Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

28.04.2003: Tech 21 Trademark 60


Tech 21:sen linjaus ei ole mallinnus, vaan emulointi. Ja homman nimihän on tietysti putkiemulointi, eli putkimaisuuttahan tässä haetaan. Kyseessä on avoselkäinen combo 12" elementillä. TM60 sisältää pelkkää analogiaa, 60 wattia päättäritehoa ja 100:n watin sietoa kaiuttimessa. Bonuksena Accutronicsin jousikaiku, joka on saanut aika monta hyvää arvostelua. Toimii jos tykkäät hyvästä jousikaiusta.

Laitteessa on kaksi kanavaa, fenkkumainen ja marshallmainen.

Ensimainitusta voi leipoa esiin todella monenlaista ääntä väliltä puhdas-särö. Kolme nappulaa sisältävä kanava omaa drive, punch ja volume-säädöt. lisänä bite-nappula, joka kiinteyttää ja nostaa puhdasta soundia esiin. Koneen mukana tulevan soundiesimerkkisession mukana tulin lisänneeksi puhtaaseen tuon bite-nappulan on-asentoon ja en ole sitä sen koommin päältä ottanut. Puhdas leikkaa mainiosti bändin läpi. Lisäksi se on välillä enemmän kuin fenkkumainen, kristalliosastoakin saa. Mun mielestä tässä on tietyllä tapaa jopa parempi soundi kuin fenkuissa(deluxea testasin viimeks) ja selkee etu on se, ettei koneta tarvi huudaattaa niin saateristi. Tosin sitä voi huudattaa ja soundi paranee sillä kuten putkivehkeenkin, mutta suhteellisen pienitehoisena se ei ärjy muita nurin.

Punch-nappi saa aikaan myös säröä, samoin kuin drivekin, tosin se keskittyy särkemään keskiääniosastolla tai jotain. Aika mielenkiintoisen kuuloista pörinää silläkin saa aikaan. Mun mielestä tämän koneen puhdas on monipuolisempi kuin monen muun vastaavan. Tai yleensäkään. Pienellä ruuvaamisella, korosta sanaa pieni, koska säädöt VAIKUTTAVAT, saa aikaa laajan skaalan puhtaita ja säröisiä soundeja.

Sitten särölle. Drive, growl ja level -säädöt sisältävä säröpuoli vakuutti minut jo kaupassa kun kone ärjähteli lattialla. Säröä saa riittävästi, growl tuo esiin skaalan tunkkaisesta sirkkeliin ja level toimii kuten pitääkin. Lisänappula nimeltä weep saa aikaan ilmiön, jota ensin ihmettelin: särö meni niinsanotusti ihan kuralle. Sekuntia myöhemmin tajisin, että sillä saa aikaan lead-soundin, jota olen hakenut pitkään. Kompatessa lähinnä fenderin kakkasäröltä kuulostava pörinä onkin lead-jutuille enemmän kuin nannaa. Lähinnä big muffin mieleentuova pörinä toimii kuin tauti. Kun weepin nappaa päältä palataan takaisin iskevään ja selkeään marsu/mesa osastoon. Ei tämä tosin mesalta kuulosta kuin nimeksi, mutta vertailukohtiahan pitää aina olla.

Soundiesimerkkejä tutkimalla selviää monta asiaa, joita ei välttämättä edes hoksaisi itse kokeilla. Eli ne kantsii katsastaa jossain vaiheessa.

Master-sektio sisältää boostin, joka on yhteinen molemmille kanaville ja se on kytkettävissä päälle ja pois jalkakytkimellä. Eli periaatteessa saat kaksi kanavaa ja niille kaksi boostattua versiota, eli yhteensä neljä käyttökelpoista juttua. lisäksi boostiin on mahdollista linkittää myös kaiun on/off, joten kun boostaat saat myös tilaa soundiin. Bass ja treble vaikuttavat pienilläkin liikkeillä. alakertaa lisäämällä voi verhon takana kuvitella kurkistelemassa 4*12"-kaapin kun oikein ryskyttelee. Kaitin ja pääte tuntuvat olevan aika hyviä ja mekkalaa riittää. Se sanottakoon vielä, että varsinaista master-volumea ei tässä koneessa ole laisinkaan, eli kanavat joutuu tämmäämään level-potikoilla kanavakohtaisesti.

Itse liitin masiinaan G-majorini ja käytän sitä samalla keinotekoisena mastervolumena, joten jos tarvii pienentää volaa, teen sen siitä. Samoin otin laitteen kanavanvaihdot käyttöön midiohjaimeni kautta, se kun on niin kätevää.

Koneesta siis löytyy myös efektilenkki, kaiutinlähtö, kuulokeliitäntä ja SanasAmpin di-lähtö(xlr tottakai) ja sille lisäksi ground lift, mikäli pörinöitä ilmenee. SansAmp on jo kuuluisa kaiutinsimuloidusta di:stään. Toimiihan tuo. Ensimmäistä kertaa linjalähtö kuulostaa noin paljon samalta kuin kaiuttimesta tuleva ääni, tosin hieman tummasävyisempi soundi siinä on. Kuulokelähtöä voi myös kayttää linjalähtönä.(valmistajan infoa)

Laite venyy mielestäni kattamaan kaikenlaisen kitaransoiton sounditarpeet, niin blues-osaston kuin hevimmänkin mätön. Se ei ole vastaus kaikkeen, mutta on oivallinen sveitsinlinkkari erilaisten ja "aidon" kuuloisten soundien metsästäjälle. Laite kuulostaa enemmän putkikoneelta kuin mikään koskaan, ikinä aikaisemmin testaamani mallintava. anteeksi, siis emuloiva. :) Särö käyttäytyy todella putkimaisesti ja se tekee tästä koneesta parhaan testaamani trankun. Huom. kone on kokonaisuudessaan solid state. Jos en sitä olisi tiennyt, en olisi arvannut kyllä tätä trankuksi ihan heti.

Kaiken kaikkiaan oivalliseksi osoittautunut laite. Suosittelen tutustumista! Hintakaan ei liene paha, T-kaupassa n. 800 € Egon koko tosin sanelee voiko tällaisen pikkupirun kanssa keikalle edes mennä, mutta kaikki edellytykset sillä siihen on. Kone on pro.

Kaupassa laitetta kokeillessani tuumin, että miksi ihmeessä minä en ole näitä "Tekkejä" ennemmin kokeillut, siis oikeasti kokeillut? Raahasin koneen kämpälle, soitin pari treeniä ja nyt onkin aika mennä kauppaan latomaan seteliä tiskiin. Kivaa? On.

Kirjoittanut Marzi 28.04.2003


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Guitarfreak: hmm... Ehkäpä pitää alkaa tsekkailemaan Techejäkin...
PekKampela: Satuinpas löytämään arvostelusi. Itse kyseisen pelin omistajana myönnän tekstisi paikkansa pitävyyden!
Invader: Samanlaisen omistan ja en voi muuta kuin yhtyä edelliseen puhujaan. Rakkautta ensitestauksella, sanotaan näin :)
Pitsku: Kyseisen styrkkarin omistajana yhdyn täysin arvosteluun. Kertaakaan en ole vielä vehkeeseen pettynyt.
Keke Urlaub: On nämä Techit niin mahtavie kamppeita, että hallelujah!
khuuki: kiitoksia valaisevasta kuvauksesta.
Keke Urlaub: Kokeilin TM10:ä Egnatorin 4x12"-kaapin kanssa, aivan upean kuuloinen! Botne ja middle korostuivat melko paljon paremmin, kuin mihin kasituumainen kaiutin pystyy. Suosittelen siis lisäkaappia tm10-vahvistimelle!
joukov: Olen myös omistanut kyseisen vahvistimen. En vain ollut tyytyväinen soundeihin vaikka muutaman kuukauden sillä soitinkin. Mastervolumen puuttuminen oli mielestäni miinusta. Kun näin, että muut vain suitsuttavat niin ajattelin kertoa oman kokemuksen.
JPöysä: Linjasoundiin olen joskus saanut pettyä hieman.. Muuten aivan kyllä loistopeli. Lähinnä monipuolisuudesta annan plussat ja soundien erittäin suuresta käyttökelpoisuudesta lavalla ja studiossa. Mölyäkin jaksaa lähteä sopivasti.
JPöysä: Ja mainittakoon, että eniten nostaisin esiin juuri ykköskanavan clean- ja crunch-mahdollisuudet, jotka tosiaan räjäyttivät pankin ensin minun tapauksessani. Ja säätimien herkkyys on tosiaan aika helvetinmoinen. antaa varaa, mutta vaatii totuttelua.
kuriken: Kun tälläista meinaisin hankkia niin mikä olisi hyvä hinta käytetylle?
Marzi: siinä 500€ tienoilla noita pyörii
kimurantti1: Vähän meni yläkanttiin. 375e noista järjestään on torilla pyydetty. Ainakin ne n. 20 mitä olen siellä nähnyt.
Rallakka: Kovasti on pyörinyt ostoslistallani tämä TM60
Fletch: Asiallinen artikkeli. Marsumaisuutta tuossa särökanavassa ei kyllä omaan korvaani ole nimeksikään.
finx: Hain perjantaina oman. Alkuun oli hommaa saada säädöt ja varsinkiin efektilaitteen säädöt efektilenkissä toimimaan mieleisellä tavalla. Mutta kun homman hoksas niin lähtihän se toimimaan! tosi hyvä ja monipuolinen. Ja soundi huippua.
lepis: Loistovehje.. itselläni useitä ko. firman tuotteita ja kaikki järjestään aivan loistavia.. erityisesti nauhoituskäyttöön. Mulla on ollu monta kallista putkivahvaria jotka ei kuullosta likikään näin hyvälle! Ihme ettei jengi tiedä näistä laajemmin..(!?!)
Sinap: Kahta en vaihda...Toinen on turun sinappi ja toinen tekki. 212:n on jo ihan mukava keikalla ku kuljetuslootan pistää vielä alle. Studiolla aivan järkyttävän tärkeä peli.
Spiral: Hyvä artikkeli. Aika lailla samoja huomiota olen itsekin tehnyt nyt kun tuli tuo vahvistin hankittua.
Naama-amis: Vuosien saatossa on oppinut yhä enempi arvostamaan cliinikanavan säröjä, pikkasen enempi niihin vaan kaipaisi sitä matalaa jytinää. Sitä mitä kakkoskanava on "pullollaan".
Jacksondk2: Ostin TECH 21 TM60 2X12" en saa kuulumaan efektilaitteen kautta en osaa kytkeä johtoja vahvistimeen oikein, voisko saada neuvoja kiitos!
Marzi: Vahvistimen send->efektin input ja vahvistimen return->efektin output. Tarkista, että efektilenkki on päällä.
The Clansman: mahtaakohän tästä lähteä tarpeeksi soittoa pändireeneihin? ronski rumpali on.
Marzi: Lähtee kyl.
Hillboy: Hmmm... mitenköhän siitä 30W kaverista lähtee löylyä?
MiikaT: Ostin saman stryrkkarin 1x12 version ja bänditreeneissä pätkii ja kuuluu outoa särinää vaikka volume on vain noin klo12. Pitäisikö viedä liikkeeseen huoltoon vai eikö vahvistinta ole vaan suunniteltu näin kovalla soitettavaksi
köpi62: Onkohan kokemukset edelleen samat, ku vuosia sitten? (Heh)
Keke Urlaub: Joo. Vaihdoin tähän alkuperäisen Tech 21-kaiuttimen tilalle paremman ja tällä modilla oli kyllä hyvä vaikutus. Alkuperäinen tumman tunkkainen soundi sai kovasti kirkkautta ja eloa. Nyt toimii!

Yhteensä 28 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti