Larriveehen sijoittamista koska Seagull on olemassa, ja on luonteeltaan paljon samantyylinen.
Näitä myy Musamaailma Kampissa. Mainittu hinta on tänhetkinen tarjoushinta.


Tässä tällainen lötväytys makuasioita tällä kertaa.

Kirjoittanut Aki 09.01.2008


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (12 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ziggy Bubba: Tämän tyylisiä vertailuja kaipaisi enemmänkin, vaikka aika lyhyt onkin - hyvä! Kannattanee tsekata myös nuo Yamahan kitarat tuossa hintaluokassa, niistäkin saa mun kokemusten mukaan hyvää vastinetta rahoille.
Mäci: Mahtavuutta!Martinin tuoksu on jotain mistä"mikä olis hyvä musta vinopää hevikeppi satasella,jolla vois soittaa metallia?" miehet ei tiedä mitään.:)
belsepub: Lisää tällaisia... Erilaisista tuotteista. Kiitos.
Aki: Sikki-six: Yamahalla, Taylorilla, Ibanezilla ja monella muullakin valmistajalla on "ihan ok" kitaroita, ne eivät kuitenkaan tähän listaukseen kelpaa.
Ziggy Bubba: Niin no, nää on taas näitä - makuasioita :)
wedevirtanen: Eikös kauttaaltaan kokopuiset olisi parempia kuin vain kokopuukantiset? Paljonko eroavat toisistaan? Toinen juttu: tekisi mieli tulla kokeilemaan sinne Helsinkiin akustisia kitaroita hintaluokaltaan 500-1000 ¤, käytettykin voisi käydä. Kitaraliikkeitä Hki?
Aki: Kokopuisella kopalla on paljon vähemmän merkitystä kuin esim kitaran tukirimoituksen rakenteella, joten en katso että sen tulisi vaikuttaa ostopäätökseen. Hesan kitaraliikkeet on keskustelupuolella käyty läpi moneen kertaan.
flame5: yks Martin DM myynnissä, ostakaa pois!
Basifisti: DM:stä sen verran, että ostin 2 v sitten F-Musasta kun hinnat laskivat. Testasin liikkeen Dreadnough-Martinit ja päädyin DM:ään, vaikka rahat olisi ollut kalliimpaankin. Mahtava kitara - erityisesti hintaluokassaan.
spitti: Ihan hyvää settiä. Plussat siitä että jätit samantien pihalle metallisoundiset ja ohuen kuuloset lakalla pilatut kitarat. Ilmeisesti myös jokases kitaras oli rikkomaton kansi eikä mikkiä? Muutama mikillinen olis ollu hyvä...
spitti: ... jos joku tarttee mikillisen kitaran. Miinusta siitä että mainitaan päivämääriä ilman tarkennusta. 08 maaliskuu vissiin kyseessä, mut nyt on jo 09 ja 10 tulossa. :) Muuten jees!

Yhteensä 11 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti